Articolul precedentEl împarte roadele duhului
  Articolul următorDuhul dă viața

  Fetele lui Lot

  Şi, fiindcă Lot zăbovea, bărbaţii aceia i-au apucat de mână pe el, pe nevastă-sa şi pe cele două fete ale lui, căci Domnul voia să-i cruţe, i-au scos şi i-au lăsat afară din cetate. (Geneza 19:16)

  Când eram la şcoala primară, mergeam la pescuit, împreună cu alţi copii, la o vale moartă a Mureşului, ajunsă un fel de baltă, pe care creşteau nuferi. Îmi plăceau aceste flori şi am încercat să le scoatem pentru a le duce acasă. Intrând în apă, am constatat că nuferii creşteau în mult nămol, gunoaie şi obiecte aruncate în apă, deşi la suprafaţă erau foarte curaţi.

  Sodoma a dat numele unei practici perverse până astăzi. Lot şi familia lui au fost scoşi, aproape cu forţa, de îngeri afară din cetate, „căci Domnul voia să-i cruţe”. Cele două fete ale lui erau acasă la el şi salvate. În dreptul acestora, Biblia reţine două fapte. Unul reprobabil privind naşterea celor două neamuri: moabiţii şi amoniţii, care, mai târziu, i-au făcut mari necazuri lui Israel. Celălalt este o apreciere privind modul lor de viaţă. Deşi erau într-o societate stricată, idolatră, imorală, chiar diabolică, au reuşit să se păstreze curate (Geneza 19:8) şi să consimtă să se refugieze din Sodoma împreună cu părinţii, lucru vrednic de apreciat. Situaţia din timpul lui Lot nu era prea departe de cea de azi.

  Privind spre vremurile noastre, Dumnezeu spune: „Este un motiv de îngrijorare în starea lumii religioase de astăzi. Harul lui Dumnezeu este tratat cu uşurătate… Necredinţa predomină în multe din bisericile de astăzi… o necredinţă ce este îmbrăcată în haina creştinismului, în timp ce subminează credinţa în Biblie, ca o descoperire de la Dumnezeu. Consacrarea profundă a fost înlocuită cu un formalism sec. Ca rezultat, apostazia şi senzualitatea predomină.” (Patriarhi şi profeţi, p. 159)

  Trebuie să-i apreciem pe toţi, şi mai ales pe copiii şi tinerii noştri, care în mod conştient îşi pun ținte înalte şi păstrează cu sfinţenie standarde şi principii curate şi sfinte, ca o mărturie pentru Hristos. Ei trebuie să fie un subiect permanent de rugăciune.

  Doamne, dă-ne putere ca şi astăzi să trăim frumos, curat, având ca ţintă cele mai înalte standarde ale iubirii Tale, în pregătirea noastră pentru cer.

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...