Articolul precedentEl împarte roadele duhului
  Articolul următorDuhul dă viața

  Fetele lui Lot

  Şi, fiindcă Lot zăbovea, bărbaţii aceia i-au apucat de mână pe el, pe nevastă-sa şi pe cele două fete ale lui, căci Domnul voia să-i cruţe, i-au scos şi i-au lăsat afară din cetate. (Geneza 19:16)

  Când eram la şcoala primară, mergeam la pescuit, împreună cu alţi copii, la o vale moartă a Mureşului, ajunsă un fel de baltă, pe care creşteau nuferi. Îmi plăceau aceste flori şi am încercat să le scoatem pentru a le duce acasă. Intrând în apă, am constatat că nuferii creşteau în mult nămol, gunoaie şi obiecte aruncate în apă, deşi la suprafaţă erau foarte curaţi.

  Sodoma a dat numele unei practici perverse până astăzi. Lot şi familia lui au fost scoşi, aproape cu forţa, de îngeri afară din cetate, „căci Domnul voia să-i cruţe”. Cele două fete ale lui erau acasă la el şi salvate. În dreptul acestora, Biblia reţine două fapte. Unul reprobabil privind naşterea celor două neamuri: moabiţii şi amoniţii, care, mai târziu, i-au făcut mari necazuri lui Israel. Celălalt este o apreciere privind modul lor de viaţă. Deşi erau într-o societate stricată, idolatră, imorală, chiar diabolică, au reuşit să se păstreze curate (Geneza 19:8) şi să consimtă să se refugieze din Sodoma împreună cu părinţii, lucru vrednic de apreciat. Situaţia din timpul lui Lot nu era prea departe de cea de azi.

  Privind spre vremurile noastre, Dumnezeu spune: „Este un motiv de îngrijorare în starea lumii religioase de astăzi. Harul lui Dumnezeu este tratat cu uşurătate… Necredinţa predomină în multe din bisericile de astăzi… o necredinţă ce este îmbrăcată în haina creştinismului, în timp ce subminează credinţa în Biblie, ca o descoperire de la Dumnezeu. Consacrarea profundă a fost înlocuită cu un formalism sec. Ca rezultat, apostazia şi senzualitatea predomină.” (Patriarhi şi profeţi, p. 159)

  Trebuie să-i apreciem pe toţi, şi mai ales pe copiii şi tinerii noştri, care în mod conştient îşi pun ținte înalte şi păstrează cu sfinţenie standarde şi principii curate şi sfinte, ca o mărturie pentru Hristos. Ei trebuie să fie un subiect permanent de rugăciune.

  Doamne, dă-ne putere ca şi astăzi să trăim frumos, curat, având ca ţintă cele mai înalte standarde ale iubirii Tale, în pregătirea noastră pentru cer.

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Fetele lui Lot - 2018. Trebuie să-i apreciem pe toţi, şi mai ales pe copiii şi tinerii noştri, care în mod conştient îşi pun ținte înalte şi păstrează cu sfinţenie standarde şi principii curate şi sfinte, ca o mărturie pentru Hristos. Ei trebuie să fie un subiect permanent de rugăciune.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...