Articolul precedentDuhul dă viața
  Articolul următorEl le vorbește acelora care ascultă

  Ginerii lui Lot

  Lot a ieşit şi a vorbit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui: „Sculaţi-vă”, a zis el, „ieşiţi din locul acesta; căci Domnul are să nimicească cetatea.” Dar ginerii lui credeau că glumeşte. (Geneza 19:14)

  Nu am avut privilegiul de a fi ginere pentru socrul meu, care s-a stins mult prea devreme faţă de data căsătoriei mele. Mi-ar fi plăcut să-mi însuşesc câte ceva din experienţa şi din credinţa despre care am auzit că le avea. Influenţa unui socru credincios este benefică şi încurajatoare pentru viaţa de credinţă.

  În această privinţă, în dreptul lui Lot, lucrurile stăteau cu totul diferit. Influenţa sa asupra copiilor şi ginerilor săi se vede în remarca acestora privind obiceiul socrului de a spune glume, care nu făceau altceva decât să minimalizeze şi să scadă creditul vorbelor celui care le rosteşte.

  Atunci când a venit momentul salvării din faţa pericolului iminent, cuvintele lui Lot şi-au pierdut puterea.

  „Lot merse să-şi avertizeze copiii. El le repetă cuvintele îngerilor: «Sculaţi-vă, ieşiţi din locul acesta, căci Domnul are să nimicească cetatea!» Dar lor li se părea că el glumeşte. Fiicele lui erau influenţate de soţii lor. Ele erau destul de bine acolo unde se găseau. Nu puteau vedea nicio dovadă de primejdie. Totul era aşa cum fusese mai înainte. Aveau averi mari şi nu credeau că este posibil ca frumoasa Sodomă să fie nimicită.” (Patriarhi şi profeţi, p. 154)

  Astfel, ginerii lui Lot au rămas în cetate, pierind odată cu ea.

  Influenţa noastră şi a cuvintelor noastre rostite faţă de cei din familie sau faţă de cei din jurul nostru este greu de evaluat. Ştim că Dumnezeu ne va cere socoteală pentru fiecare cuvânt rostit. Ştiind că „din prisosul inimii, vorbeşte gura” (Matei 12:34), cuvintele noastre vor fi un indiciu despre acela care domneşte în inima şi viaţa noastră. Este momentul să vedem dacă Isus mai este acolo… Să ne rugăm ca, începând de astăzi, să fim mai atenţi la fiecare cuvânt pe care-l rostim şi la influenţa acestuia, în beneficiul binecuvântat al celor din jur!

  Doamne, ajută-mă ca fiecare cuvânt al meu să fie rostit cu înţelepciunea Ta, pentru bucuria şi salvarea semenilor mei!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Ginerii lui Lot - 2018. Doamne, ajută-mă ca fiecare cuvânt al meu să fie rostit cu înţelepciunea Ta, pentru bucuria şi salvarea semenilor mei!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...