Articolul precedentDuhul dă viața
  Articolul următorEl le vorbește acelora care ascultă

  Ginerii lui Lot

  Lot a ieşit şi a vorbit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui: „Sculaţi-vă”, a zis el, „ieşiţi din locul acesta; căci Domnul are să nimicească cetatea.” Dar ginerii lui credeau că glumeşte. (Geneza 19:14)

  Nu am avut privilegiul de a fi ginere pentru socrul meu, care s-a stins mult prea devreme faţă de data căsătoriei mele. Mi-ar fi plăcut să-mi însuşesc câte ceva din experienţa şi din credinţa despre care am auzit că le avea. Influenţa unui socru credincios este benefică şi încurajatoare pentru viaţa de credinţă.

  În această privinţă, în dreptul lui Lot, lucrurile stăteau cu totul diferit. Influenţa sa asupra copiilor şi ginerilor săi se vede în remarca acestora privind obiceiul socrului de a spune glume, care nu făceau altceva decât să minimalizeze şi să scadă creditul vorbelor celui care le rosteşte.

  Atunci când a venit momentul salvării din faţa pericolului iminent, cuvintele lui Lot şi-au pierdut puterea.

  „Lot merse să-şi avertizeze copiii. El le repetă cuvintele îngerilor: «Sculaţi-vă, ieşiţi din locul acesta, căci Domnul are să nimicească cetatea!» Dar lor li se părea că el glumeşte. Fiicele lui erau influenţate de soţii lor. Ele erau destul de bine acolo unde se găseau. Nu puteau vedea nicio dovadă de primejdie. Totul era aşa cum fusese mai înainte. Aveau averi mari şi nu credeau că este posibil ca frumoasa Sodomă să fie nimicită.” (Patriarhi şi profeţi, p. 154)

  Astfel, ginerii lui Lot au rămas în cetate, pierind odată cu ea.

  Influenţa noastră şi a cuvintelor noastre rostite faţă de cei din familie sau faţă de cei din jurul nostru este greu de evaluat. Ştim că Dumnezeu ne va cere socoteală pentru fiecare cuvânt rostit. Ştiind că „din prisosul inimii, vorbeşte gura” (Matei 12:34), cuvintele noastre vor fi un indiciu despre acela care domneşte în inima şi viaţa noastră. Este momentul să vedem dacă Isus mai este acolo… Să ne rugăm ca, începând de astăzi, să fim mai atenţi la fiecare cuvânt pe care-l rostim şi la influenţa acestuia, în beneficiul binecuvântat al celor din jur!

  Doamne, ajută-mă ca fiecare cuvânt al meu să fie rostit cu înţelepciunea Ta, pentru bucuria şi salvarea semenilor mei!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Ginerii lui Lot - 2018. Doamne, ajută-mă ca fiecare cuvânt al meu să fie rostit cu înţelepciunea Ta, pentru bucuria şi salvarea semenilor mei!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...