Nevasta lui Lot

  Aduceți-vă aminte de nevasta lui Lot! (Luca 17:32)

  Acesta este un verset scurt, dar cu o mare încărcătură semantică. Este o poruncă spre binele nostru. Unde mai găsim o poruncă cu un început la fel de solemn? În Decalog.

  De ce oare să ne aducem aminte? Oare numai de soția lui Lot sau de rezultatele alegerilor lui Lot? Biblia nu vorbește mult despre Lot, cu atât mai puțin de nevasta lui. Lot este un om foarte credincios, nepotul lui Avraam și care are cam aceeași viață cu Avraam. El se închină la același altar cu Avraam, dar are niște defecte grave de caracter, care încep să se vadă.

  Primul: când alege valea Sodomei. Și nu ar fi de mirare, pentru că această zonă era de zeci de ori mai frumoasă și mai bogată decât Occidentul.

  Al doilea: când negociază cu îngerii – la Sodoma – ca să câștige timp.

  Al treilea: când se roagă Domnului pentru a rămâne în Țoar.

  El strânsese multă avere și fetele lui cele măritate erau foarte bogate. Casele lor erau foarte luxoase. Și averea se strânge greu.

  Dar a venit ceasul judecății peste Sodoma. Și acum doar mijlocirea lui Avraam i-a mai salvat o parte din familie.

  Condițiile salvării erau foarte clare: să alerge cu mâinile goale și să nu se uite înapoi. Este grozav dacă poți face asta, după ce ai muncit o viață. Apoi îți mai rămân și copiii acolo. De aceea nu o acuzăm pe nevasta lui Lot. Nici textul nu cere așa ceva, ci: „Aduceți-vă aminte de ea!”

  Învățăm câteva lucruri:

  DUMNEZEU are niște judecăți de adus, iar noi visăm pace și belșug.

  Vom scăpa numai dacă se fac multe rugăciuni.

  Bogăția corupe. Lot nu mai gândea foarte clar.

  Poruncile lui DUMNEZEU nu înseamnă doar cele zece. Ellen G. White spune că nevasta lui Lot a murit deoarece „făcuse păcatul care i-a pecetluit soarta” (acela de a se uita înapoi).

  Este greu să renunți la tot ce ai reușit să strângi muncind.

  DUMNEZEU este bun, dar toate au limite.

  Când încep judecățile lui DUMNEZEU, ziua începe cu o dimineață frumoasă.

  Miron Toma, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Nevasta lui Lot - 2018. Când încep judecățile lui DUMNEZEU, ziua începe cu o dimineață frumoasă.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...