Nevasta lui Lot

  Aduceți-vă aminte de nevasta lui Lot! (Luca 17:32)

  Acesta este un verset scurt, dar cu o mare încărcătură semantică. Este o poruncă spre binele nostru. Unde mai găsim o poruncă cu un început la fel de solemn? În Decalog.

  De ce oare să ne aducem aminte? Oare numai de soția lui Lot sau de rezultatele alegerilor lui Lot? Biblia nu vorbește mult despre Lot, cu atât mai puțin de nevasta lui. Lot este un om foarte credincios, nepotul lui Avraam și care are cam aceeași viață cu Avraam. El se închină la același altar cu Avraam, dar are niște defecte grave de caracter, care încep să se vadă.

  Primul: când alege valea Sodomei. Și nu ar fi de mirare, pentru că această zonă era de zeci de ori mai frumoasă și mai bogată decât Occidentul.

  Al doilea: când negociază cu îngerii – la Sodoma – ca să câștige timp.

  Al treilea: când se roagă Domnului pentru a rămâne în Țoar.

  El strânsese multă avere și fetele lui cele măritate erau foarte bogate. Casele lor erau foarte luxoase. Și averea se strânge greu.

  Dar a venit ceasul judecății peste Sodoma. Și acum doar mijlocirea lui Avraam i-a mai salvat o parte din familie.

  Condițiile salvării erau foarte clare: să alerge cu mâinile goale și să nu se uite înapoi. Este grozav dacă poți face asta, după ce ai muncit o viață. Apoi îți mai rămân și copiii acolo. De aceea nu o acuzăm pe nevasta lui Lot. Nici textul nu cere așa ceva, ci: „Aduceți-vă aminte de ea!”

  Învățăm câteva lucruri:

  DUMNEZEU are niște judecăți de adus, iar noi visăm pace și belșug.

  Vom scăpa numai dacă se fac multe rugăciuni.

  Bogăția corupe. Lot nu mai gândea foarte clar.

  Poruncile lui DUMNEZEU nu înseamnă doar cele zece. Ellen G. White spune că nevasta lui Lot a murit deoarece „făcuse păcatul care i-a pecetluit soarta” (acela de a se uita înapoi).

  Este greu să renunți la tot ce ai reușit să strângi muncind.

  DUMNEZEU este bun, dar toate au limite.

  Când încep judecățile lui DUMNEZEU, ziua începe cu o dimineață frumoasă.

  Miron Toma, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Nevasta lui Lot - 2018. Când încep judecățile lui DUMNEZEU, ziua începe cu o dimineață frumoasă.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...