Abimelec din Gherar

  Abimelec a zis: … „Iată, dau fratelui tău o mie de arginţi…” (Geneza 20:15,16)

  Acest conducător filistean are în mod curent o legătură cu Dumnezeu. Când Dumnezeu îi spune că va muri dacă nu i-o înapoiază pe Sara lui Avraam (multe popoare semitice considerau adulterul un mare păcat), răspunsul lui este la fel ca al lui Daniel, care se identifică cu întreaga națiune (Daniel 9). Dimineața devreme, funcționarii de toate gradele sunt chemați pentru a primi o detaliere a situației, pentru că totul trebuie să fie transparent în „Țara Filistenilor” (21:32). Abimelec știe că cea mai bună cale de rezolvare a unei crize este confruntarea imediată (după ce a vorbit cu Dumnezeu), conștient că discuția trebuie să se încheie cu rugăciune. Paradoxal, nu el, cel nevinovat, trebuia să se roage pentru păcătos („ca să se pocăiască”), ci Avraam cel vinovat trebuia să mijlocească pentru Abimelec cel păgubit. Rugăciunea de mijlocire poate deveni mijlocul prin care binecuvântarea divină se revarsă peste alții. Aș accepta eu azi să-l confrunt astfel pe cel de lângă mine, care m-a păgubit sau mi-a călcat în picioare demnitatea cu fapta lui, considerând că discuția trebuie să se încheie cu rugăciune, și să-l las pe cel care mi-a greșit să se roage pentru mine? Abimelec, un filistean, așa a făcut!

  Mai învățăm ceva de la Abimelec. O ia frumos pe Sara, o așază în brațele lui Avraam, îi oferă 1 000 de arginți și spune în auzul tuturor: „Avraame, vreau să știi că, de azi înainte, oriunde te vei duce, Sara este soția ta. Sunt dispus să plătesc din banii mei prețul «zestrei», suport eu «cheltuiala unei nunți», pentru ca niciodată să nu uiți această lecție, că Sara este în primul rând SOȚIA ta. Sunt dispus să sacrific pentru ca tu să ții mine: «Sunteți soț și soție»”. E foarte ușor să îndrepți mâna spre cineva și să strigi cu voce tare: „Vinovat!” Dar câți suntem dispuși să plătim onoare, efort, sacrificiu pentru a ridica demnitatea celui care a greșit sau pentru a-l ajuta să crească? Abimelec, un filistean, a făcut-o. Noi?

  Dacă astăzi ești confruntat cu o situație dificilă, roagă-te, fii onest în cuvinte și în fapte, fii împăciuitor și, dacă poți, ajută-l pe cel greșit să se ridice. Iar Dumnezeu te va binecuvânta, dându-ți reușită deplină!

  Gabriel Kadar, pastor, Conferința Muntenia

  Abimelec din Gherar - 2018. Dacă astăzi ești confruntat cu o situație dificilă, roagă-te, fii onest în cuvinte și în fapte, fii împăciuitor și, dacă poți, ajută-l pe cel greșit să se ridice. Iar Dumnezeu te va binecuvânta, dându-ți reușită deplină!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...