Frumusețea care face diferența

  Robul a alergat înaintea ei şi a zis: „Dă-mi, te rog, să beau puţină apă din vadra ta.” „Bea, domnul meu”, a răspuns ea. Şi s-a grăbit de a plecat vadra pe mână şi i-a dat să bea. După ce i-a dat şi a băut de s-a săturat, a zis: „Am să scot apă şi pentru cămilele tale, până vor bea şi se vor sătura.” (Geneza 24:17-19)

  Ceea ce face farmecul (sau frumusețea) unui om este bunătatea lui”, spunea Solomon într-unul dintre proverbele sale (Proverbele 19:22). Domnișoara Rebeca este una dintre acele fete rare a căror frumusețe interioară o eclipsează pe cea fizică. Rebeca (adică: frumusețe, splendoare) face cinste numelui pe care îl poartă, prin faptul că îi cinstește pe ceilalți manifestând bunătate față de ei.

  Gestul de bunătate al Rebecăi nu a fost unul simplu sau ușor. Un calcul rapid ne oferă câteva date: Eliezer a avut zece cămile care au băut aproximativ 600 de litri de apă, pentru care Rebeca a scos circa 60 de găleți de apă timp de două ore. Rebeca „merge o milă în plus”, face mai mult decât i se cere nu pentru a fi recompensată, ci pentru că așa este caracterul ei.

  Vă invit să descoperim câteva principii de viață din modul ei de a fi:

  – Bunătatea nu ține scorul și nici evidența. Rebeca a făcut mai mult decât i s-a cerut, pentru că așa era natural pentru ea. Putea să se limiteze la cererea lui Eliezer de a-i oferi doar lui de băut, dar nu a făcut-o. Nici nu a povestit acasă despre asta.

  – Suntem binecuvântați după măsura în care suntem o binecuvântare pentru alții. Atunci când dăruim cu generozitate, vom ajunge să primim mai mult decât ne-am imaginat. Isus Însuși a stabilit această lege: „Cu măsura cu care măsurați, cu aceea vi se va măsura” (Matei 7:2). Rebeca a oferit câteva sute de litri de apă și a primit daruri însemnate de la Eliezer, însă mai important, a primit onoarea divină de a fi în arborele genealogic al lui Mesia.

  – Bunătatea noastră are viață mai lungă decât noi. Atunci când manifestăm bunătate față de alții, este imposibil de urmărit efectul pe care îl va avea asupra altora în viitor. În cazul Rebecăi, familia ei a fost printre beneficiarele bunătății ei, apoi Isaac, care a luat-o de soție, și desigur, Avraam, care s-a rugat pentru o noră demnă de a fi numărată în familia directă a lui Mesia.

  Oportunitățile de a ne dovedi bunătatea sunt nelimitate, pentru că fiecare om de lângă noi are nevoie de bunătatea noastră. De fiecare dată când te sustragi de la o faptă de bunătate, atentezi la propria-ți frumusețe. Alege azi și în fiecare zi frumusețea!

  Daniel Bota, pastor, Conferința Banat

  Frumusețea care face diferența - 2018. Oportunitățile de a ne dovedi bunătatea sunt nelimitate, pentru că fiecare om de lângă noi are nevoie de bunătatea noastră. De fiecare dată când te sustragi de la o faptă de bunătate, atentezi la propria-ți frumusețe. Alege azi și în fiecare zi frumusețea!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...