Frumusețea care face diferența

  Robul a alergat înaintea ei şi a zis: „Dă-mi, te rog, să beau puţină apă din vadra ta.” „Bea, domnul meu”, a răspuns ea. Şi s-a grăbit de a plecat vadra pe mână şi i-a dat să bea. După ce i-a dat şi a băut de s-a săturat, a zis: „Am să scot apă şi pentru cămilele tale, până vor bea şi se vor sătura.” (Geneza 24:17-19)

  Ceea ce face farmecul (sau frumusețea) unui om este bunătatea lui”, spunea Solomon într-unul dintre proverbele sale (Proverbele 19:22). Domnișoara Rebeca este una dintre acele fete rare a căror frumusețe interioară o eclipsează pe cea fizică. Rebeca (adică: frumusețe, splendoare) face cinste numelui pe care îl poartă, prin faptul că îi cinstește pe ceilalți manifestând bunătate față de ei.

  Gestul de bunătate al Rebecăi nu a fost unul simplu sau ușor. Un calcul rapid ne oferă câteva date: Eliezer a avut zece cămile care au băut aproximativ 600 de litri de apă, pentru care Rebeca a scos circa 60 de găleți de apă timp de două ore. Rebeca „merge o milă în plus”, face mai mult decât i se cere nu pentru a fi recompensată, ci pentru că așa este caracterul ei.

  Vă invit să descoperim câteva principii de viață din modul ei de a fi:

  – Bunătatea nu ține scorul și nici evidența. Rebeca a făcut mai mult decât i s-a cerut, pentru că așa era natural pentru ea. Putea să se limiteze la cererea lui Eliezer de a-i oferi doar lui de băut, dar nu a făcut-o. Nici nu a povestit acasă despre asta.

  – Suntem binecuvântați după măsura în care suntem o binecuvântare pentru alții. Atunci când dăruim cu generozitate, vom ajunge să primim mai mult decât ne-am imaginat. Isus Însuși a stabilit această lege: „Cu măsura cu care măsurați, cu aceea vi se va măsura” (Matei 7:2). Rebeca a oferit câteva sute de litri de apă și a primit daruri însemnate de la Eliezer, însă mai important, a primit onoarea divină de a fi în arborele genealogic al lui Mesia.

  – Bunătatea noastră are viață mai lungă decât noi. Atunci când manifestăm bunătate față de alții, este imposibil de urmărit efectul pe care îl va avea asupra altora în viitor. În cazul Rebecăi, familia ei a fost printre beneficiarele bunătății ei, apoi Isaac, care a luat-o de soție, și desigur, Avraam, care s-a rugat pentru o noră demnă de a fi numărată în familia directă a lui Mesia.

  Oportunitățile de a ne dovedi bunătatea sunt nelimitate, pentru că fiecare om de lângă noi are nevoie de bunătatea noastră. De fiecare dată când te sustragi de la o faptă de bunătate, atentezi la propria-ți frumusețe. Alege azi și în fiecare zi frumusețea!

  Daniel Bota, pastor, Conferința Banat

  Frumusețea care face diferența - 2018. Oportunitățile de a ne dovedi bunătatea sunt nelimitate, pentru că fiecare om de lângă noi are nevoie de bunătatea noastră. De fiecare dată când te sustragi de la o faptă de bunătate, atentezi la propria-ți frumusețe. Alege azi și în fiecare zi frumusețea!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...