Laban

  Mâna mea este destul de tare ca să vă fac rău, dar Dumnezeul tatălui vostru mi-a zis noaptea trecută: „Ferește-te să spui o vorbă rea lui Iacov!” (Geneza 31:29)

  Într-una dintre cărțile sale, Chuck Swindoll povestește următoarea întâmplare. „Undeva în nord-estul Statelor Unite ale Americii, codul este nu doar un pește bun de mâncat, dar și o afacere bună. Însă au apărut unele probleme pentru transportatori. L-au congelat înainte de a-l transporta, dar congelarea îi reducea din gust. Apoi au transportat peștele în tancuri (rezervoare) mari de apă sărată. Rezultatul nu a fost satisfăcător. În final, cineva a venit cu ideea să fie transportați în tancuri mari, dar împreună cu ei să fie puși și inamicii lor naturali. Rezultatul? La destinație, codul era proaspăt, cu aceeași textură a cărnii ca și cum ar fi fost prins atunci din ocean.”

  Fiecare dintre noi trăiește într-un anume „tanc” cu circumstanțe personale. Acolo sunt și vreo câțiva pești răpitori care ne aleargă de dimineață până seara. Iacov avea în viața lui un astfel de pește răpitor – Laban. Timp de douăzeci de ani, unchiul Laban l-a tot alergat. Nu-l lăsa să se odihnească deloc. L-a înșelat în noaptea nunții. I-a schimbat simbria de zece de ori. Și Iacov este nevoit să fugă pe furișde la el.

  Fiecare avem cel puțin un astfel de om în viața noastră. Însă, indiferent cât de dezagreabili sunt, aceștia ne învață lecții pe care nu le-am învăța altfel. Ei au darul să scoată din noi ce avem mai rău. Iacov a trăit bazându-se pe înșelăciune pentru a obține ceea ce voia. Unchiul Laban l-a forțat să ia și el o doză din propriul medicament. După Haran, Iacov se va gândi de două ori înainte de a mai înșela pe cineva. El a descoperit pe propria piele cum s-a simțit Esau.

  Totul în viață are un scop. Chiar și oamenii ca Laban. Deși pare dificil pentru noi, știm că Dumnezeu folosește astfel de oameni pentru a ne ajuta să creștem. Pentru cei care suntem răniți de astfel de oameni, sfatul este să ne prindem de Domnul cu mai multă credință, știind că rănile acestea au rolul de a ne vindeca.

  Laban era „răpitorul” din viața lui Iacov. Chiar dacă nu a fost ușor sau plăcut, Dumnezeu a folosit experiența neplăcută pentru a dezvolta un anume tip de caracter în Iacov.

  Trei gânduri pentru atunci când răpitorul te mușcă:
  – Doamne, fă-mă blând și încet la mânie, nu rău și dur!
  – Doamne, folosește-mă să arăt dragostea Ta celor ca Laban!
  – Doamne, învață-mă lecțiile de care am nevoie!

  Marius Andrei, pastor, Conferința Muntenia

  Laban - 2018. Totul în viață are un scop. Chiar și oamenii ca Laban. Deși pare dificil pentru noi, știm că Dumnezeu folosește astfel de oameni pentru a ne ajuta să creștem. Pentru cei care suntem răniți de astfel de oameni, sfatul este să ne prindem de Domnul cu mai multă credință, știind că rănile acestea au rolul de a ne vindeca.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...