Iacov

  „Lasă-mă să plec, căci se revarsă zorile.” […] „Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta.” […] „Cum îţi este numele?” „Înşelătorul!” „Numele tău va fi Cel ce luptă cu Dumnezeu…” Iacov a pus locului aceluia numele Peniel, „căci”, a zis, „am văzut pe Dumnezeu faţă în faţă şi am scăpat cu viaţă”. (Geneza 32:26-30)

  Cât am da noi pentru o clipă ca aceasta? Pentru încumetare, poţi plăti cu viaţa. Nu poţi să pretinzi orice în faţa lui Dumnezeu. Nu primise Iacov binecuvântarea? Despre ce binecuvântare spune că mai are nevoie? „Doamne, sunt nebinecuvântat!”

  Dacă ne uităm la casele noastre, la slujbele noastre, la lucrurile pe care le avem, la greutatea cuvintelor noastre rostite în anumite împrejurări, dacă ne uităm la vieţile noastre, ce binecuvântare ne mai lipseşte?

  „Doamne, mi-ai promis că te vei îngriji să îmi meargă bine!”

  „Chiar aşa? Eu ţi-am promis, la Betel, doar că voi fi cu tine şi nu te voi părăsi!”

  Haideţi să-l privim pe Iacov în dimineaţa aceasta. Cât a înţeles Iacov în dimineaţa lui că valorează „binecuvântările”? Când vom înţelege şi noi că adesea ne luptăm pentru „binecuvântări” care n-ar trebui să se afle pe primul loc pe listele noastre de priorităţi? A venit un moment în viaţa lui Iacov în care, într-o dimineaţă, şi-a scos toate „binecuvântările” pentru care se luptase mereu, le-a aşezat de-o parte şi a cerut „Binecuvântarea” lui Dumnezeu. N-ar fi fost mai simplu ca lucrurile să fi decurs aşa de la început? De ce nu a făcut asta mai de mult? În dimineaţa aceea, Domnul Hristos i-a întins mâna şi, ca între doi oameni care se cunosc pentru prima dată, i-a zis: „Cum îţi este numele?” „Iacov.” „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel.” Cât am da pentru o clipă ca aceasta?

  „Numele Meu este Minunat!”

  „A pus locului aceluia numele Peniel…”

  Din clipa aceea, a plecat şchiopătând nu către spatele taberei lui, ci în faţă, în faţă de tot. Dumnezeu Se atinsese de el. „De astăzi înainte, nimeni nu trebuie să mai sufere pentru mine… Dacă îmi va da cineva o palmă, voi întoarce şi obrazul celălalt…Doamne, vreau asta acum! Nu mâine. Te rog să mă binecuvântezi. Acum.”

  În dimineaţa aceasta vă propun să stăm înaintea Domnului până vom primi mărturia că Îi suntem plăcuţi. Altfel, nu vom fi pregătiţi nici pentru viaţă, nici pentru moarte.

  Epilogul acestei experienţe covârşitoare este numele cel nou care ne aşteaptă. Fie ca El să Se atingă şi de noi, chiar dacă vom păşi mai apoi şchiopătând.

  Claudiu Goran, pastor, Conferința Muntenia

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...