Iacov

  „Lasă-mă să plec, căci se revarsă zorile.” […] „Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta.” […] „Cum îţi este numele?” „Înşelătorul!” „Numele tău va fi Cel ce luptă cu Dumnezeu…” Iacov a pus locului aceluia numele Peniel, „căci”, a zis, „am văzut pe Dumnezeu faţă în faţă şi am scăpat cu viaţă”. (Geneza 32:26-30)

  Cât am da noi pentru o clipă ca aceasta? Pentru încumetare, poţi plăti cu viaţa. Nu poţi să pretinzi orice în faţa lui Dumnezeu. Nu primise Iacov binecuvântarea? Despre ce binecuvântare spune că mai are nevoie? „Doamne, sunt nebinecuvântat!”

  Dacă ne uităm la casele noastre, la slujbele noastre, la lucrurile pe care le avem, la greutatea cuvintelor noastre rostite în anumite împrejurări, dacă ne uităm la vieţile noastre, ce binecuvântare ne mai lipseşte?

  „Doamne, mi-ai promis că te vei îngriji să îmi meargă bine!”

  „Chiar aşa? Eu ţi-am promis, la Betel, doar că voi fi cu tine şi nu te voi părăsi!”

  Haideţi să-l privim pe Iacov în dimineaţa aceasta. Cât a înţeles Iacov în dimineaţa lui că valorează „binecuvântările”? Când vom înţelege şi noi că adesea ne luptăm pentru „binecuvântări” care n-ar trebui să se afle pe primul loc pe listele noastre de priorităţi? A venit un moment în viaţa lui Iacov în care, într-o dimineaţă, şi-a scos toate „binecuvântările” pentru care se luptase mereu, le-a aşezat de-o parte şi a cerut „Binecuvântarea” lui Dumnezeu. N-ar fi fost mai simplu ca lucrurile să fi decurs aşa de la început? De ce nu a făcut asta mai de mult? În dimineaţa aceea, Domnul Hristos i-a întins mâna şi, ca între doi oameni care se cunosc pentru prima dată, i-a zis: „Cum îţi este numele?” „Iacov.” „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel.” Cât am da pentru o clipă ca aceasta?

  „Numele Meu este Minunat!”

  „A pus locului aceluia numele Peniel…”

  Din clipa aceea, a plecat şchiopătând nu către spatele taberei lui, ci în faţă, în faţă de tot. Dumnezeu Se atinsese de el. „De astăzi înainte, nimeni nu trebuie să mai sufere pentru mine… Dacă îmi va da cineva o palmă, voi întoarce şi obrazul celălalt…Doamne, vreau asta acum! Nu mâine. Te rog să mă binecuvântezi. Acum.”

  În dimineaţa aceasta vă propun să stăm înaintea Domnului până vom primi mărturia că Îi suntem plăcuţi. Altfel, nu vom fi pregătiţi nici pentru viaţă, nici pentru moarte.

  Epilogul acestei experienţe covârşitoare este numele cel nou care ne aşteaptă. Fie ca El să Se atingă şi de noi, chiar dacă vom păşi mai apoi şchiopătând.

  Claudiu Goran, pastor, Conferința Muntenia

  Iacov - 2018. Vă propun să stăm înaintea Domnului până vom primi mărturia că Îi suntem plăcuţi. Altfel, nu vom fi pregătiţi nici pentru viaţă, nici pentru moarte. Fie ca El să Se atingă şi de noi, chiar dacă vom păşi mai apoi şchiopătând.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...