Iacov

  „Lasă-mă să plec, căci se revarsă zorile.” […] „Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta.” […] „Cum îţi este numele?” „Înşelătorul!” „Numele tău va fi Cel ce luptă cu Dumnezeu…” Iacov a pus locului aceluia numele Peniel, „căci”, a zis, „am văzut pe Dumnezeu faţă în faţă şi am scăpat cu viaţă”. (Geneza 32:26-30)

  Cât am da noi pentru o clipă ca aceasta? Pentru încumetare, poţi plăti cu viaţa. Nu poţi să pretinzi orice în faţa lui Dumnezeu. Nu primise Iacov binecuvântarea? Despre ce binecuvântare spune că mai are nevoie? „Doamne, sunt nebinecuvântat!”

  Dacă ne uităm la casele noastre, la slujbele noastre, la lucrurile pe care le avem, la greutatea cuvintelor noastre rostite în anumite împrejurări, dacă ne uităm la vieţile noastre, ce binecuvântare ne mai lipseşte?

  „Doamne, mi-ai promis că te vei îngriji să îmi meargă bine!”

  „Chiar aşa? Eu ţi-am promis, la Betel, doar că voi fi cu tine şi nu te voi părăsi!”

  Haideţi să-l privim pe Iacov în dimineaţa aceasta. Cât a înţeles Iacov în dimineaţa lui că valorează „binecuvântările”? Când vom înţelege şi noi că adesea ne luptăm pentru „binecuvântări” care n-ar trebui să se afle pe primul loc pe listele noastre de priorităţi? A venit un moment în viaţa lui Iacov în care, într-o dimineaţă, şi-a scos toate „binecuvântările” pentru care se luptase mereu, le-a aşezat de-o parte şi a cerut „Binecuvântarea” lui Dumnezeu. N-ar fi fost mai simplu ca lucrurile să fi decurs aşa de la început? De ce nu a făcut asta mai de mult? În dimineaţa aceea, Domnul Hristos i-a întins mâna şi, ca între doi oameni care se cunosc pentru prima dată, i-a zis: „Cum îţi este numele?” „Iacov.” „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel.” Cât am da pentru o clipă ca aceasta?

  „Numele Meu este Minunat!”

  „A pus locului aceluia numele Peniel…”

  Din clipa aceea, a plecat şchiopătând nu către spatele taberei lui, ci în faţă, în faţă de tot. Dumnezeu Se atinsese de el. „De astăzi înainte, nimeni nu trebuie să mai sufere pentru mine… Dacă îmi va da cineva o palmă, voi întoarce şi obrazul celălalt…Doamne, vreau asta acum! Nu mâine. Te rog să mă binecuvântezi. Acum.”

  În dimineaţa aceasta vă propun să stăm înaintea Domnului până vom primi mărturia că Îi suntem plăcuţi. Altfel, nu vom fi pregătiţi nici pentru viaţă, nici pentru moarte.

  Epilogul acestei experienţe covârşitoare este numele cel nou care ne aşteaptă. Fie ca El să Se atingă şi de noi, chiar dacă vom păşi mai apoi şchiopătând.

  Claudiu Goran, pastor, Conferința Muntenia

  Iacov - 2018. Vă propun să stăm înaintea Domnului până vom primi mărturia că Îi suntem plăcuţi. Altfel, nu vom fi pregătiţi nici pentru viaţă, nici pentru moarte. Fie ca El să Se atingă şi de noi, chiar dacă vom păşi mai apoi şchiopătând.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...