Articolul precedentÎn cămin
  Articolul următorO putere pentru toate națiunile

  Rahela

  Astfel, Iacob a slujit şapte ani pentru Rahela; şi anii aceştia i s-au părut ca vreo câteva zile, pentru că o iubea! (Geneza 29:20)

  Atunci când cineva este iubit, viaţa lui este plină de bucurie, de împlinire şi de sens. Dar viaţa Rahelei, cu toată dragostea lui Iacov pentru ea, era umbrită de o realitate nefericită în vremurile biblice. Rahela nu avea copii. Şi într-o zi l-a făcut pe iubitorul ei soţ să se mânie din cauza ei. Ea i-a zis lui Iacov: „Dă-mi copii ori mor!” (Geneza 30:1). Desigur, patriarhul avea dreptate. El nu era în locul lui Dumnezeu, care o oprise să aibă copii.

  Dar dorinţa acestei femei era legitimă. Acest lucru a determinat-o să se roage foarte mult. Geneza 30:22-24 spune că „Dumnezeu Şi-a adus aminte de Rahela, a ascultat-o şi a făcut-o să aibă copii. Ea a rămas însărcinată şi a născut un fiu; şi a zis: «Mi-a luat Dumnezeu ocara!» Şi i-a pus numele Iosif (Adaos) zicând: «Domnul să-mi mai adauge un fiu!»”

  Primul copil al Rahelei a fost cel mai bun dintre copiii lui Iacov. Rahela este o mamă-model. Educaţia pe care i-a dat-o lui Iosif o aşază la loc de cinste printre mamele din poporul lui Dumnezeu. De altfel, fiul ei, Iosif, dovedeşte o credincioşie fără egal în condiţiile cele mai vitrege, fapt ce va face din el un prototip pentru Mesia. Este vândut de fraţii lui, pe care îi iartă. Este aruncat în temniţă, ştiindu-se că este nevinovat. Ajunge să fie salvatorul familiilor fraţilor săi şi al unui întreg imperiu. Toate acestea i se datorează şi Rahelei, mama lui. Se confirmă afirmaţia inspirată că cea mai bună educaţie pentru un copil se realizează când tata o iubeşte pe mama, şi copilul e conştient de acest lucru. Iubirea nu are egal între puterile universului.

  Rahela va muri născând. La câțiva ani de la naşterea lui Iosif, soţia iubită îi va mai dărui patriarhului, cu preţul vieţii, un fiu pe care Iacov îl va numi Beniamin, care înseamnă Fiul dreptei.

  Acest nume prin care Iacov îşi caracterizează soţia iubită demonstrează faptul că Rahela are un rol important în planul divin, iar prorocul Ieremia, inspirat de Duhul lui Dumnezeu, confirmă acest lucru prin profeţia mesianică pe care o face cu multe veacuri înainte de prima venire a Domnului Isus. În această profeţie, Rahela este personajul principal (Ieremia 31:15,16).

  Ajută-mă, Doamne, să simt că sunt iubit şi dă-mi și mie determinarea Rahelei, pentru ca, în drumul meu spre Canaanul ceresc, să pot salva pe cât mai mulţi dintre copiii Tăi!

  Gabriel Radu, pastor, Conferința Muntenia

  Rahela - 2018. Ajută-mă, Doamne, să simt că sunt iubit şi dă-mi și mie determinarea Rahelei, pentru ca, în drumul meu spre Canaanul ceresc, să pot salva pe cât mai mulţi dintre copiii Tăi!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...