Neftali

  Rahela a zis: „Am luptat cu Dumnezeu împotriva surorii mele și am biruit.” De aceea i-a pus numele Neftali (Luptele lui Dumnezeu). (Geneza 30:8)

  Neftali este strigătul de biruință al unui suflet nemulțumit cu propria condiție dată de tradițiile locului și timpului. A nu avea copii, în concepția majorității, însemna că ești blestemat de Dumnezeu și nu poți face nimic pentru a schimba ceva. Nașterea lui Neftali îi confirmă Rahelei că Cel care a auzit strigătul sufletului ei odată cu nașterea primului copil de către Bilha (Geneza 30:6) este același Dumnezeu care îi oferă încă un semn că merită să lupți pentru schimbarea propriei condiții.

  Neftali (Luptele lui Dumnezeu) este o dovadă că, indiferent cât de împovărate sau deznădăjduite pot fi sufletele noastre astăzi, dacă alegem să luptăm pentru depășirea oricărei piedici, Dumnezeu ne asigură că putem izbuti.

  Isus a ales să-Și înceapă lucrarea Sa ca Mesia în ținutul lui Zabulon și Neftali (Matei 4:13-17), lucrând pentru un popor care zăcea în întuneric (Isaia 9:1,2; 42:6), un popor care avea nevoie disperată să creadă că și pentru el există posibilitatea mântuirii.

  În Galileea neamurilor a ales Isus să le arate ucenicilor și nouă că, indiferent cât de departe ești de El, te va căuta și te va asigura că ai preț și te iubește (Isaia 41:4; Ieremia 31:3). În fiecare zi, pe când era încă întuneric, Isus primea asigurarea biruinței din partea Tatălui, în lupta zilnică de salvare a sufletelor de sub puterea vrăjmașului lui Dumnezeu. El a purtat luptele lui Dumnezeu (Neftali) şi a obţinut biruinţa.

  Pentru că a renunţat să poarte luptele lui Dumnezeu, Neftali a fost prima seminţie dusă în robie de către asirieni. Acolo și-au adus aminte cine sunt și au reînceput să ducă luptele lui Dumnezeu.

  Te simți copleșit de binecuvântări, deși nu le meriți? Te simți și tu sătul de bunăvoință (Deuteronomul 33:2)? Nu uita că poți fi și tu astăzi Neftali (luptător) pentru Dumnezeu.

  Doamne, ajută-mă astăzi să fiu un Neftali sătul de bunăvoință, copleșit de binecuvântări și stăpân pe mine însumi prin Duhul Sfânt!

  Stelian Raicu, pastor, Conferința Oltenia

  Neftali - 2018. Doamne, ajută-mă astăzi să fiu un Neftali sătul de bunăvoință, copleșit de binecuvântări și stăpân pe mine însumi prin Duhul Sfânt!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...