Neftali

  Rahela a zis: „Am luptat cu Dumnezeu împotriva surorii mele și am biruit.” De aceea i-a pus numele Neftali (Luptele lui Dumnezeu). (Geneza 30:8)

  Neftali este strigătul de biruință al unui suflet nemulțumit cu propria condiție dată de tradițiile locului și timpului. A nu avea copii, în concepția majorității, însemna că ești blestemat de Dumnezeu și nu poți face nimic pentru a schimba ceva. Nașterea lui Neftali îi confirmă Rahelei că Cel care a auzit strigătul sufletului ei odată cu nașterea primului copil de către Bilha (Geneza 30:6) este același Dumnezeu care îi oferă încă un semn că merită să lupți pentru schimbarea propriei condiții.

  Neftali (Luptele lui Dumnezeu) este o dovadă că, indiferent cât de împovărate sau deznădăjduite pot fi sufletele noastre astăzi, dacă alegem să luptăm pentru depășirea oricărei piedici, Dumnezeu ne asigură că putem izbuti.

  Isus a ales să-Și înceapă lucrarea Sa ca Mesia în ținutul lui Zabulon și Neftali (Matei 4:13-17), lucrând pentru un popor care zăcea în întuneric (Isaia 9:1,2; 42:6), un popor care avea nevoie disperată să creadă că și pentru el există posibilitatea mântuirii.

  În Galileea neamurilor a ales Isus să le arate ucenicilor și nouă că, indiferent cât de departe ești de El, te va căuta și te va asigura că ai preț și te iubește (Isaia 41:4; Ieremia 31:3). În fiecare zi, pe când era încă întuneric, Isus primea asigurarea biruinței din partea Tatălui, în lupta zilnică de salvare a sufletelor de sub puterea vrăjmașului lui Dumnezeu. El a purtat luptele lui Dumnezeu (Neftali) şi a obţinut biruinţa.

  Pentru că a renunţat să poarte luptele lui Dumnezeu, Neftali a fost prima seminţie dusă în robie de către asirieni. Acolo și-au adus aminte cine sunt și au reînceput să ducă luptele lui Dumnezeu.

  Te simți copleșit de binecuvântări, deși nu le meriți? Te simți și tu sătul de bunăvoință (Deuteronomul 33:2)? Nu uita că poți fi și tu astăzi Neftali (luptător) pentru Dumnezeu.

  Doamne, ajută-mă astăzi să fiu un Neftali sătul de bunăvoință, copleșit de binecuvântări și stăpân pe mine însumi prin Duhul Sfânt!

  Stelian Raicu, pastor, Conferința Oltenia

  Neftali - 2018. Doamne, ajută-mă astăzi să fiu un Neftali sătul de bunăvoință, copleșit de binecuvântări și stăpân pe mine însumi prin Duhul Sfânt!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...