Iosif

  Iosif a zis fraților săi: „Eu sunt Iosif! Mai trăiește tatăl meu?” Dar frații lui nu i-au putut răspunde, așa de încremeniți rămăseseră înaintea lui. (Geneza 45:3)

  Ești scos din groapă și îi mai zărești o dată pe Iuda, Levi, Ruben și pe ceilalți frați ai tăi. Până și haina ta este la ei în mână. Te uiți la pumnii lor strânși și vezi banii care vorbesc despre lipsa de prețuire a fraților tăi pentru tine, atât valorezi tu pentru ei – prețul unui sclav.

  Da, așa cum ai înțeles, astăzi vreau să te așezi în locul lui Iosif. Care ar fi fost ultimele argumente pe care le-ai folosi pentru a-i convinge să nu te vândă? Mai mult decât atât, i-ai mai ierta, i-ai mai iubi?

  Peste ani, în palatul din Egipt, Iosif stă înaintea lor și îi întreabă: „Tata mai trăiește?” Încremeniți, cu o lipsă de reacție ușor explicabilă, frații lui Iosif tac pe moment. Peste ani, pe lemnul crucii, Isus Îl întreabă direct pe Tatăl de ce L-a părăsit. Și din nou, cel puțin o aparentă tăcere. Oare cum te simți când întrebi de Tata și nu primești niciun răspuns vizibil, când poate ai cea mai mare nevoie de o asigurare cel puțin verbală venită din partea Lui?

  Astăzi, chiar dacă Cerul crezi că tace și lipsa aceasta de reacție te face să simți că ești singur, vândut de frați, părăsit de cei dragi, tăcerea Cerului va face ca răspunsul de mâine să fie cu atât mai frumos în dreptul tău. Și la fel cum S-a îngrijit de Iosif, Dumnezeu îți poartă de grijă chiar și atunci când ai de străbătut cel mai greu drum din viața ta. „Dumnezeu nu l-a lăsat pe Iosif să meargă singur în Egipt. Îngerii au pregătit calea pentru primirea lui.” (Istoria mântuirii, p. 101)

  Tu, dacă asculți de Tata, vei primi nu o haină pestriță, ci una albă. Dacă asculți de Tata, chiar dacă astăzi nu auzi glasul Său, va veni ziua în care Îl vei auzi chemându-te la viață veșnică.

  Până atunci îndrăznesc să te întreb: Îl ai pe Tata cu tine în tot ce faci? Și nu aștept tăcere, ci un răspuns. Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu rămâne în noi (1 Ioan 4:12). Iubirea aceasta se vede, se trăiește și ți-L aduce pe Tata mai aproape.

  Ioan Alin Feier, trezorier, Conferința Transilvania de Nord

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...