Iosif

  Iosif a zis fraților săi: „Eu sunt Iosif! Mai trăiește tatăl meu?” Dar frații lui nu i-au putut răspunde, așa de încremeniți rămăseseră înaintea lui. (Geneza 45:3)

  Ești scos din groapă și îi mai zărești o dată pe Iuda, Levi, Ruben și pe ceilalți frați ai tăi. Până și haina ta este la ei în mână. Te uiți la pumnii lor strânși și vezi banii care vorbesc despre lipsa de prețuire a fraților tăi pentru tine, atât valorezi tu pentru ei – prețul unui sclav.

  Da, așa cum ai înțeles, astăzi vreau să te așezi în locul lui Iosif. Care ar fi fost ultimele argumente pe care le-ai folosi pentru a-i convinge să nu te vândă? Mai mult decât atât, i-ai mai ierta, i-ai mai iubi?

  Peste ani, în palatul din Egipt, Iosif stă înaintea lor și îi întreabă: „Tata mai trăiește?” Încremeniți, cu o lipsă de reacție ușor explicabilă, frații lui Iosif tac pe moment. Peste ani, pe lemnul crucii, Isus Îl întreabă direct pe Tatăl de ce L-a părăsit. Și din nou, cel puțin o aparentă tăcere. Oare cum te simți când întrebi de Tata și nu primești niciun răspuns vizibil, când poate ai cea mai mare nevoie de o asigurare cel puțin verbală venită din partea Lui?

  Astăzi, chiar dacă Cerul crezi că tace și lipsa aceasta de reacție te face să simți că ești singur, vândut de frați, părăsit de cei dragi, tăcerea Cerului va face ca răspunsul de mâine să fie cu atât mai frumos în dreptul tău. Și la fel cum S-a îngrijit de Iosif, Dumnezeu îți poartă de grijă chiar și atunci când ai de străbătut cel mai greu drum din viața ta. „Dumnezeu nu l-a lăsat pe Iosif să meargă singur în Egipt. Îngerii au pregătit calea pentru primirea lui.” (Istoria mântuirii, p. 101)

  Tu, dacă asculți de Tata, vei primi nu o haină pestriță, ci una albă. Dacă asculți de Tata, chiar dacă astăzi nu auzi glasul Său, va veni ziua în care Îl vei auzi chemându-te la viață veșnică.

  Până atunci îndrăznesc să te întreb: Îl ai pe Tata cu tine în tot ce faci? Și nu aștept tăcere, ci un răspuns. Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu rămâne în noi (1 Ioan 4:12). Iubirea aceasta se vede, se trăiește și ți-L aduce pe Tata mai aproape.

  Ioan Alin Feier, trezorier, Conferința Transilvania de Nord

  Iosif - 2018. Îndrăznesc să te întreb: Îl ai pe Tata cu tine în tot ce faci? Și nu aștept tăcere, ci un răspuns. Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu rămâne în noi (1 Ioan 4:12). Iubirea aceasta se vede, se trăiește și ți-L aduce pe Tata mai aproape.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Doar faţă-n faţă

  PROVOCARE: Alege astăzi să citești ceva dintr-un domeniu necunoscut! Încearcă să descoperi cât mai multe lucruri interesante și împărtășește-le atunci când ai ocazia!

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...