Iosif

  Iosif a zis fraților săi: „Eu sunt Iosif! Mai trăiește tatăl meu?” Dar frații lui nu i-au putut răspunde, așa de încremeniți rămăseseră înaintea lui. (Geneza 45:3)

  Ești scos din groapă și îi mai zărești o dată pe Iuda, Levi, Ruben și pe ceilalți frați ai tăi. Până și haina ta este la ei în mână. Te uiți la pumnii lor strânși și vezi banii care vorbesc despre lipsa de prețuire a fraților tăi pentru tine, atât valorezi tu pentru ei – prețul unui sclav.

  Da, așa cum ai înțeles, astăzi vreau să te așezi în locul lui Iosif. Care ar fi fost ultimele argumente pe care le-ai folosi pentru a-i convinge să nu te vândă? Mai mult decât atât, i-ai mai ierta, i-ai mai iubi?

  Peste ani, în palatul din Egipt, Iosif stă înaintea lor și îi întreabă: „Tata mai trăiește?” Încremeniți, cu o lipsă de reacție ușor explicabilă, frații lui Iosif tac pe moment. Peste ani, pe lemnul crucii, Isus Îl întreabă direct pe Tatăl de ce L-a părăsit. Și din nou, cel puțin o aparentă tăcere. Oare cum te simți când întrebi de Tata și nu primești niciun răspuns vizibil, când poate ai cea mai mare nevoie de o asigurare cel puțin verbală venită din partea Lui?

  Astăzi, chiar dacă Cerul crezi că tace și lipsa aceasta de reacție te face să simți că ești singur, vândut de frați, părăsit de cei dragi, tăcerea Cerului va face ca răspunsul de mâine să fie cu atât mai frumos în dreptul tău. Și la fel cum S-a îngrijit de Iosif, Dumnezeu îți poartă de grijă chiar și atunci când ai de străbătut cel mai greu drum din viața ta. „Dumnezeu nu l-a lăsat pe Iosif să meargă singur în Egipt. Îngerii au pregătit calea pentru primirea lui.” (Istoria mântuirii, p. 101)

  Tu, dacă asculți de Tata, vei primi nu o haină pestriță, ci una albă. Dacă asculți de Tata, chiar dacă astăzi nu auzi glasul Său, va veni ziua în care Îl vei auzi chemându-te la viață veșnică.

  Până atunci îndrăznesc să te întreb: Îl ai pe Tata cu tine în tot ce faci? Și nu aștept tăcere, ci un răspuns. Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu rămâne în noi (1 Ioan 4:12). Iubirea aceasta se vede, se trăiește și ți-L aduce pe Tata mai aproape.

  Ioan Alin Feier, trezorier, Conferința Transilvania de Nord

  Iosif - 2018. Îndrăznesc să te întreb: Îl ai pe Tata cu tine în tot ce faci? Și nu aștept tăcere, ci un răspuns. Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu rămâne în noi (1 Ioan 4:12). Iubirea aceasta se vede, se trăiește și ți-L aduce pe Tata mai aproape.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...