Beniamin

  Beniamin este un lup care sfâșie; dimineața mănâncă prada, iar seara împarte prada răpită. (Geneza 49:27)

  Nașterea micului Beniamin s-a terminat cu o înmormântare. Iacov și-a pierdut soția iubită, pe Rahela, care cândva îi spusese: „Dă-mi copii ori mor.” Niciunul dintre ei nu se gândea că cele două (nașterea și moartea) vor sosi deodată. De aceea trebuie să predăm fiecare caz voii lui Dumnezeu, pentru că El știe ce este bine pentru noi.

  Când Rahela și-a dat seama de situație, cu ultimele sale cuvinte l-a numit pe fiul nou-născut Ben-Oni (Fiul durerii). Din punctul ei de vedere, numele acesta era potrivit, dar soțul ei nu dorea ca de fiecare dată când rostea numele fiului să-și amintească de această experiență tristă. Mergând mai departe, l-a numit Beniamin (Fiul dreptei). Circumstanțele, dar și alegerea numelui ne fac să credem că Beniamin a fost crescut de tatăl lui, care l-a îngrijit și parcă acesta s-a lipit de mâna lui dreaptă. Iacov îl creștea cu multă dibăcie și dragoste. Frații lui se purtau cu gingășie și protecție în dreptul lui, ei doreau să îl mângâie și să înlocuiască pierderea suferită din cauza vânzării lui Iosif. Probabil că toate acestea au contribuit la formarea caracterului lui; Iacov recunoaște pe patul său de moarte că Beniamin este „un lup care sfâșie”. Ca unul care s-a obișnuit ca propriile dorințe să-i fie îndeplinite, încăpățânat, vehement, a devenit foarte sensibil, mai ales pentru că era în centrul atenției.

  „Părinţii greşiţi îşi învaţă copiii lecţii care se vor dovedi nimicitoare pentru ei şi astfel sădesc spini pentru propriile picioare. Ei gândesc că, dacă satisfac dorinţele copiilor lor şi îi lasă să-şi urmeze propriile înclinaţii, le pot câştiga ataşamentul. Ce greşeală! Copiii care sunt îngăduiţi astfel cresc cu dorinţele neţinute în frâu, fără să cedeze, egoişti, exigenţi şi aroganţi, un blestem pentru ei înşişi şi pentru toţi cei din jurul lor.” (Mărturii, vol. 1, p. 393)

  Nu trebuie să ne descurajăm, Dumnezeu nu renunță la niciun copil care nu a fost educat corect. „Despre Beniamin a zis: «El este preaiubitul Domnului, el va locui la adăpost lângă Dânsul. Domnul îl va ocroti întotdeauna și se va odihni între umerii Lui»” (Deuteronomul 33:12). El te ia pe brațul Lui și Se ocupă de tine până când repară caracterul tău decăzut, ca și numele tău să fie regăsit printre cei sigilați, ca numele lui Beniamin (Apocalipsa 7:8). Cere-I ca și astăzi să Se ocupe de tine!

  Janko Beniamin, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Beniamin - 2018. Nu trebuie să ne descurajăm, Dumnezeu nu renunță la niciun copil care nu a fost educat corect. El te ia pe brațul Lui și Se ocupă de tine până când repară caracterul tău decăzut, ca și numele tău să fie regăsit printre cei sigilați, ca numele lui Beniamin (Apocalipsa 7:8). Cere-I ca și astăzi să Se ocupe de tine!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...