Beniamin

  Beniamin este un lup care sfâșie; dimineața mănâncă prada, iar seara împarte prada răpită. (Geneza 49:27)

  Nașterea micului Beniamin s-a terminat cu o înmormântare. Iacov și-a pierdut soția iubită, pe Rahela, care cândva îi spusese: „Dă-mi copii ori mor.” Niciunul dintre ei nu se gândea că cele două (nașterea și moartea) vor sosi deodată. De aceea trebuie să predăm fiecare caz voii lui Dumnezeu, pentru că El știe ce este bine pentru noi.

  Când Rahela și-a dat seama de situație, cu ultimele sale cuvinte l-a numit pe fiul nou-născut Ben-Oni (Fiul durerii). Din punctul ei de vedere, numele acesta era potrivit, dar soțul ei nu dorea ca de fiecare dată când rostea numele fiului să-și amintească de această experiență tristă. Mergând mai departe, l-a numit Beniamin (Fiul dreptei). Circumstanțele, dar și alegerea numelui ne fac să credem că Beniamin a fost crescut de tatăl lui, care l-a îngrijit și parcă acesta s-a lipit de mâna lui dreaptă. Iacov îl creștea cu multă dibăcie și dragoste. Frații lui se purtau cu gingășie și protecție în dreptul lui, ei doreau să îl mângâie și să înlocuiască pierderea suferită din cauza vânzării lui Iosif. Probabil că toate acestea au contribuit la formarea caracterului lui; Iacov recunoaște pe patul său de moarte că Beniamin este „un lup care sfâșie”. Ca unul care s-a obișnuit ca propriile dorințe să-i fie îndeplinite, încăpățânat, vehement, a devenit foarte sensibil, mai ales pentru că era în centrul atenției.

  „Părinţii greşiţi îşi învaţă copiii lecţii care se vor dovedi nimicitoare pentru ei şi astfel sădesc spini pentru propriile picioare. Ei gândesc că, dacă satisfac dorinţele copiilor lor şi îi lasă să-şi urmeze propriile înclinaţii, le pot câştiga ataşamentul. Ce greşeală! Copiii care sunt îngăduiţi astfel cresc cu dorinţele neţinute în frâu, fără să cedeze, egoişti, exigenţi şi aroganţi, un blestem pentru ei înşişi şi pentru toţi cei din jurul lor.” (Mărturii, vol. 1, p. 393)

  Nu trebuie să ne descurajăm, Dumnezeu nu renunță la niciun copil care nu a fost educat corect. „Despre Beniamin a zis: «El este preaiubitul Domnului, el va locui la adăpost lângă Dânsul. Domnul îl va ocroti întotdeauna și se va odihni între umerii Lui»” (Deuteronomul 33:12). El te ia pe brațul Lui și Se ocupă de tine până când repară caracterul tău decăzut, ca și numele tău să fie regăsit printre cei sigilați, ca numele lui Beniamin (Apocalipsa 7:8). Cere-I ca și astăzi să Se ocupe de tine!

  Janko Beniamin, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Beniamin - 2018. Nu trebuie să ne descurajăm, Dumnezeu nu renunță la niciun copil care nu a fost educat corect. El te ia pe brațul Lui și Se ocupă de tine până când repară caracterul tău decăzut, ca și numele tău să fie regăsit printre cei sigilați, ca numele lui Beniamin (Apocalipsa 7:8). Cere-I ca și astăzi să Se ocupe de tine!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...