Potifar și nevasta lui

  Atunci i-a vorbit astfel: „Robul acela evreu pe care ni l-ai adus a venit la mine ca să-şi bată joc de mine.” (…) După ce a auzit cuvintele nevestei sale, care-i zicea: „Iată ce mi-a făcut robul tău”, stăpânul lui Iosif s-a mâniat foarte tare. A luat pe Iosif şi l-a aruncat în temniţă, în locul unde erau închişi întemniţaţii împăratului, şi astfel Iosif a stat acolo, în temniţă. (Geneza 39:17,20)

  Relaţiile de familie, chiar şi în Antichitate, aveau farmecul şi istoria lor. Nu de puţine ori, familiile erau măcinate de intrigi distrugătoare, de scenarii false, de lupta pentru supremaţie sau de infidelitate.

  În contextul călăuzirii divine a robului din casa sa, Potifar, dregătorul faraonului, dă dovadă de o anumită maturitate şi înţelegere a realităţii cu privire la adevărul despre slujitorul din casa sa. Incidentul provocat de soţia sa nu a reuşit să-l convingă.

  „Dacă Potifar ar fi crezut învinuirile soţiei sale aduse împotriva lui Iosif, atunci tânărul evreu şi-ar fi pierdut viaţa; dar modestia şi cinstea care au caracterizat întotdeauna comportamentul său au fost dovada nevinovăţiei sale; şi totuşi, pentru a salva reputaţia familiei stăpânului său, el a fost lăsat pradă ocării şi robiei.” (Patriarhi şi profeţi, p. 212)

  Când Dumnezeu este la cârmă, lucrurile nu scapă de sub control. Încercările lui Satana de a perverti relaţiile de familie sunt şi astăzi prezente, pentru a distruge ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat din Eden, alături de Sabat. Trăim într-o lume în care valorile familiei scad tot mai mult. În numele drepturilor omului, ceea ce Dumnezeu a lăsat frumos, curat şi binecuvântat este pus alături de patimi şi practici imorale perverse. Suntem chemaţi să fim o mărturie a ceea ce a dorit Dumnezeu să fie familia, în ciuda căderii în păcat şi a consecinţelor acesteia. Este nevoie de înţelepciune de sus, de curaj, putere şi perseverenţă pentru orice familie care doreşte să răzbească şi să treacă frumos prin deşertul alunecos al păcatului şi al lumii acesteia. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta.

  Suntem conştienţi de pericolele care ne pândesc, de aceea, Doamne, aşteptăm călăuzirea, ajutorul şi puterea Ta, ca să trecem cu bine peste orice ispită!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...