Potifar și nevasta lui

  Atunci i-a vorbit astfel: „Robul acela evreu pe care ni l-ai adus a venit la mine ca să-şi bată joc de mine.” (…) După ce a auzit cuvintele nevestei sale, care-i zicea: „Iată ce mi-a făcut robul tău”, stăpânul lui Iosif s-a mâniat foarte tare. A luat pe Iosif şi l-a aruncat în temniţă, în locul unde erau închişi întemniţaţii împăratului, şi astfel Iosif a stat acolo, în temniţă. (Geneza 39:17,20)

  Relaţiile de familie, chiar şi în Antichitate, aveau farmecul şi istoria lor. Nu de puţine ori, familiile erau măcinate de intrigi distrugătoare, de scenarii false, de lupta pentru supremaţie sau de infidelitate.

  În contextul călăuzirii divine a robului din casa sa, Potifar, dregătorul faraonului, dă dovadă de o anumită maturitate şi înţelegere a realităţii cu privire la adevărul despre slujitorul din casa sa. Incidentul provocat de soţia sa nu a reuşit să-l convingă.

  „Dacă Potifar ar fi crezut învinuirile soţiei sale aduse împotriva lui Iosif, atunci tânărul evreu şi-ar fi pierdut viaţa; dar modestia şi cinstea care au caracterizat întotdeauna comportamentul său au fost dovada nevinovăţiei sale; şi totuşi, pentru a salva reputaţia familiei stăpânului său, el a fost lăsat pradă ocării şi robiei.” (Patriarhi şi profeţi, p. 212)

  Când Dumnezeu este la cârmă, lucrurile nu scapă de sub control. Încercările lui Satana de a perverti relaţiile de familie sunt şi astăzi prezente, pentru a distruge ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat din Eden, alături de Sabat. Trăim într-o lume în care valorile familiei scad tot mai mult. În numele drepturilor omului, ceea ce Dumnezeu a lăsat frumos, curat şi binecuvântat este pus alături de patimi şi practici imorale perverse. Suntem chemaţi să fim o mărturie a ceea ce a dorit Dumnezeu să fie familia, în ciuda căderii în păcat şi a consecinţelor acesteia. Este nevoie de înţelepciune de sus, de curaj, putere şi perseverenţă pentru orice familie care doreşte să răzbească şi să treacă frumos prin deşertul alunecos al păcatului şi al lumii acesteia. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta.

  Suntem conştienţi de pericolele care ne pândesc, de aceea, Doamne, aşteptăm călăuzirea, ajutorul şi puterea Ta, ca să trecem cu bine peste orice ispită!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Potifar și nevasta lui - 2018. Este nevoie de înţelepciune de sus, de curaj, putere şi perseverenţă pentru orice familie care doreşte să răzbească şi să treacă frumos prin deşertul alunecos al păcatului şi al lumii acesteia. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...