Potifar și nevasta lui

  Atunci i-a vorbit astfel: „Robul acela evreu pe care ni l-ai adus a venit la mine ca să-şi bată joc de mine.” (…) După ce a auzit cuvintele nevestei sale, care-i zicea: „Iată ce mi-a făcut robul tău”, stăpânul lui Iosif s-a mâniat foarte tare. A luat pe Iosif şi l-a aruncat în temniţă, în locul unde erau închişi întemniţaţii împăratului, şi astfel Iosif a stat acolo, în temniţă. (Geneza 39:17,20)

  Relaţiile de familie, chiar şi în Antichitate, aveau farmecul şi istoria lor. Nu de puţine ori, familiile erau măcinate de intrigi distrugătoare, de scenarii false, de lupta pentru supremaţie sau de infidelitate.

  În contextul călăuzirii divine a robului din casa sa, Potifar, dregătorul faraonului, dă dovadă de o anumită maturitate şi înţelegere a realităţii cu privire la adevărul despre slujitorul din casa sa. Incidentul provocat de soţia sa nu a reuşit să-l convingă.

  „Dacă Potifar ar fi crezut învinuirile soţiei sale aduse împotriva lui Iosif, atunci tânărul evreu şi-ar fi pierdut viaţa; dar modestia şi cinstea care au caracterizat întotdeauna comportamentul său au fost dovada nevinovăţiei sale; şi totuşi, pentru a salva reputaţia familiei stăpânului său, el a fost lăsat pradă ocării şi robiei.” (Patriarhi şi profeţi, p. 212)

  Când Dumnezeu este la cârmă, lucrurile nu scapă de sub control. Încercările lui Satana de a perverti relaţiile de familie sunt şi astăzi prezente, pentru a distruge ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat din Eden, alături de Sabat. Trăim într-o lume în care valorile familiei scad tot mai mult. În numele drepturilor omului, ceea ce Dumnezeu a lăsat frumos, curat şi binecuvântat este pus alături de patimi şi practici imorale perverse. Suntem chemaţi să fim o mărturie a ceea ce a dorit Dumnezeu să fie familia, în ciuda căderii în păcat şi a consecinţelor acesteia. Este nevoie de înţelepciune de sus, de curaj, putere şi perseverenţă pentru orice familie care doreşte să răzbească şi să treacă frumos prin deşertul alunecos al păcatului şi al lumii acesteia. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta.

  Suntem conştienţi de pericolele care ne pândesc, de aceea, Doamne, aşteptăm călăuzirea, ajutorul şi puterea Ta, ca să trecem cu bine peste orice ispită!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Potifar și nevasta lui - 2018. Este nevoie de înţelepciune de sus, de curaj, putere şi perseverenţă pentru orice familie care doreşte să răzbească şi să treacă frumos prin deşertul alunecos al păcatului şi al lumii acesteia. Astăzi este o nouă ocazie pentru aceasta.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...