Paharnicul faraonului

  Mai-marele paharnicilor nu s-a mai gândit însă la Iosif. L-a uitat. (Geneza 40:23)

  A uita este firesc. Într-un secol al vitezei, unde o cantitate nelimitată de informaţie ne bombardează zi de zi, este firesc să nu reţinem tot ce vedem, auzim sau citim. Cum putem ști ce ar trebui să reţinem şi ce nu? Există şi aspecte pe care trebuie să le uităm? Cum ar fi jignirile sau nedreptățile ce ni se fac? Dar atunci când cineva ne-a făcut bine?

  Paharnicul faraonului l-a uitat pe Iosif, a uitat vestea bună. Mai mult decât atât, a uitat rugămintea lui Iosif pentru eliberarea sa din închisoare, unde ajunsese pe nedrept. Iosif nu i se plânge paharnicului de greutăţile prin care trece, nu de aici vine dorinţa lui de a i se face dreptate. El este conştient că Dumnezeu îngăduie încercări pentru a-i întări credinţa. Însă paharnicul nu se mai gândeşte deliberat la Iosif, apoi îl uită. Deşi e destul de greu să accepţi că nu şi-a adus aminte de Iosif, mai ales în momentul în care mai-marele pitarilor a fost spânzurat. Probabil că a uitat intenţionat. Cunoştea prea multe despre acest tânăr ca să-l uite pur şi simplu. Știa că era un străin. Ştia că a slujit în casa lui Potifar, unde devenise cel mai important om, că în închisoare ajunsese cel mai preţuit şi respectat, fiind responsabil de toţi întemniţaţii. Iar acum să-i dea ocazia, poate, să-i ia chiar locul în casa împăratului? Mai bine „l-a uitat”.

  Numai că evenimentele nu-l lasă pe paharnic în linişte deplină. Împăratul are un vis. Nimeni dintre înţelepţi sau vrăjitori nu poate explica visul. Brusc, mai-marele paharnicilor îşi aduce aminte de Iosif. Vine la faraon cu vestea că există cineva care poate explica visul, Iosif, un străin, un întemniţat. Un întemniţat să interpreteze visul? Da, un om al lui Dumnezeu. Atunci când omul ajunge să se bucure de prosperitate, uită de bine, uită de Dumnezeu, uită de semeni. De ce în cele mai multe situaţii facem bine doar în momente de criză sau de strâmtorare? De ce uităm atât de des de binecuvântările lui Dumnezeu sau să ne închinăm în duh şi în adevăr?

  Nu uita de Creator, nu uita de Sursa vieţii, nu uita de Dumnezeu! Nu uita că a face bine este o decizie! Dumnezeu vrea să reţinem că El ne-a făcut un bine şi este dispus să-l facă zilnic în dreptul nostru, să ne ierte ori de câte ori greşim sau uităm deliberat sau nu, că El ne iubeşte, că Şi-a dat viaţa pentru noi. Nu uita când trebuie să nu uiţi!

  Robinson Dan, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Paharnicul faraonului - 2018. Nu uita de Creator, nu uita de Sursa vieţii, nu uita de Dumnezeu! Nu uita că a face bine este o decizie! Dumnezeu vrea să reţinem că El ne-a făcut un bine şi este dispus să-l facă zilnic în dreptul nostru, să ne ierte ori de câte ori greşim sau uităm deliberat sau nu, că El ne iubeşte, că Şi-a dat viaţa pentru noi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...