Pitarul faraonului

  Mai-marele pitarilor, văzând că Iosif dăduse o tălmăcire îmbucurătoare, a zis: „Iată, şi în visul meu se făcea că port trei coşuri cu pâine albă pe capul meu. În coşul de deasupra de tot erau tot felul de bucate pentru Faraon – prăjituri coapte în cuptor – şi păsările mâncau din coşul care era deasupra de tot, pe capul meu.” (Geneza 40:16,17)

  Când eram copil, fiind cel mai mare dintre fraţi, eram adesea trimis cu făină la o brutărie particulară din oraş, pentru a fi făcută pâine. Îl reţin şi acum pe brutar, un om înalt, cu mustaţă, cu pălărie, halat şi pantaloni albi, care primea făina şi elibera un bon pentru preluarea pâinii. Fiind conducătorul uneia dintre puținele brutării, era un om respectat. Lucrarea lui presupunea o răspundere privind hrana sănătoasă a clienţilor săi.

  În vechime, atât brutarii, cât şi cei care puneau paharul în mâna împăratului răspundeau de viaţa lui. Exista pericolul otrăvirii. În cele mai multe situaţii, aceştia erau obligaţi să guste din cele aduse chiar acolo, înaintea împăratului. Experienţa pitarului faraonului din vremea lui Iosif este una tristă. Tălmăcirea lui Iosif s-a împlinit întocmai. Nu ştim vina pentru care a fost decapitat.

  Referitor la vremea dinaintea revenirii Sale, Isus vorbeşte într-o pildă despre un „rob credincios şi înţelept, pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale, ca să le dea hrana la vremea hotărâtă” (Matei 24:45). Prin prisma acestui text, alături de avertizările lui Ezechiel (cap. 34) şi ale lui Petru (1 Petru 5:2-4), responsabilitatea noastră este dublă: hrana spirituală sănătoasă şi distribuită la timpul potrivit. Dacă ne gândim că aceasta îi implică pe păstorii spirituali, nu greşim, dar, în realitate, fiecare om este un păstor în sfera lui de activitate. Cuvintele noastre, comportamentul şi viaţa noastră sunt mesaje spirituale pentru cei din jur. Aceasta înseamnă responsabilitate privind influenţa pe care o avem, care poate fi una de „viaţă spre viaţă” sau „de moarte spre moarte” (2 Corinteni 2:16).

  Avem înainte o zi în care putem avea o influenţă bună asupra celor din jur.

  Doamne, dă-ne putere ca şi azi să oferim pâinea vieţii tuturor celor care Te caută şi flămânzesc după adevărul Tău!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Pitarul faraonului - 2018. Cuvintele noastre, comportamentul şi viaţa noastră sunt mesaje spirituale pentru cei din jur. Aceasta înseamnă responsabilitate privind influenţa pe care o avem, care poate fi una de „viaţă spre viaţă” sau „de moarte spre moarte” (2 Corinteni 2:16).
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...