Șifra și Pua

  Dar moaşele s-au temut de Dumnezeu şi n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. (…) Dumnezeu a făcut bine moaşelor şi poporul s-a înmulţit şi a ajuns foarte mare la număr. (Exodul 1:17,20)

  Trecuseră peste trei sute de ani de când poporul Israel locuia în Egipt. Dacă în momentul sosirii pe pământul egiptean erau șaptezeci de oameni, fiii lui Israel s-au înmulţit, au crescut şi au ajuns foarte puternici, devenind o amenin-ţare pentru egipteni. Faraonul le dă ordin moaşelor femeilor evreice, Şifra şi Pua, să omoare încă de la naştere pruncii de parte bărbătească. Acesta a fost un plan inspirat de însuşi Satana, pentru că el ştia că din rândul evreilor urma să se nască cel care va fi folosit de Dumnezeu pentru a-i salva din robie. Moaşele se hotărăsc să se teamă de Dumnezeu şi să nu ducă la îndeplinire porunca. Ele dovedesc curaj şi loialitate faţă de Dumnezeu.

  Astăzi ne mândrim cu statutul de „oameni aleşi”, care cunosc Cuvântul lui Dumnezeu şi sunt aşteptători ai celei de a doua veniri. Ne considerăm deţinătorii adevărului din Scriptură, dar oare, în faţa provocărilor, am putea rămâne demni, curaţi şi loiali lui Dumnezeu, aşa cum au rămas Şifra şi Pua?

  „Copiii lui Dumnezeu trebuie să dea mărturie, prin viaţa lor, că Dumnezeu are un popor pe pământ care reprezintă societatea aceea curată şi sfântă pe care o vor întâlni în jurul tronului lui Dumnezeu atunci când cei răscumpăraţi vor fi adunaţi în Cetatea cea sfântă. Cei care, în această lume, Îl vor iubi pe Dumnezeu şi Îl vor asculta vor fi socotiţi credincioşi, curaţi şi loiali, demni de a locui împreună cu El în curţile cereşti.” (Lucrarea misionară medicală, p. 48)

  Istoria moaşelor egiptene ne arată că Dumnezeu Îşi aduce la îndeplinire planul prin cei care aleg să Îi slujească indiferent de consecinţele alegerii lor. Dumnezeu le-a făcut bine moaşelor, oferindu-le prosperitate. El nu le rămâne dator celor care Îi împlinesc voia.

  Astăzi, roagă-te pentru Şifra şi Pua zilelor noastre, oameni care au curaj să stea de partea lui Dumnezeu, deși nu te-ai aștepta. Pregătește-te să fii alături de ei, pentru a-L întâmpina împreună pe Domnul la revenirea Sa.

  Ionuţ Stăvărachi, pastor, Conferința Moldova

  Șifra și Pua - 2018. Astăzi, roagă-te pentru Şifra şi Pua zilelor noastre, oameni care au curaj să stea de partea lui Dumnezeu, deși nu te-ai aștepta. Pregătește-te să fii alături de ei, pentru a-L întâmpina împreună pe Domnul la revenirea Sa.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...