Șifra și Pua

  Dar moaşele s-au temut de Dumnezeu şi n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. (…) Dumnezeu a făcut bine moaşelor şi poporul s-a înmulţit şi a ajuns foarte mare la număr. (Exodul 1:17,20)

  Trecuseră peste trei sute de ani de când poporul Israel locuia în Egipt. Dacă în momentul sosirii pe pământul egiptean erau șaptezeci de oameni, fiii lui Israel s-au înmulţit, au crescut şi au ajuns foarte puternici, devenind o amenin-ţare pentru egipteni. Faraonul le dă ordin moaşelor femeilor evreice, Şifra şi Pua, să omoare încă de la naştere pruncii de parte bărbătească. Acesta a fost un plan inspirat de însuşi Satana, pentru că el ştia că din rândul evreilor urma să se nască cel care va fi folosit de Dumnezeu pentru a-i salva din robie. Moaşele se hotărăsc să se teamă de Dumnezeu şi să nu ducă la îndeplinire porunca. Ele dovedesc curaj şi loialitate faţă de Dumnezeu.

  Astăzi ne mândrim cu statutul de „oameni aleşi”, care cunosc Cuvântul lui Dumnezeu şi sunt aşteptători ai celei de a doua veniri. Ne considerăm deţinătorii adevărului din Scriptură, dar oare, în faţa provocărilor, am putea rămâne demni, curaţi şi loiali lui Dumnezeu, aşa cum au rămas Şifra şi Pua?

  „Copiii lui Dumnezeu trebuie să dea mărturie, prin viaţa lor, că Dumnezeu are un popor pe pământ care reprezintă societatea aceea curată şi sfântă pe care o vor întâlni în jurul tronului lui Dumnezeu atunci când cei răscumpăraţi vor fi adunaţi în Cetatea cea sfântă. Cei care, în această lume, Îl vor iubi pe Dumnezeu şi Îl vor asculta vor fi socotiţi credincioşi, curaţi şi loiali, demni de a locui împreună cu El în curţile cereşti.” (Lucrarea misionară medicală, p. 48)

  Istoria moaşelor egiptene ne arată că Dumnezeu Îşi aduce la îndeplinire planul prin cei care aleg să Îi slujească indiferent de consecinţele alegerii lor. Dumnezeu le-a făcut bine moaşelor, oferindu-le prosperitate. El nu le rămâne dator celor care Îi împlinesc voia.

  Astăzi, roagă-te pentru Şifra şi Pua zilelor noastre, oameni care au curaj să stea de partea lui Dumnezeu, deși nu te-ai aștepta. Pregătește-te să fii alături de ei, pentru a-L întâmpina împreună pe Domnul la revenirea Sa.

  Ionuţ Stăvărachi, pastor, Conferința Moldova

  Șifra și Pua - 2018. Astăzi, roagă-te pentru Şifra şi Pua zilelor noastre, oameni care au curaj să stea de partea lui Dumnezeu, deși nu te-ai aștepta. Pregătește-te să fii alături de ei, pentru a-L întâmpina împreună pe Domnul la revenirea Sa.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...