Șifra și Pua

  Dar moaşele s-au temut de Dumnezeu şi n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. (…) Dumnezeu a făcut bine moaşelor şi poporul s-a înmulţit şi a ajuns foarte mare la număr. (Exodul 1:17,20)

  Trecuseră peste trei sute de ani de când poporul Israel locuia în Egipt. Dacă în momentul sosirii pe pământul egiptean erau șaptezeci de oameni, fiii lui Israel s-au înmulţit, au crescut şi au ajuns foarte puternici, devenind o amenin-ţare pentru egipteni. Faraonul le dă ordin moaşelor femeilor evreice, Şifra şi Pua, să omoare încă de la naştere pruncii de parte bărbătească. Acesta a fost un plan inspirat de însuşi Satana, pentru că el ştia că din rândul evreilor urma să se nască cel care va fi folosit de Dumnezeu pentru a-i salva din robie. Moaşele se hotărăsc să se teamă de Dumnezeu şi să nu ducă la îndeplinire porunca. Ele dovedesc curaj şi loialitate faţă de Dumnezeu.

  Astăzi ne mândrim cu statutul de „oameni aleşi”, care cunosc Cuvântul lui Dumnezeu şi sunt aşteptători ai celei de a doua veniri. Ne considerăm deţinătorii adevărului din Scriptură, dar oare, în faţa provocărilor, am putea rămâne demni, curaţi şi loiali lui Dumnezeu, aşa cum au rămas Şifra şi Pua?

  „Copiii lui Dumnezeu trebuie să dea mărturie, prin viaţa lor, că Dumnezeu are un popor pe pământ care reprezintă societatea aceea curată şi sfântă pe care o vor întâlni în jurul tronului lui Dumnezeu atunci când cei răscumpăraţi vor fi adunaţi în Cetatea cea sfântă. Cei care, în această lume, Îl vor iubi pe Dumnezeu şi Îl vor asculta vor fi socotiţi credincioşi, curaţi şi loiali, demni de a locui împreună cu El în curţile cereşti.” (Lucrarea misionară medicală, p. 48)

  Istoria moaşelor egiptene ne arată că Dumnezeu Îşi aduce la îndeplinire planul prin cei care aleg să Îi slujească indiferent de consecinţele alegerii lor. Dumnezeu le-a făcut bine moaşelor, oferindu-le prosperitate. El nu le rămâne dator celor care Îi împlinesc voia.

  Astăzi, roagă-te pentru Şifra şi Pua zilelor noastre, oameni care au curaj să stea de partea lui Dumnezeu, deși nu te-ai aștepta. Pregătește-te să fii alături de ei, pentru a-L întâmpina împreună pe Domnul la revenirea Sa.

  Ionuţ Stăvărachi, pastor, Conferința Moldova

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...