Amram și Iochebed, eroii din spatele eroului

  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. (Evrei 11:1)

  De fiecare dată când citim lista eroilor credinţei din Evrei 11, admirăm fiecare persoană amintită în acest capitol. Ne întrebăm cum au reuşit aceşti oameni să trăiască o viaţă atât de consacrată lui Dumnezeu, încât să fie daţi ca exemple ale credinţei?

  Să nu uităm că în spatele succesului lor spiritual au stat nişte „învăţători” care, cu multă grijă şi rugăciune, au reuşit să modeleze în caracterele copiilor lor chipul lui Dumnezeu. În spatele acestor eroi stau alţi eroi ai credinţei, iar datorită lor există astăzi Evrei 11. Aceştia sunt părinţii!

  Deşi de multe ori neglijată, lucrarea părinţilor este de nepreţuit înaintea lui Dumnezeu. Scriitoarea inspirată, Ellen G. White, afirmă în legătură cu aceasta: „Sfera de lucru a mamei poate fi umilă, însă influenţa ei, unită cu cea a tatălui, dăinuie cât veşnicia. Alături de cea a lui Dumnezeu, puterea spre bine a mamei este cea mai puternică din câte se cunosc pe pământ.” (Căminul adventist, p. 240)

  Acest citat s-a împlinit în familia lui Amram şi Iochebed. Puterea spre bine a acestor părinţi, alături de cea a lui Dumnezeu, a învins puterea faraonului. Ei au reuşit să îi transmită micuţului lor valori cereşti, să-i lege sufletul de cer şi să-i sădească în inimă iubirea şi loialitatea faţă de Dumnezeu. (Vezi Fiice ale lui Dumnezeu, p. 15.)

  Ce i-a ajutat pe aceşti părinţi să facă o lucrare atât de minunată în condiţii atât de descurajatoare îl poate ajuta pe fiecare părinte care se luptă pentru salvarea veşnică a copilului său.

  Pana inspirată ne dezvăluie secretele. Sunt două daruri spirituale oferite de Dumnezeu, daruri care pot fi la îndemâna oricui. Acestea sunt credinţa în Dumnezeu şi rugăciunile stăruitoare amestecate cu lacrimi. (Ibidem)

  Istoria lui Iochebed şi a lui Amram trebuie să ofere curaj şi speranţă fiecărui părinte credincios. Dacă Dumnezeu este de partea noastră, cine ar putea fi împotriva noastră? Dacă Dumnezeu luptă cu noi, cine ar putea să ne biruiască?

  Să luptăm pentru copiii noştri şi să-i salvăm pentru cer! Amin!

  Andrei Lazăr, pastor-asistent, Conferința Oltenia

  Amram și Iochebed, eroii din spatele eroului - 2018. Istoria lui Iochebed şi a lui Amram trebuie să ofere curaj şi speranţă fiecărui părinte credincios. Dacă Dumnezeu este de partea noastră, cine ar putea fi împotriva noastră? Dacă Dumnezeu luptă cu noi, cine ar putea să ne biruiască?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...