Amram și Iochebed, eroii din spatele eroului

  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. (Evrei 11:1)

  De fiecare dată când citim lista eroilor credinţei din Evrei 11, admirăm fiecare persoană amintită în acest capitol. Ne întrebăm cum au reuşit aceşti oameni să trăiască o viaţă atât de consacrată lui Dumnezeu, încât să fie daţi ca exemple ale credinţei?

  Să nu uităm că în spatele succesului lor spiritual au stat nişte „învăţători” care, cu multă grijă şi rugăciune, au reuşit să modeleze în caracterele copiilor lor chipul lui Dumnezeu. În spatele acestor eroi stau alţi eroi ai credinţei, iar datorită lor există astăzi Evrei 11. Aceştia sunt părinţii!

  Deşi de multe ori neglijată, lucrarea părinţilor este de nepreţuit înaintea lui Dumnezeu. Scriitoarea inspirată, Ellen G. White, afirmă în legătură cu aceasta: „Sfera de lucru a mamei poate fi umilă, însă influenţa ei, unită cu cea a tatălui, dăinuie cât veşnicia. Alături de cea a lui Dumnezeu, puterea spre bine a mamei este cea mai puternică din câte se cunosc pe pământ.” (Căminul adventist, p. 240)

  Acest citat s-a împlinit în familia lui Amram şi Iochebed. Puterea spre bine a acestor părinţi, alături de cea a lui Dumnezeu, a învins puterea faraonului. Ei au reuşit să îi transmită micuţului lor valori cereşti, să-i lege sufletul de cer şi să-i sădească în inimă iubirea şi loialitatea faţă de Dumnezeu. (Vezi Fiice ale lui Dumnezeu, p. 15.)

  Ce i-a ajutat pe aceşti părinţi să facă o lucrare atât de minunată în condiţii atât de descurajatoare îl poate ajuta pe fiecare părinte care se luptă pentru salvarea veşnică a copilului său.

  Pana inspirată ne dezvăluie secretele. Sunt două daruri spirituale oferite de Dumnezeu, daruri care pot fi la îndemâna oricui. Acestea sunt credinţa în Dumnezeu şi rugăciunile stăruitoare amestecate cu lacrimi. (Ibidem)

  Istoria lui Iochebed şi a lui Amram trebuie să ofere curaj şi speranţă fiecărui părinte credincios. Dacă Dumnezeu este de partea noastră, cine ar putea fi împotriva noastră? Dacă Dumnezeu luptă cu noi, cine ar putea să ne biruiască?

  Să luptăm pentru copiii noştri şi să-i salvăm pentru cer! Amin!

  Andrei Lazăr, pastor-asistent, Conferința Oltenia

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...