Maria, sora lui Moise

  Sora copilului pândea la o depărtare oarecare, ca să vadă ce are să i se întâmple. (Exodul 2:4)

  Ați observat că, de multe ori, rezolvarea unor probleme dificile este făcută de personaje aparent neînsemnate, la care nu se gândea nimeni?

  Așa este și aici: într-o situație de criză maximă, în care viața frățiorului ei era într-un pericol iminent, Maria, o simplă fetiță, este singura capabilă să facă ceva. Părinții, Amram și Iochebed, au plecat acasă pentru a nu le atrage atenția soldaților egipteni. Celălalt frățior, Aaron, era prea mic. A rămas doar ea singură să vegheze asupra bebelușului care stătea în coșulețul de papură, rugându-se să nu i se întâmple ceva rău. Cu siguranță că auzise și ea de crocodilii din Nil. Printre suspine și rugăciuni, este atentă la fiecare foșnet, la fiecare zgomot. De n-ar apărea vreun soldat…

  Ba vin, chiar mai mulți! Un întreg alai, având-o în centru chiar pe prințesa care vine spre fluviu! Nu mai este nimic de făcut! Unde să se ascundă? Ce se va întâmpla cu frățiorul ei, care s-a trezit și a început să plângă?

  „Dar mai erau și alți veghetori. Rugăciunile fierbinți ale mamei îl predaseră pe copilul ei în grija lui Dumnezeu și îngeri nevăzuți pluteau pe deasupra singuraticului său loc de odihnă. Îngerii au îndrumat-o spre acel loc pe fiica faraonului… Lacrimile pruncului i-au trezit compătimirea și simpatia ei s-a îndreptat spre mama aceea necunoscută care a recurs la acest mijloc pentru a păstra viața odorului ei. Ea se hotărî să-l scape; îl va adopta, ca fiind propriul ei fiu.” (Patriarhi și profeți, p. 243)

  Văzând-o pe prințesă că deschide coșulețul, Maria a uitat de pericol. Aleargă spre ea și-i propune să-i găsească o doică pentru copilaș. A înțeles oare această femeie nobilă că Maria este chiar sora lui? A înțeles oare că Iochebed este chiar mama lui? Credeți că este imposibil? Poate că prezența fetiței i-a sugerat acest lucru, totuși ea a ascultat cuvintele acestei copile, care i-au salvat viața lui Moise, eliberatorul lui Israel.

  Îți dai seama, iubite cititor, că un simplu gest poate salva viața cuiva? Te vei întâlni azi cu mulți oameni. Gândește-te că un simplu cuvânt poate fi salvator pentru unul dintre ei.

  Daniel Bărbuță, pastor, Conferința Muntenia

  Maria, sora lui Moise - 2018. Văzând-o pe prințesă că deschide coșulețul, Maria a uitat de pericol. Aleargă spre ea și-i propune să-i găsească o doică pentru copilaș. A înțeles oare această femeie nobilă că Maria este chiar sora lui? A înțeles oare că Iochebed este chiar mama lui? Credeți că este imposibil?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...