Maria, sora lui Moise

  Sora copilului pândea la o depărtare oarecare, ca să vadă ce are să i se întâmple. (Exodul 2:4)

  Ați observat că, de multe ori, rezolvarea unor probleme dificile este făcută de personaje aparent neînsemnate, la care nu se gândea nimeni?

  Așa este și aici: într-o situație de criză maximă, în care viața frățiorului ei era într-un pericol iminent, Maria, o simplă fetiță, este singura capabilă să facă ceva. Părinții, Amram și Iochebed, au plecat acasă pentru a nu le atrage atenția soldaților egipteni. Celălalt frățior, Aaron, era prea mic. A rămas doar ea singură să vegheze asupra bebelușului care stătea în coșulețul de papură, rugându-se să nu i se întâmple ceva rău. Cu siguranță că auzise și ea de crocodilii din Nil. Printre suspine și rugăciuni, este atentă la fiecare foșnet, la fiecare zgomot. De n-ar apărea vreun soldat…

  Ba vin, chiar mai mulți! Un întreg alai, având-o în centru chiar pe prințesa care vine spre fluviu! Nu mai este nimic de făcut! Unde să se ascundă? Ce se va întâmpla cu frățiorul ei, care s-a trezit și a început să plângă?

  „Dar mai erau și alți veghetori. Rugăciunile fierbinți ale mamei îl predaseră pe copilul ei în grija lui Dumnezeu și îngeri nevăzuți pluteau pe deasupra singuraticului său loc de odihnă. Îngerii au îndrumat-o spre acel loc pe fiica faraonului… Lacrimile pruncului i-au trezit compătimirea și simpatia ei s-a îndreptat spre mama aceea necunoscută care a recurs la acest mijloc pentru a păstra viața odorului ei. Ea se hotărî să-l scape; îl va adopta, ca fiind propriul ei fiu.” (Patriarhi și profeți, p. 243)

  Văzând-o pe prințesă că deschide coșulețul, Maria a uitat de pericol. Aleargă spre ea și-i propune să-i găsească o doică pentru copilaș. A înțeles oare această femeie nobilă că Maria este chiar sora lui? A înțeles oare că Iochebed este chiar mama lui? Credeți că este imposibil? Poate că prezența fetiței i-a sugerat acest lucru, totuși ea a ascultat cuvintele acestei copile, care i-au salvat viața lui Moise, eliberatorul lui Israel.

  Îți dai seama, iubite cititor, că un simplu gest poate salva viața cuiva? Te vei întâlni azi cu mulți oameni. Gândește-te că un simplu cuvânt poate fi salvator pentru unul dintre ei.

  Daniel Bărbuță, pastor, Conferința Muntenia

  Maria, sora lui Moise - 2018. Văzând-o pe prințesă că deschide coșulețul, Maria a uitat de pericol. Aleargă spre ea și-i propune să-i găsească o doică pentru copilaș. A înțeles oare această femeie nobilă că Maria este chiar sora lui? A înțeles oare că Iochebed este chiar mama lui? Credeți că este imposibil?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...