Articolul precedentSă nu ucidem
  Articolul următorSă fim curați

  Fata faraonului

  Copilul a crescut şi ea l-a adus fetei lui Faraon şi el i-a fost fiu. I-a pus numele Moise (Scos), „căci”, a zis ea, „l-am scos din ape”. (Exodul 2:10)

  Cu siguranță că prințesa Egiptului nu a știut în acea zi că îngerii îi conduceau pașii spre sicriașul de papură unde fusese așezat micuțul Moise. La vederea pruncului ce plângea, sentimente de milă și dragoste i-au inundat inima, iar acestea au determinat-o să-i salveze viața. Blândețea și compasiunea ei sunt în totală opoziție cu brutalitatea tatălui ei, care poruncise exterminarea nou-născuților de parte bărbătească. Nu putem să nu remarcăm caracterul ei curat și sincer – ce seamănă mult cu al Mântuitorului Isus – atunci când se apleacă asupra unor robi, se identifică cu ei și le redă dreptul la viață. Astfel, copilul salvat este înapoiat mamei, doar că acum se află sub protecție regală.

  Tabloul miraculos al salvării lui Moise conține o ironie evidentă: fiica faraonului crește un copil evreu, care va deveni eliberatorul poporului lui Dumnezeu din sclavie. În felul acesta, Dumnezeu folosește un om din casa seminței șarpelui pentru a salva sămânța femeii. Satana dorește ca acest copil să moară, însă Dumnezeu Se opune trimițând un mesager al Său care, fără să știe, aduce la îndeplinire cu fidelitate planul Său.

  Edictul de moarte dat de faraon probabil n-a rămas mult timp în vigoare. Îndurerată de soarta tragică a copiilor evrei, poate că prințesa l-a implorat pe tatăl ei să revoce ordinul criminal. Moise devine astfel mijlocul pasiv prin care au fost salvate viețile nenumăraților copii evrei.

  Deși Moise îi datorează acestei mame imperiale viața și educația, el „și-a păzit inima, ca nu cumva atașamentul său față de mama adoptivă să-l împiedice să facă voia lui Dumnezeu” (Patriarhi și profeți, p. 242); și voia Sa era ca el să rupă lanțurile robiei poporului său.

  Fiica faraonului s-a lăsat condusă de Dumnezeu, devenind mijlocul de salvare al lui Moise. Sunt și astăzi oameni care tânjesc după dragostea și compasiunea noastră!

  Dacă se aude în jur vreun strigăt de ajutor, lasă-ți și tu pașii conduși de îngerii sfinți!

  Iared Azamfirei, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Fata faraonului - 2018. Fiica faraonului s-a lăsat condusă de Dumnezeu, devenind mijlocul de salvare al lui Moise. Sunt și astăzi oameni care tânjesc după dragostea și compasiunea noastră! Dacă se aude în jur vreun strigăt de ajutor, lasă-ți și tu pașii conduși de îngerii sfinți!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...