Articolul precedentSă fim curați
  Articolul următorSă nu furăm

  Moise

  Domnul a zis lui Moise: „Voi face și ceea ce-Mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea și te cunosc pe nume!” Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!” (Exodul 33:17,18)

  Moise a fost un om cu o aleasă educație. Pentru că a locuit în Egipt un timp îndelungat ca fiu al faraonului, el a avut parte de o experiență bogată a tehnicilor negocierii, ba chiar la cel mai înalt nivel. Prin urmare, ar fi putut să ceară orice de la Dumnezeu. Sau nu! El a cerut în raport cu nevoia și dorința inimii lui: „Arată-mi slava (frumusețea) Ta!” – o cerere pe care niciun om nu o mai făcuse până atunci. Deși această cerere ar putea să pară încumetare, ea descoperă o relație cu totul deosebită, o apropiere extraordinară.

  Moise a avut îndrăzneala să negocieze cu Dumnezeu. Dar, prin cererea lui, el dezvăluie un caracter ales, în care Dumnezeu este pe primul loc în prioritățile vieții. Există un principiu care spune că un om, cu cât Îl cunoaște pe Dumnezeu mai bine, cu atât mai mult dorește să Îl cunoască, iar, pe de altă parte, cu cât stă mai departe de Dumnezeu, cu atât i se pare că este mai drept.

  Raportul biblic ne spune că Moise a murit la vârsta de o sută douăzeci de ani (Deuteronomul 34), el fiind singurul om pe care l-a îngropat Dumnezeu Însuși. În ce privește relația cu Dumnezeu, de tip „față în față”, raportul inspirat ne spune că „în Israel nu s-a mai ridicat proroc ca Moise”. Mormântul lui a fost undeva „în Valea Moabului”, dar nimeni nu i-a cunoscut locul. Pentru trupul lui a fost o dispută chiar între Diavol și arhanghelul Mihail (Iuda 9), iar Moise a mai apărut o dată pe pământ pe muntele unde Domnul S-a schimbat la față înaintea ucenicilor Săi (Luca 9:30,31). Moise a trăit dincolo de mormânt, continuând să-L servească pe Dumnezeul său iubit.

  Bine-cunoscuta poveste „Peștișorul de aur”, de Jacob și Wilhelm Grimm, este atât de sugestivă! Ea ne transmite, pe înțelesul copiilor, cât de puerile și mărunte sunt cererile oamenilor atunci când au șansa unică de a li se îndeplini orice dorință, oricât de grea și imposibilă ar putea părea. Rezultatul?! La îndemnul soției, pescarul îi cere peștișorului de aur o covată mai mare, în locul celei vechi, ponosite.

  De multe ori, dorințele, cererile noastre sunt prea mici pentru Tatăl nostru. Prințul întunericului este atât de interesat ca ochii noștri să vadă cât se poate de puțin pentru a avea o credință pe măsură – mică, slab dezvoltată. Dacă ai avea posibilitatea să ceri orice lucru de la Domnul și să-l primești, tu ce ai cere? Nu uita: veșnicia este în strânsă relație cu cererile de acum!

  Robert Georgescu, director, ADRA–România

  Moise - 2018. De multe ori, dorințele, cererile noastre sunt prea mici pentru Tatăl nostru. Prințul întunericului este atât de interesat ca ochii noștri să vadă cât se poate de puțin pentru a avea o credință pe măsură – mică, slab dezvoltată. Dacă ai avea posibilitatea să ceri orice lucru de la Domnul și să-l primești, tu ce ai cere?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...