Aaron

  Apropie… pe fratele tău, Aaron, și pe fiii săi și ia-i dintre copiii lui Israel și pune-i deoparte în slujba Mea ca preoți. (Exodul 28:1)

  Când vorbim despre Aaron, întotdeauna suntem tentați să privim la aspectele negative ale vieții sale – slăbiciunea sa față de popor când a făcut vițelul de aur, alianța făcută împreună cu sora sa, Maria, împotriva lui Moise ș.a. Și mai mereu îl identificăm pe Aaron cu tipul omului slab și influențabil, incapabil să aibă coloană vertebrală și predispus la tot felul de compromisuri. Pentru cei mai mulți dintre noi, Aaron nu este un erou, un model…

  Un detaliu m-a pus mereu pe gânduri citind istoria vieții sale (împletită cu cea a lui Moise). Despre copiii marelui Moise nu știm mai nimic. Pur și simplu dispar în istorie. Parcă se confirmă vorba românească: „La umbra marilor copaci nu crește nimic.” Dar despre copiii lui Aaron știm destule pentru a înțelege că Aaron a reușit, cu excepția celor doi care au fost omorâți, să-și crească copiii credincioși și puternici, bărbați care au rămas drepți în vremuri grele și au fost apreciați de Dumnezeu în mod deosebit. Da, unii ne gândim deja că mama/soția a făcut diferența. Dar să nu uităm că Dumnezeu i-a ales pe Aaron și pe urmașii lui să fie preoți, nu pe Moise și pe urmașii lui. Și Dumnezeu știa de ce face această diferență. Nu încerc să justific faptele lui Aaron și nici să trec cu vederea ceea ce s-a întâmplat. Dar cred că Aaron merită o mai mare atenție din partea noastră, și astfel îi vom da posibilitatea să ne învețe lucruri pe care le trecem prea repede cu vederea.

  De multe ori, ceea ce rămâne în mintea noastră despre unii oameni nu îi definește în totalitate și tindem să-i judecăm după unele evenimente din viața lor, pierzând din vedere imaginea de ansamblu, fără să le mai acordăm o altă șansă pentru a ne schimba părerea despre ei. De fapt, există o mare tentație pentru fiecare dintre noi să privim mai întâi la aspectele negative ale celor de lângă noi – fie că vorbim de soț, soție, copii sau alte persoane cu care avem de a face. Și îi privim cu un soi de admirație și invidie pe cei care au succes. Să nu uităm astăzi să cerem înțelepciune de la Dumnezeu pentru a nu-i mai evalua negativ pe cei de lângă noi.

  Marius Andrei, pastor, Conferința Muntenia

  Aaron - 2018. Dumnezeu i-a ales pe Aaron și pe urmașii lui să fie preoți, nu pe Moise și pe urmașii lui. Și Dumnezeu știa de ce face această diferență. Cred că Aaron merită o mai mare atenție din partea noastră, și astfel îi vom da posibilitatea să ne învețe lucruri pe care le trecem prea repede cu vederea.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...