Ietro

  Cunosc acum că Domnul este mai mare decât toţi dumnezeii. (Exodul 18:11)

  Ietro este menționat în relatarea biblică în contextul derulării istoriei lui Moise, omul căruia Dumnezeu, mai târziu, îi vorbește ca unui prieten (Exodul 33:11). Astfel, Moise, prietenul lui Dumnezeu, se întâlnește cu Reuel (un alt nume al lui Ietro), care înseamnă „prietenul lui Dumnezeu”.

  Ospitalitatea și sprijinul oferite de-a lungul anilor acestui fugar străin contrastează cu istoria similară a lui Iacov și Laban. Astfel, el se poziționează de partea binelui și prezintă trăsăturile unui socru model.

  Întâlnirea din pustie dintre preotul „temător de Dumnezeu” (Patriarhi și profeți, p. 301) și Moise este una emoționantă. Au foarte multe să-și povestească, însă nu se pierd în discuții fără valoare, ci transformă conversația lor într-un act spiritual, care a condus la închinare comună. Moise folosește ocazia să-i vorbească socrului său nu despre ceea ce a realizat el, ci despre „tot ce făcuse Domnul împotriva lui Faraon și împotriva Egiptului din pricina lui Israel” (Exodul 18:8). Un dialog de tipul acesta are o mare putere de convertire.

  Lecția Exodului, care clarifică realitatea unicului Dumnezeu adevărat în fața faraonului, a egiptenilor, a lui Israel și a tuturor celorlalte popoare, este corect înțeleasă de către Ietro. Declarația sa: „Binecuvântat să fie Domnul… Cunosc acum că Domnul este mai mare decât toţi dumnezeii” (Exodul 18:10,11) răspunde la întrebarea ironică a faraonului care ignoră prezența și autoritatea lui Dumnezeu: „Cine este Domnul…? Eu nu cunosc pe Domnul și nu voi lăsa pe Israel să plece” (5:2). Convins de istorisirea lui Moise cu privire la faptele lui Dumnezeu, Ietro ajunge la cunoașterea personală profundă la care El dorește să ajungă fiecare om.

  Relatarea biblică despre Ietro ne provoacă la excelență în domeniul familiei, al slujirii, dar, în special, în ceea ce privește cunoașterea autentică a lui Dumnezeu dincolo de mediul în care trăim, fiind deschiși pentru a înțelege zilnic mai multe despre El.

  Astăzi, poți vedea faptele lui Dumnezeu și poți recunoaște că „Domnul este mai mare” decât orice altceva din viața ta!

  Valentin Filimon, director, Școala Postliceală Sanitară „Dr. Luca”, Brăila

  Ietro - 2018. Relatarea biblică despre Ietro ne provoacă la excelență în domeniul familiei, al slujirii, dar, în special, în ceea ce privește cunoașterea autentică a lui Dumnezeu dincolo de mediul în care trăim, fiind deschiși pentru a înțelege zilnic mai multe despre El.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...