Sefora

  Moise s-a hotărât să locuiască la omul acela, care i-a dat de nevastă pe fiică-sa Sefora. (Exodul 2:21)

  Sefora, una dintre cele şapte fiice ale lui Ietro, preotul Madianului, ajunge să fie soţia lui Moise. Numele ei înseamnă „pasăre” şi este destul de comun în zonele arabe.

  Refugiat din Egipt, Moise era în situaţia de a se întreţine şi a căzut la învoială cu Ietro să-i pască turmele, timp în care se căsătoreşte cu Sefora. Împreună au doi fii, pe Gherşom şi pe Eliezer. Iniţial, mama lor refuză circumciderea celor doi copii, lucru pe care, mai târziu, îl va duce ea însăşi la îndeplinire, în drum spre Egipt (vezi Exodul 3:25).

  Sefora nu este un personaj proeminent în Biblie. O madianită fără o pregătire de excepţie, crescută acasă în pustie, încearcă să-şi găsească decent locul în familia lui Moise. Nu avem multe date despre ea, doar că au fost făcute remarci indirecte către Moise, referindu-se la soţia lui ca fiind o străină.

  Căsătoria unui israelit în afara poporului său nu era bine-venită. Moise a făcut lucrul acesta în împrejurări speciale şi Domnul nu i l-a imputat. Important este faptul că Sefora a acceptat credinţa şi practicile lui Moise, sprijinindu-l, crescându-i copiii şi rămânând alături de el.

  Pe măsură ce timpul trece, legământul sfânt al căsătoriei devine ţinta a tot mai multe lovituri din partea Diavolului. Avertismentul lui Dumnezeu este clar: „Niciodată n-ar trebui ca poporul lui Dumnezeu să se aventureze pe terenul interzis. Căsătoria între credincioşi şi necredincioşi este interzisă de Dumnezeu… Aceia care sunt conduşi de pasiune şi impuls vor avea de cules o recoltă amară în această viaţă, iar calea lor poate sfârşi prin pierderea sufletului lor.” (Căminul adventist, p. 63)

  Am avut ocazia să oficiez multe căsătorii în care unul dintre parteneri provenea dintr-o altă confesiune religioasă. Iubirea însă a rezolvat problema, prin botez, înainte de a se ajunge la înţelegerea căsătoriei. În Hristos, sunt înlăturate barierele etnice, lingvistice sau naţionale. Prin Hristos, ajungem mai aproape unii de alţii şi de El.

  Doamne, vrem să oglindim iubirea Ta şi astăzi. Dă-ne puterea necesară pentru aceasta!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...