Sefora

  Moise s-a hotărât să locuiască la omul acela, care i-a dat de nevastă pe fiică-sa Sefora. (Exodul 2:21)

  Sefora, una dintre cele şapte fiice ale lui Ietro, preotul Madianului, ajunge să fie soţia lui Moise. Numele ei înseamnă „pasăre” şi este destul de comun în zonele arabe.

  Refugiat din Egipt, Moise era în situaţia de a se întreţine şi a căzut la învoială cu Ietro să-i pască turmele, timp în care se căsătoreşte cu Sefora. Împreună au doi fii, pe Gherşom şi pe Eliezer. Iniţial, mama lor refuză circumciderea celor doi copii, lucru pe care, mai târziu, îl va duce ea însăşi la îndeplinire, în drum spre Egipt (vezi Exodul 3:25).

  Sefora nu este un personaj proeminent în Biblie. O madianită fără o pregătire de excepţie, crescută acasă în pustie, încearcă să-şi găsească decent locul în familia lui Moise. Nu avem multe date despre ea, doar că au fost făcute remarci indirecte către Moise, referindu-se la soţia lui ca fiind o străină.

  Căsătoria unui israelit în afara poporului său nu era bine-venită. Moise a făcut lucrul acesta în împrejurări speciale şi Domnul nu i l-a imputat. Important este faptul că Sefora a acceptat credinţa şi practicile lui Moise, sprijinindu-l, crescându-i copiii şi rămânând alături de el.

  Pe măsură ce timpul trece, legământul sfânt al căsătoriei devine ţinta a tot mai multe lovituri din partea Diavolului. Avertismentul lui Dumnezeu este clar: „Niciodată n-ar trebui ca poporul lui Dumnezeu să se aventureze pe terenul interzis. Căsătoria între credincioşi şi necredincioşi este interzisă de Dumnezeu… Aceia care sunt conduşi de pasiune şi impuls vor avea de cules o recoltă amară în această viaţă, iar calea lor poate sfârşi prin pierderea sufletului lor.” (Căminul adventist, p. 63)

  Am avut ocazia să oficiez multe căsătorii în care unul dintre parteneri provenea dintr-o altă confesiune religioasă. Iubirea însă a rezolvat problema, prin botez, înainte de a se ajunge la înţelegerea căsătoriei. În Hristos, sunt înlăturate barierele etnice, lingvistice sau naţionale. Prin Hristos, ajungem mai aproape unii de alţii şi de El.

  Doamne, vrem să oglindim iubirea Ta şi astăzi. Dă-ne puterea necesară pentru aceasta!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Sefora - 2018. În Hristos, sunt înlăturate barierele etnice, lingvistice sau naţionale. Prin Hristos, ajungem mai aproape unii de alţii şi de El. Doamne, vrem să oglindim iubirea Ta şi astăzi. Dă-ne puterea necesară pentru aceasta!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...