Mulțimea și pericolele ei

  O mulţime de oameni de tot soiul s-au suit împreună cu ei; aveau şi turme însemnate de oi şi boi. (Exodul 12:38)

  S-au emis diferite păreri pentru a identifica această „mulțime de oameni de tot soiul”. Unii consideră că ei sunt băştinaşi egipteni care, impresionaţi de puterea Dumnezeului evreilor, au căutat să fie părtași la binecuvântările acelora care Îi slujeau Lui. Pe de altă parte, ei pot fi dintre cei nemulțumiți sau oprimați, care au dorit să scape de tirania faraonului egiptean. Alţii i-au identificat drept rămăşiţele hicsoşilor sau ale altor semiţi care fuseseră reţinuţi de faraon şi care acum au folosit ocazia să scape, părăsind Egiptul. O altă părere este că erau descendenţi ai evreilor care s-au amestecat cu egiptenii prin căsătorie.

  Deşi nu cunoaştem precis identitatea acestor oameni care s-au unit cu evreii triumfători în acel ceas al exodului, mai târziu ei apar din nou în prim-planul istoriei poporului lui Dumnezeu. Ei au fost întotdeauna aceia care au regretat primii plecarea lor din Egipt şi au privit înapoi tânjind după „delicatesele” lui (Numeri 11:4-6).

  Indiferent de identitatea acestei „mulțimi de oameni de tot soiul”, ei se definesc printr-o credință slabă, instabilă și o viziune neclară cu privire la scopul și puterea lui Dumnezeu. Ei sunt din acel „cor” care „dă tonul” la „cântecul nemulțumirilor”.

  Se poate ca și noi să ne identificăm cu această „tagmă ilustră” atunci când alegem să ne pierdem credința, viziunea sau ne lăsăm pradă descurajării și nemulțumirii. Uneori suferim din lipsă de clarviziune, de încredere în călăuzirea divină sau din cauza amânării sau a neîmplinirii așteptărilor noastre.

  Dumnezeu dorește să ne conducă la o maturizare a credinței și viziunii noastre spirituale: „Să nu te iei după mulțime ca să faci rău și, la judecată, să nu mărturisești trecând de partea celor mulți, ca să abați dreptatea” (Exodul 23:2).

  Această mulțime poate reprezenta totuși o forță distructivă. Ea are capacitatea de a se opune și de a împiedica împlinirea planurilor divine. Puterea acestei influențe poate distruge pacea care survine din încrederea în călăuzirea divină.

  Dumnezeu dorește să ne dea puterea de a hotărî să stăm de partea Lui, indiferent cât de mulți sau influenți sunt cei din societatea în care trăim.

  Să avem încredere în El și în conducerea Sa întotdeauna! Numai lângă El vom avea bucuria biruinței finale.

  Cezar Spătărelu, pastor, Conferința Muntenia

  Mulțimea și pericolele ei - 2018. Dumnezeu dorește să ne dea puterea de a hotărî să stăm de partea Lui, indiferent cât de mulți sau influenți sunt cei din societatea în care trăim. Să avem încredere în El și în conducerea Sa întotdeauna! Numai lângă El vom avea bucuria biruinței finale.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...