Hur

  Mâinile lui Moise fiind trudite, ei au luat o piatră, au pus-o sub el, şi el a şezut pe ea. Aaron şi Hur îi sprijineau mâinile, unul de o parte, iar altul de alta, şi mâinile lui au rămas întinse până la asfinţitul soarelui. (Exodul 17:12)

  Urc, împreună cu Moise, Aaron și Hur, pe vârful unui deal din apropierea câmpului de bătaie unde Iosua și ostașii săi duc o luptă acerbă împotriva atacatorilor amaleciți. „Cu mâinile înălțate spre cer și având toiagul lui Dumnezeu în mâna dreaptă, Moise se roagă pentru izbânda armatelor lui Israel” (Patriarhi și profeți, ed. 2011, p. 296). În timpul luptei, observ că, atunci când mâinile lui Moise sunt ridicate, biruiește Israel, iar când sunt coborâte, biruiesc vrăjmașii lor. Deși este puternic atât fizic, cât și spiritual, Moise obosește totuși, și atunci Aaron și Hur îi țin mâinile „în sus, până la apusul soarelui, iar inamicul este pus pe fugă.” (Ibidem)

  Moise însuși se angajează în rugăciune serioasă spre Dumnezeu pentru ajutor și biruință. Mă alătur și eu acestui cerc de rugăciune. Te invit și pe tine ca zilnic să înălțăm rugi fierbinți pentru ai noștri Moise de azi.

  „Susținând mâinile lui Moise, Aaron și Hur, au arătat poporului datoria de a-l susține pe acesta în lucrarea lui cea grea” (Ibidem). Și sunt convinsă că susținerea lor a fost nu doar fizică, ci și spirituală. „După cum evreii biruiau atunci când Moise înălța mâinile spre ceruri, mijlocind în favoarea lor, tot astfel, Israelul lui Dumnezeu de astăzi va birui atunci când, prin credință, se va prinde puternic de tăria marelui său Sprijinitor. Cu toate acestea, puterea divină trebuie să fie combinată cu eforturi omenești.” (Ibidem, p. 297)

  Experiența aceasta conține o adâncă învățătură spirituală pentru fiecare creștin și pentru biserică, în ansamblu. Stăruința în rugăciune este esențială pentru biruința asupra vrăjmașilor din suflet și din afară. Atâta timp cât mâinile ne sunt unite în rugăciune, știind că și alții, ca Hur, ne susțin, potrivnicii noștri spirituali vor bate în retragere.

  Ca și Hur, vreau a susține pe ai noștri Moise, azi,
  Pân’ la marea biruință, să rămână falnici brazi.
  Vin’ și tu la rugăciune! Zilnic dă-le-ncurajare!
  În unire e putere. Fii un Hur al vremii tale!

  Magdalena Toma, Arad

  Hur - 2018. Stăruința în rugăciune este esențială pentru biruința asupra vrăjmașilor din suflet și din afară. Atâta timp cât mâinile ne sunt unite în rugăciune, știind că și alții, ca Hur, ne susțin, potrivnicii noștri spirituali vor bate în retragere.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...