Hur

  Mâinile lui Moise fiind trudite, ei au luat o piatră, au pus-o sub el, şi el a şezut pe ea. Aaron şi Hur îi sprijineau mâinile, unul de o parte, iar altul de alta, şi mâinile lui au rămas întinse până la asfinţitul soarelui. (Exodul 17:12)

  Urc, împreună cu Moise, Aaron și Hur, pe vârful unui deal din apropierea câmpului de bătaie unde Iosua și ostașii săi duc o luptă acerbă împotriva atacatorilor amaleciți. „Cu mâinile înălțate spre cer și având toiagul lui Dumnezeu în mâna dreaptă, Moise se roagă pentru izbânda armatelor lui Israel” (Patriarhi și profeți, ed. 2011, p. 296). În timpul luptei, observ că, atunci când mâinile lui Moise sunt ridicate, biruiește Israel, iar când sunt coborâte, biruiesc vrăjmașii lor. Deși este puternic atât fizic, cât și spiritual, Moise obosește totuși, și atunci Aaron și Hur îi țin mâinile „în sus, până la apusul soarelui, iar inamicul este pus pe fugă.” (Ibidem)

  Moise însuși se angajează în rugăciune serioasă spre Dumnezeu pentru ajutor și biruință. Mă alătur și eu acestui cerc de rugăciune. Te invit și pe tine ca zilnic să înălțăm rugi fierbinți pentru ai noștri Moise de azi.

  „Susținând mâinile lui Moise, Aaron și Hur, au arătat poporului datoria de a-l susține pe acesta în lucrarea lui cea grea” (Ibidem). Și sunt convinsă că susținerea lor a fost nu doar fizică, ci și spirituală. „După cum evreii biruiau atunci când Moise înălța mâinile spre ceruri, mijlocind în favoarea lor, tot astfel, Israelul lui Dumnezeu de astăzi va birui atunci când, prin credință, se va prinde puternic de tăria marelui său Sprijinitor. Cu toate acestea, puterea divină trebuie să fie combinată cu eforturi omenești.” (Ibidem, p. 297)

  Experiența aceasta conține o adâncă învățătură spirituală pentru fiecare creștin și pentru biserică, în ansamblu. Stăruința în rugăciune este esențială pentru biruința asupra vrăjmașilor din suflet și din afară. Atâta timp cât mâinile ne sunt unite în rugăciune, știind că și alții, ca Hur, ne susțin, potrivnicii noștri spirituali vor bate în retragere.

  Ca și Hur, vreau a susține pe ai noștri Moise, azi,
  Pân’ la marea biruință, să rămână falnici brazi.
  Vin’ și tu la rugăciune! Zilnic dă-le-ncurajare!
  În unire e putere. Fii un Hur al vremii tale!

  Magdalena Toma, Arad

  Hur - 2018. Stăruința în rugăciune este esențială pentru biruința asupra vrăjmașilor din suflet și din afară. Atâta timp cât mâinile ne sunt unite în rugăciune, știind că și alții, ca Hur, ne susțin, potrivnicii noștri spirituali vor bate în retragere.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...