Cele douăsprezece iscoade

  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. (Evrei 11:1)

  În rapoartele celor douăsprezece iscoade, descoperim o realitate prezentă până în ziua de astăzi în societate, în biserică şi în firea noastră. Există o majoritate care vede viaţa, evenimentele, lucrurile înconjurătoare şi făgăduinţele lui Dumnezeu cu ochii realităţii văzute, măsurate. Și o minoritate care priveşte totul prin prisma promisiunilor lui Dumnezeu.

  Ţara Făgăduinţei, văzută prin perspectiva celor mulţi (zece iscoade), este minunată, dar inaccesibilă pentru ei din cauza cetăţilor de nepătruns și a locuitorilor ei uriaşi. Cei zece se concentrează asupra obstacolelor și slăbiciunii lor.

  Ţara Făgăduinţei, privită prin ochii celor puţini (două iscoade), este minunată, de dorit şi un mare dar pe care Domnul îl oferă. Simt lumina nerăbdării din ochii acestora, de a vedea cum Dumnezeu va face ca tot ce au văzut să fie al lor, cum îi va scoate pe uriaşii aceia afară şi ei vor fi noii locuitori ai ţării. Ei privesc la Dumnezeu şi la puterea Sa.

  Dacă încerc să văd călătoria celor două categorii prin ţară, cred că diferenţa este considerabilă. Îi văd pe cei zece cu inima strânsă şi fricoasă, strecurându-se prin ţară. Convingându-se la fiecare pas că ei nu vor reuşi niciodată să cucerească acea ţară, iar pe cei doi, Iosua şi Caleb, bucurându-se de fiecare lucru văzut şi mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru că S-a gândit la fiecare detaliu pentru ei şi popor: „Nu mai trebuie să facem noi nimic, totul este gata!”

  Pornind de la ceea ce au văzut, simţit şi crezut, fiecare aduce un raport. Cei zece aduc raportul necredinţei, în care Dumnezeu nu apare deloc. Impactul acestui raport asupra poporului a fost unul de jale. Cei doi nu sunt orbi faţă de obstacole, nu au un optimism fals, dar înţeleg că, dacă „Dumnezeu este cu noi…, ce pot să facă nişte oameni?” Siguranţa, pacea şi bucuria lor sunt în Dumnezeu (Numeri 14:7-9).

  Cuvintele „facă-se după credinţa ta!”, rostite de Isus, se văd împlinite atât în viaţa celor zece şi a celor ce au primit raportul lor, cât şi în viaţa celor doi, care au primit tot ceea ce au crezut.

  Fă astăzi parte din categoria celor puţini, care abordează viaţa cu încredere în făgăduinţele şi călăuzirea atotputernicului Dumnezeu, în ciuda perspectivelor care pot părea sumbre! Dumnezeu ţi-a pregătit o zi binecuvântată. Primeşte-o!

  Liviu Bădescu, pastor, Montreal, Canada

  Cele douăsprezece iscoade - 2018. Fă astăzi parte din categoria celor puţini, care abordează viaţa cu încredere în făgăduinţele şi călăuzirea atotputernicului Dumnezeu, în ciuda perspectivelor care pot părea sumbre! Dumnezeu ţi-a pregătit o zi binecuvântată. Primeşte-o!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...