Cele douăsprezece iscoade

  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. (Evrei 11:1)

  În rapoartele celor douăsprezece iscoade, descoperim o realitate prezentă până în ziua de astăzi în societate, în biserică şi în firea noastră. Există o majoritate care vede viaţa, evenimentele, lucrurile înconjurătoare şi făgăduinţele lui Dumnezeu cu ochii realităţii văzute, măsurate. Și o minoritate care priveşte totul prin prisma promisiunilor lui Dumnezeu.

  Ţara Făgăduinţei, văzută prin perspectiva celor mulţi (zece iscoade), este minunată, dar inaccesibilă pentru ei din cauza cetăţilor de nepătruns și a locuitorilor ei uriaşi. Cei zece se concentrează asupra obstacolelor și slăbiciunii lor.

  Ţara Făgăduinţei, privită prin ochii celor puţini (două iscoade), este minunată, de dorit şi un mare dar pe care Domnul îl oferă. Simt lumina nerăbdării din ochii acestora, de a vedea cum Dumnezeu va face ca tot ce au văzut să fie al lor, cum îi va scoate pe uriaşii aceia afară şi ei vor fi noii locuitori ai ţării. Ei privesc la Dumnezeu şi la puterea Sa.

  Dacă încerc să văd călătoria celor două categorii prin ţară, cred că diferenţa este considerabilă. Îi văd pe cei zece cu inima strânsă şi fricoasă, strecurându-se prin ţară. Convingându-se la fiecare pas că ei nu vor reuşi niciodată să cucerească acea ţară, iar pe cei doi, Iosua şi Caleb, bucurându-se de fiecare lucru văzut şi mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru că S-a gândit la fiecare detaliu pentru ei şi popor: „Nu mai trebuie să facem noi nimic, totul este gata!”

  Pornind de la ceea ce au văzut, simţit şi crezut, fiecare aduce un raport. Cei zece aduc raportul necredinţei, în care Dumnezeu nu apare deloc. Impactul acestui raport asupra poporului a fost unul de jale. Cei doi nu sunt orbi faţă de obstacole, nu au un optimism fals, dar înţeleg că, dacă „Dumnezeu este cu noi…, ce pot să facă nişte oameni?” Siguranţa, pacea şi bucuria lor sunt în Dumnezeu (Numeri 14:7-9).

  Cuvintele „facă-se după credinţa ta!”, rostite de Isus, se văd împlinite atât în viaţa celor zece şi a celor ce au primit raportul lor, cât şi în viaţa celor doi, care au primit tot ceea ce au crezut.

  Fă astăzi parte din categoria celor puţini, care abordează viaţa cu încredere în făgăduinţele şi călăuzirea atotputernicului Dumnezeu, în ciuda perspectivelor care pot părea sumbre! Dumnezeu ţi-a pregătit o zi binecuvântată. Primeşte-o!

  Liviu Bădescu, pastor, Montreal, Canada

  Cele douăsprezece iscoade - 2018. Fă astăzi parte din categoria celor puţini, care abordează viaţa cu încredere în făgăduinţele şi călăuzirea atotputernicului Dumnezeu, în ciuda perspectivelor care pot părea sumbre! Dumnezeu ţi-a pregătit o zi binecuvântată. Primeşte-o!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...