Iosua

  Iată piatra pe care am pus-o înaintea lui Iosua! Acea piatră are şapte ochi. Voi ciopli pe ea o inscripție, zice Domnul oştirilor, şi voi îndepărta vina acestei țări într-o singură zi. (Zaharia 3:9, NTR)

  Iosua a făcut parte dintre cei care în anul 538 î.Hr. s-au întors din robia babiloniană. După captivitate, el a fost primul mare-preot. Cu bucuria întoarcerii în suflet și cu evlavie, a construit un altar şi i-a îndemnat pe oameni să serbeze Sărbătoarea Corturilor. În al doilea an, a organizat cu zel sărbătoarea aşezării pietrei de fundaţie a templului. Parcă era de nedistins plânsul de jubilare. Evenimentul a avut un impact emoţional profund asupra oamenilor.

  Visul lui Iosua de a reconstrui templul însă părea a se zădărnici; sub influenţa inamicului s-au sistat lucrările. Piatra de bază a fost aşezată, se vedea conturată forma clădirii, iar Iosua zăbovea. Timp de aproape douăzeci de ani pietrele fundaţiei au zăcut fără să se construiască ceva pe ele. Oare Iosua mai era vrednic de titlul de mare-preot? Mai era vrednic de slujire?

  Dumnezeu i-a dat o viziune lui Zaharia: Iosua stătea în haine murdare. Acuzaţiile Diavolului erau juste. Apoi viziunea a mutat punctul central de pe Iosua – acuzat de Diavol şi aflat în haine murdare – pe o piatră. Poate pentru Iosua era cel mai dureros să privească spre piatră, fiindcă ea zăcea de douăzeci de ani acolo. Sentimentul vinovăţiei era fără margini pentru el. Însă această piatră era diferită de piatra fără viaţă a fundaţiei. În faţa lui se afla o piatră cioplită de Dumnezeu, și șapte ochi erau pe ea. Era capabilă oare această piatră să soluţioneze omisiunile, ineficienţa lui?

  Să avansăm în gând câteva secole. Ioan, vizionarul, a avut o altă viziune. Situaţia lui Ioan era la fel de deplorabilă ca a lui Iosua. A văzut o carte pecetluită, pe care nimeni nu era vrednic să o deschidă. Ioan a plâns. Pe când îi curgeau lacrimile – fiindcă în întregul univers nu se găsea nimeni vrednic – a observat cei şapte ochi pe care îi văzuse Iosua pe piatra misterioasă vie. Ioan însă nu vede o piatră, ci pe Mielul jertfit. El a fost găsit vrednic să şteargă nelegiuirea lui Iosua şi a poporului, să ridice păcatul întregii lumi.

  Drag cititor, privind la hainele tale murdare şi la păcatele tale, este posibil ca, asemenea lui Iosua, să te frământe acuzaţiile Diavolului: zilele tale risipite, responsabilităţi neonorate. Nu te teme! Piatra cu şapte ochi este Mântuitorul lui Iosua. Cu ochii Săi atotvăzători observă cele mai ascunse dorinţe ale inimii tale pline de regret faţă de păcat. El îţi va ierta păcatele! Amin!

  Magyarosi Ernő, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Iosua - 2018. Drag cititor, privind la hainele tale murdare şi la păcatele tale, este posibil ca, asemenea lui Iosua, să te frământe acuzaţiile Diavolului: zilele tale risipite, responsabilităţi neonorate. Nu te teme! Cu ochii Săi atotvăzători observă cele mai ascunse dorinţe ale inimii tale pline de regret faţă de păcat. El îţi va ierta păcatele!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...