Articolul precedentIntrăm în odihna lui Hristos
  Articolul următorDependența de Dumnezeu

  Învins sau biruitor?

  Caleb a potolit poporul care cârtea împotriva lui Moise. El a zis: „Haidem să ne suim și să punem mâna pe țară, căci vom fi biruitori!” (Numeri 13:30)

  Cunoști momentul acela când ți-ai stabilit o țintă deosebită pentru viitorul tău, când ți-ai făcut niște planuri mărețe și când începi să le povestești tuturor ce ai de gând să realizezi? La început totul pare atât de simplu, atât de ușor, iar când te gândești la rezultatele glorioase care ar putea să vină de pe urma acestor realizări, parcă îți propui să dai tot ce poți ca să ajungi acolo. Începi și le spui tuturor despre planurile tale mărețe. Ești atât de entuziasmat! Nu după mult timp însă, începi să te gândești la tot felul de obstacole, care mai de care mai dificile, care mai de care mai imposibil de depășit. Prietenii sau familia încearcă să te descurajeze. Nu mai știi ce să crezi. Nu mai știi ce să faci. Și, de cele mai multe ori, din păcate, te dai bătut și renunți la visurile tale.

  Cred că acest scenariu ne este foarte familiar, poate din experiența proprie, poate din experiențele altora. Cert este că obstacolele care stau în fața biruinței noastre pot fi grele. Pot părea imposibile. Dar putem fi biruitori.

  Douăsprezece iscoade au fost trimise să privească o țară minunată din toate punctele de vedere. Toate s-au întors crezând ca țara aceea este deosebită, dar nu toate au crezut că ea poate fi cucerită. Doar doi bărbați credincioși au venit din țara aceea păstrându-și speranțele vii, gata să lupte alături de Dumnezeu și să fie BIRUITORI. Când toate obstacolele îți par dificile, când zidurile sunt prea înalte și inamicii, prea mulți, nu-ți pierde credința! Ellen G. White spune despre aceste zece iscoade următoarele lucruri: „În necredința lor, au limitat puterea lui Dumnezeu și au dovedit neîncredere în brațul care i-a călăuzit în siguranță până aici. Prin urmare, «acesta este sfârșitul marilor noastre speranțe», au spus ei.” (Patriarhi și profeți, p. 388)

  Este foarte ușor să te descurajezi și apoi să renunți. Este foarte ușor să gândești negativist. Dar, ca să fii biruitor, ai nevoie de credință! Numai Dumnezeu te poate ajuta să rămâi optimist! Credința vede invizibilul, crede incredibilul, face imposibilul!

  Mihai Petcu, student, Institutul Teologic Adventist – Cernica

  Învins sau biruitor? - 2018. Este foarte ușor să te descurajezi și apoi să renunți. Este foarte ușor să gândești negativist. Dar, ca să fii biruitor, ai nevoie de credință! Numai Dumnezeu te poate ajuta să rămâi optimist! Credința vede invizibilul, crede incredibilul, face imposibilul!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...