Articolul precedentIntrăm în odihna lui Hristos
  Articolul următorDependența de Dumnezeu

  Învins sau biruitor?

  Caleb a potolit poporul care cârtea împotriva lui Moise. El a zis: „Haidem să ne suim și să punem mâna pe țară, căci vom fi biruitori!” (Numeri 13:30)

  Cunoști momentul acela când ți-ai stabilit o țintă deosebită pentru viitorul tău, când ți-ai făcut niște planuri mărețe și când începi să le povestești tuturor ce ai de gând să realizezi? La început totul pare atât de simplu, atât de ușor, iar când te gândești la rezultatele glorioase care ar putea să vină de pe urma acestor realizări, parcă îți propui să dai tot ce poți ca să ajungi acolo. Începi și le spui tuturor despre planurile tale mărețe. Ești atât de entuziasmat! Nu după mult timp însă, începi să te gândești la tot felul de obstacole, care mai de care mai dificile, care mai de care mai imposibil de depășit. Prietenii sau familia încearcă să te descurajeze. Nu mai știi ce să crezi. Nu mai știi ce să faci. Și, de cele mai multe ori, din păcate, te dai bătut și renunți la visurile tale.

  Cred că acest scenariu ne este foarte familiar, poate din experiența proprie, poate din experiențele altora. Cert este că obstacolele care stau în fața biruinței noastre pot fi grele. Pot părea imposibile. Dar putem fi biruitori.

  Douăsprezece iscoade au fost trimise să privească o țară minunată din toate punctele de vedere. Toate s-au întors crezând ca țara aceea este deosebită, dar nu toate au crezut că ea poate fi cucerită. Doar doi bărbați credincioși au venit din țara aceea păstrându-și speranțele vii, gata să lupte alături de Dumnezeu și să fie BIRUITORI. Când toate obstacolele îți par dificile, când zidurile sunt prea înalte și inamicii, prea mulți, nu-ți pierde credința! Ellen G. White spune despre aceste zece iscoade următoarele lucruri: „În necredința lor, au limitat puterea lui Dumnezeu și au dovedit neîncredere în brațul care i-a călăuzit în siguranță până aici. Prin urmare, «acesta este sfârșitul marilor noastre speranțe», au spus ei.” (Patriarhi și profeți, p. 388)

  Este foarte ușor să te descurajezi și apoi să renunți. Este foarte ușor să gândești negativist. Dar, ca să fii biruitor, ai nevoie de credință! Numai Dumnezeu te poate ajuta să rămâi optimist! Credința vede invizibilul, crede incredibilul, face imposibilul!

  Mihai Petcu, student, Institutul Teologic Adventist – Cernica

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...