Iosua

  Acum, temeţi-vă de Domnul şi slujiţi-I cu scumpătate şi credincioşie. Depărtaţi dumnezeii cărora le-au slujit părinţii voștri… şi slujiţi Domnului. Şi, dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri…, sau dumnezeilor amoriților, în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. (Iosua 24:14,15)

  Doar doi din șase sute de mii de bărbaţi (Exodul 12:37) care au ieşit din Egipt au intrat în Canaanul promis, iar Iosua este unul dintre ei. El nu a ajuns în Canaan din întâmplare. Deviza lui, mottoul vieţii sale, era SLUJIREA: Slujiţi Domnului, slujiţi-I cu scumpătate şi credincioşie! Mereu activ pentru Dumnezeu, printre oamenii de acţiune, îl descoperim din nou pe Iosua: „Moise s-a sculat, împreună cu Iosua, care-i slujea; şi Moise s-a suit pe muntele lui Dumnezeu” (Exodul 24:13). „Atunci, Moise a zis lui Iosua: «Alege nişte bărbaţi şi ieşi de luptă împotriva lui Amalec»” (Exodul 17:9). Devotamentul său pentru Dumnezeu, tot timpul parte a slujirii, l-a făcut să fie un rob al lui Dumnezeu. „Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.” Ellen G. White scrie: „Nicio pată nu se afla pe caracterul sfânt al lui Iosua… Viaţa i-a fost în întregime consacrată lui Dumnezeu.” (Istoria mântuirii, p. 181)

  Luptele erau purtate în rugăciune când era condus încet, dar sigur, spre cea mai mare întâlnire cu Căpetenia Oştirii Domnului. Ca şi Moise, aude aceleaşi cuvinte: „«Scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care stai este sfânt.» Şi Iosua a făcut aşa” (Iosua 5:15).

  Pentru noi, cei de astăzi, intrarea în noul Canaan este o realitate iminentă. Ca şi Iosua de altădată, împreună cu poporul său, suntem în faţa Iordanului. Trecerea nu va putea fi amânată la infinit. Marile lupte în care suntem implicați şi tu, şi eu, pentru cucerirea Canaanului, trebuie câştigate dincoace de Iordan, pe genunchi, şi implică o întâlnire personală cu Căpetenia Oştirii Domnului. Dumnezeu vrea ca, înainte de a intra pe pământul făgăduit, să cucerească pământul inimilor noastre şi Duhul Sfânt să ne poată folosi cum l-a folosit pe Iosua în vremurile biblice.

  Eşti implicat în slujirea lui Dumnezeu? Ai aceeaşi dispoziţie ca a lui Iosua? Eşti unul dintre cei șapte mii care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal? Domnul vrea ca, acolo unde este El, să fie şi slujitorul Lui. Spune azi și tu împreună cu ai tăi: Eu şi casa mea vom sluji Domnului!

  Eugen Profir, pastor, Conferinţa Moldova

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...