Iosua

  Acum, temeţi-vă de Domnul şi slujiţi-I cu scumpătate şi credincioşie. Depărtaţi dumnezeii cărora le-au slujit părinţii voștri… şi slujiţi Domnului. Şi, dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri…, sau dumnezeilor amoriților, în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. (Iosua 24:14,15)

  Doar doi din șase sute de mii de bărbaţi (Exodul 12:37) care au ieşit din Egipt au intrat în Canaanul promis, iar Iosua este unul dintre ei. El nu a ajuns în Canaan din întâmplare. Deviza lui, mottoul vieţii sale, era SLUJIREA: Slujiţi Domnului, slujiţi-I cu scumpătate şi credincioşie! Mereu activ pentru Dumnezeu, printre oamenii de acţiune, îl descoperim din nou pe Iosua: „Moise s-a sculat, împreună cu Iosua, care-i slujea; şi Moise s-a suit pe muntele lui Dumnezeu” (Exodul 24:13). „Atunci, Moise a zis lui Iosua: «Alege nişte bărbaţi şi ieşi de luptă împotriva lui Amalec»” (Exodul 17:9). Devotamentul său pentru Dumnezeu, tot timpul parte a slujirii, l-a făcut să fie un rob al lui Dumnezeu. „Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.” Ellen G. White scrie: „Nicio pată nu se afla pe caracterul sfânt al lui Iosua… Viaţa i-a fost în întregime consacrată lui Dumnezeu.” (Istoria mântuirii, p. 181)

  Luptele erau purtate în rugăciune când era condus încet, dar sigur, spre cea mai mare întâlnire cu Căpetenia Oştirii Domnului. Ca şi Moise, aude aceleaşi cuvinte: „«Scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care stai este sfânt.» Şi Iosua a făcut aşa” (Iosua 5:15).

  Pentru noi, cei de astăzi, intrarea în noul Canaan este o realitate iminentă. Ca şi Iosua de altădată, împreună cu poporul său, suntem în faţa Iordanului. Trecerea nu va putea fi amânată la infinit. Marile lupte în care suntem implicați şi tu, şi eu, pentru cucerirea Canaanului, trebuie câştigate dincoace de Iordan, pe genunchi, şi implică o întâlnire personală cu Căpetenia Oştirii Domnului. Dumnezeu vrea ca, înainte de a intra pe pământul făgăduit, să cucerească pământul inimilor noastre şi Duhul Sfânt să ne poată folosi cum l-a folosit pe Iosua în vremurile biblice.

  Eşti implicat în slujirea lui Dumnezeu? Ai aceeaşi dispoziţie ca a lui Iosua? Eşti unul dintre cei șapte mii care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal? Domnul vrea ca, acolo unde este El, să fie şi slujitorul Lui. Spune azi și tu împreună cu ai tăi: Eu şi casa mea vom sluji Domnului!

  Eugen Profir, pastor, Conferinţa Moldova

  Iosua - 2018. Eşti implicat în slujirea lui Dumnezeu? Ai aceeaşi dispoziţie ca a lui Iosua? Eşti unul dintre cei șapte mii care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal? Domnul vrea ca, acolo unde este El, să fie şi slujitorul Lui. Spune azi și tu împreună cu ai tăi: Eu şi casa mea vom sluji Domnului!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...