Articolul precedentSă ne împotrivim ispitei
  Articolul următorSă fim buni și iubitori

  Omul care a călcat Sabatul

  Domnul a zis lui Moise: „Omul acesta să fie pedepsit cu moartea, toată adunarea să-l ucidă cu pietre afară din tabără.” (Numeri 15:35)

  Nu ni se oferă detalii din care să reiasă că acest om ar fi fost vreun mare păcătos. Nici nu cunoaștem motivul pentru care el nu a reușit să-și strângă din timp lemnele de care avea nevoie. Apoi, nu există consemnate în Sfânta Scriptură alte incidente similare cu acest caz. Cu alte cuvinte, nu e greu să rămâi șocat de modul tranșant în care Dumnezeu tratează păcatul acestui om.

  Pentru secolul al XXI-lea, verdictul lui Dumnezeu în dreptul călcării poruncii a patra (Exodul 20:8-11) poate fi catalogat ca neobișnuit, ba chiar exagerat. Porunca prevede ca pe durata Sabatului să nu se întreprindă acțiuni care pot fi realizate în celelalte șase zile ale săptămânii. Ce lucruri obișnuim să „strângem” și noi în zilele de Sabat, distrăgându-ne astfel atenția de la legătura deosebită care se presupune că există cu Dumnezeu? Nu cred că la voia întâmplării a fost relatat în Sfânta Scriptură acest episod cutremurător. Ar fi spre binele nostru veșnic să reflectăm asupra modului în care înțelegem să serbăm această zi sfințită de Dumnezeu.

  „Dacă Sabatul ar fi fost păstrat pretutindeni, gândurile şi simțămintele omului ar fi fost îndreptate către Creator, ca obiect al adorării şi al închinării, şi niciodată n-ar fi existat vreun închinător la idoli, vreun ateu sau vreun necredincios. Păzirea Sabatului este un semn al credincioşiei faţă de adevăratul Dumnezeu, Acela care a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor.” (Gânduri despre cartea Apocalipsa, p. 198, orig.)

  Serbarea zilei de Sabat nu este o glumă, nici vreun moft omenesc sau ecleziastic. Este porunca expresă a lui Dumnezeu, un Dumnezeu care Se declară gelos. Ce ai putea răspunde azi, dacă ai fi întrebat cum obișnuiești să îți petreci zilele de Sabat? Străduiește-te ca Sabatul următor să ai o zi pusă deoparte, și ai grijă ca nimeni și nimic să nu-ți distragă atenția de la Dumnezeu!

  Petrică Cătinean, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Omul care a călcat Sabatul - 2018. Serbarea zilei de Sabat nu este o glumă, nici vreun moft omenesc sau ecleziastic. Este porunca expresă a lui Dumnezeu, un Dumnezeu care Se declară gelos. Ce ai putea răspunde azi, dacă ai fi întrebat cum obișnuiești să îți petreci zilele de Sabat?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...