Articolul precedentSă ne împotrivim ispitei
  Articolul următorSă fim buni și iubitori

  Omul care a călcat Sabatul

  Domnul a zis lui Moise: „Omul acesta să fie pedepsit cu moartea, toată adunarea să-l ucidă cu pietre afară din tabără.” (Numeri 15:35)

  Nu ni se oferă detalii din care să reiasă că acest om ar fi fost vreun mare păcătos. Nici nu cunoaștem motivul pentru care el nu a reușit să-și strângă din timp lemnele de care avea nevoie. Apoi, nu există consemnate în Sfânta Scriptură alte incidente similare cu acest caz. Cu alte cuvinte, nu e greu să rămâi șocat de modul tranșant în care Dumnezeu tratează păcatul acestui om.

  Pentru secolul al XXI-lea, verdictul lui Dumnezeu în dreptul călcării poruncii a patra (Exodul 20:8-11) poate fi catalogat ca neobișnuit, ba chiar exagerat. Porunca prevede ca pe durata Sabatului să nu se întreprindă acțiuni care pot fi realizate în celelalte șase zile ale săptămânii. Ce lucruri obișnuim să „strângem” și noi în zilele de Sabat, distrăgându-ne astfel atenția de la legătura deosebită care se presupune că există cu Dumnezeu? Nu cred că la voia întâmplării a fost relatat în Sfânta Scriptură acest episod cutremurător. Ar fi spre binele nostru veșnic să reflectăm asupra modului în care înțelegem să serbăm această zi sfințită de Dumnezeu.

  „Dacă Sabatul ar fi fost păstrat pretutindeni, gândurile şi simțămintele omului ar fi fost îndreptate către Creator, ca obiect al adorării şi al închinării, şi niciodată n-ar fi existat vreun închinător la idoli, vreun ateu sau vreun necredincios. Păzirea Sabatului este un semn al credincioşiei faţă de adevăratul Dumnezeu, Acela care a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor.” (Gânduri despre cartea Apocalipsa, p. 198, orig.)

  Serbarea zilei de Sabat nu este o glumă, nici vreun moft omenesc sau ecleziastic. Este porunca expresă a lui Dumnezeu, un Dumnezeu care Se declară gelos. Ce ai putea răspunde azi, dacă ai fi întrebat cum obișnuiești să îți petreci zilele de Sabat? Străduiește-te ca Sabatul următor să ai o zi pusă deoparte, și ai grijă ca nimeni și nimic să nu-ți distragă atenția de la Dumnezeu!

  Petrică Cătinean, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Omul care a călcat Sabatul - 2018. Serbarea zilei de Sabat nu este o glumă, nici vreun moft omenesc sau ecleziastic. Este porunca expresă a lui Dumnezeu, un Dumnezeu care Se declară gelos. Ce ai putea răspunde azi, dacă ai fi întrebat cum obișnuiești să îți petreci zilele de Sabat?
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...