Articolul precedentSă fim buni și iubitori
  Articolul următorUmilința

  Fiii lui Core

  Fiii lui Core n-au murit. (Numeri 26:11)

  Core este descris de Biblie ca un adevărat revoluţionar care s-a răsculat împotriva lui Moise şi Aaron: „Ajunge! Pentru că toată adunarea, toţi sunt sfinţi şi Domnul este în mijlocul lor. Pentru ce vă înălţaţi voi mai presus de adunarea Domnului?” (vezi Numeri 16:3). Deşi făcea parte din familia lui Levi şi slujea la tabernacul, Core, sub pretextul că este vectorul bunăstării poporului, a dat naştere la o adevărată insurgenţă îndreptată împotriva lui Moise şi împotriva lui Dumnezeu! În această răzmeriţă, Core a inflamat alte două familii ale căror corturi se aflau în proximitatea locuinţei sale: Datan şi Abiram. Ei s-au aliat astfel cu două sute cincizeci de prinţi din Israel, sperând că vor aduce suflul unei schimbări.

  Totul a pornit de la o doză de nemulţumire cultivată de Rebel în mintea unui om frustrat şi gelos. Întreaga tabără a devenit teatrul unei revolte cvasigenerale, Moise fiind din nou pus la stâlpul infamiei. „Insinuările lor au fost atât de repede primite, încât se avântară şi mai departe şi, în cele din urmă, au ajuns să creadă că sunt mânaţi de râvnă pentru Dumnezeu” (Patriarhi şi profeţi, p. 396). Dumnezeu îi convoacă, prin Moise, să se prezinte la apel a doua zi. Încă o zi de har! Din nefericire, a doua zi, ,,pământul şi-a deschis gura şi i-a înghiţit, pe ei şi casele lor” (Numeri 16:32). Scriptura consemnează că fiii lui Core n-au murit. Explicaţia ar fi că ei nu s-au asociat răscoalei sau, convinşi ulterior de Dumnezeu, s-au disociat de tatăl şi de prietenii lor. Cât de greu le-o fi fost să participe într-un singur ceas la funeraliile întregii familii!

  Ezechiel ne confirmă dreptatea divină: „Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său” (Ezechiel 18:20). Fiii lui Core duc mai departe misiunea acolo unde tatăl lor a eşuat lamentabil. Ei L-au ales ca Tată pe Dumnezeu. Din cei 150 de psalmi, 12 sunt scrişi de fiii lui Core. „Căci mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte; eu vreau mai bine să stau în pragul Casei Dumnezeului meu, decât să locuiesc în corturile răutăţii” (Psalmii 84:10). S-au îndepărtat de corturile răutăţii ca să locuiască în Cortul Domnului. Te invit astăzi să te aşezi sub protecţia divină. Mută-ţi cortul mai aproape de cruce!

  Daniel Niţulescu, pastor, Conferinţa Muntenia

  Fiii lui Core - 2018. Fiii lui Core s-au îndepărtat de corturile răutăţii ca să locuiască în Cortul Domnului. Te invit astăzi să te aşezi sub protecţia divină. Mută-ţi cortul mai aproape de cruce!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...