Articolul precedentSă fim buni și iubitori
  Articolul următorUmilința

  Fiii lui Core

  Fiii lui Core n-au murit. (Numeri 26:11)

  Core este descris de Biblie ca un adevărat revoluţionar care s-a răsculat împotriva lui Moise şi Aaron: „Ajunge! Pentru că toată adunarea, toţi sunt sfinţi şi Domnul este în mijlocul lor. Pentru ce vă înălţaţi voi mai presus de adunarea Domnului?” (vezi Numeri 16:3). Deşi făcea parte din familia lui Levi şi slujea la tabernacul, Core, sub pretextul că este vectorul bunăstării poporului, a dat naştere la o adevărată insurgenţă îndreptată împotriva lui Moise şi împotriva lui Dumnezeu! În această răzmeriţă, Core a inflamat alte două familii ale căror corturi se aflau în proximitatea locuinţei sale: Datan şi Abiram. Ei s-au aliat astfel cu două sute cincizeci de prinţi din Israel, sperând că vor aduce suflul unei schimbări.

  Totul a pornit de la o doză de nemulţumire cultivată de Rebel în mintea unui om frustrat şi gelos. Întreaga tabără a devenit teatrul unei revolte cvasigenerale, Moise fiind din nou pus la stâlpul infamiei. „Insinuările lor au fost atât de repede primite, încât se avântară şi mai departe şi, în cele din urmă, au ajuns să creadă că sunt mânaţi de râvnă pentru Dumnezeu” (Patriarhi şi profeţi, p. 396). Dumnezeu îi convoacă, prin Moise, să se prezinte la apel a doua zi. Încă o zi de har! Din nefericire, a doua zi, ,,pământul şi-a deschis gura şi i-a înghiţit, pe ei şi casele lor” (Numeri 16:32). Scriptura consemnează că fiii lui Core n-au murit. Explicaţia ar fi că ei nu s-au asociat răscoalei sau, convinşi ulterior de Dumnezeu, s-au disociat de tatăl şi de prietenii lor. Cât de greu le-o fi fost să participe într-un singur ceas la funeraliile întregii familii!

  Ezechiel ne confirmă dreptatea divină: „Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său” (Ezechiel 18:20). Fiii lui Core duc mai departe misiunea acolo unde tatăl lor a eşuat lamentabil. Ei L-au ales ca Tată pe Dumnezeu. Din cei 150 de psalmi, 12 sunt scrişi de fiii lui Core. „Căci mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte; eu vreau mai bine să stau în pragul Casei Dumnezeului meu, decât să locuiesc în corturile răutăţii” (Psalmii 84:10). S-au îndepărtat de corturile răutăţii ca să locuiască în Cortul Domnului. Te invit astăzi să te aşezi sub protecţia divină. Mută-ţi cortul mai aproape de cruce!

  Daniel Niţulescu, pastor, Conferinţa Muntenia

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...