Articolul precedentUmilința
  Articolul următorSmerenia

  Datan și Abiram

  Depărtați-vă de corturile acestor oameni răi și nu vă atingeți de nimic din ce este al lor, ca să nu pieriți odată cu pedepsirea lor pentru toate păcatele lor. (Numeri 16:26)

  Încă din ceruri, Satana a reușit să îi influențeze și să îi manipuleze pe cei cu care lua contact. El mereu a instigat la revoltă și nemulțumire împotriva autorității și conducerii lui Dumnezeu. Astăzi, Satana încearcă la fel ca în cer să îi convingă pe oameni că au tot felul de motive să fie nemulțumiți de Împăratul universului. Și în mare parte reușește.

  Însă cel mai trist este că această revoltă se regăsește tot mai des printre copiii lui Dumnezeu. Nimic nu îl poate răni mai tare pe un părinte care oferă tot ce are mai bun pentru copiii lui, care încearcă să îi învețe să trăiască în dragoste unii față de alții, decât răzvrătirea fățișă și plină de ură a propriilor copii, care nu observă câte lucruri minunate a făcut Tatăl ceresc pentru ei.

  Datan și Abiram s-au lăsat influențați de Core, un levit care era rudă cu Moise și care era nemulțumit de conducătorii poporului. Corturile lor fiind apropiate, au început să-și exprime nemulțumirile, și răzvrătirea era gata să se nască. Lăsându-se convinși de Satana, răzvrătirea a început încet, dar a mers pe o cale sigură: „O ispită, la început slabă, fusese hrănită în inimă, ispită ce se întărise pe măsură ce era încurajată, până când mintea lor ajunsese să fie controlată de Satana, iar ei se avântară în lucrarea lor de nemulţumire.” (Patriarhi și profeți, p. 396.3)

  Desigur, pedeapsa pentru revoltă diferă de la caz la caz, în funcție de gravitatea acesteia. Revolta unor marinari, care nu vor să se supună ordinelor comandantului și care pot provoca un naufragiu din cauza neascultării lor imediate, putea fi pedepsită chiar și cu moartea.

  Dumnezeu Și-a iubit poporul și încă îl mai iubește. A dovedit-o atunci, dându-le a doua șansă, poruncindu-le să se depărteze de acei oameni. O dovedește și astăzi, când ne binecuvântează și ne dă sute de motive să fim mulțumiți de ceea ce avem.

  Nu te lăsa influențat de societatea în care trăiești! Nu deveni un răzvrătit! Chiar dacă Dumnezeu nu ne-ar mai oferi nimic începând cu ziua de astăzi, tot am avea în fiecare zi motive să fim mulțumitori și supuși. Depărtează-te de cei care te influențează negativ!

  Mihai Petcu, student, Institutul Teologic Adventist – Cernica

  Datan și Abiram - 2018. Nu te lăsa influențat de societatea în care trăiești! Nu deveni un răzvrătit! Chiar dacă Dumnezeu nu ne-ar mai oferi nimic începând cu ziua de astăzi, tot am avea în fiecare zi motive să fim mulțumitori și supuși. Depărtează-te de cei care te influențează negativ!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...