Articolul precedentUmilința
  Articolul următorSmerenia

  Datan și Abiram

  Depărtați-vă de corturile acestor oameni răi și nu vă atingeți de nimic din ce este al lor, ca să nu pieriți odată cu pedepsirea lor pentru toate păcatele lor. (Numeri 16:26)

  Încă din ceruri, Satana a reușit să îi influențeze și să îi manipuleze pe cei cu care lua contact. El mereu a instigat la revoltă și nemulțumire împotriva autorității și conducerii lui Dumnezeu. Astăzi, Satana încearcă la fel ca în cer să îi convingă pe oameni că au tot felul de motive să fie nemulțumiți de Împăratul universului. Și în mare parte reușește.

  Însă cel mai trist este că această revoltă se regăsește tot mai des printre copiii lui Dumnezeu. Nimic nu îl poate răni mai tare pe un părinte care oferă tot ce are mai bun pentru copiii lui, care încearcă să îi învețe să trăiască în dragoste unii față de alții, decât răzvrătirea fățișă și plină de ură a propriilor copii, care nu observă câte lucruri minunate a făcut Tatăl ceresc pentru ei.

  Datan și Abiram s-au lăsat influențați de Core, un levit care era rudă cu Moise și care era nemulțumit de conducătorii poporului. Corturile lor fiind apropiate, au început să-și exprime nemulțumirile, și răzvrătirea era gata să se nască. Lăsându-se convinși de Satana, răzvrătirea a început încet, dar a mers pe o cale sigură: „O ispită, la început slabă, fusese hrănită în inimă, ispită ce se întărise pe măsură ce era încurajată, până când mintea lor ajunsese să fie controlată de Satana, iar ei se avântară în lucrarea lor de nemulţumire.” (Patriarhi și profeți, p. 396.3)

  Desigur, pedeapsa pentru revoltă diferă de la caz la caz, în funcție de gravitatea acesteia. Revolta unor marinari, care nu vor să se supună ordinelor comandantului și care pot provoca un naufragiu din cauza neascultării lor imediate, putea fi pedepsită chiar și cu moartea.

  Dumnezeu Și-a iubit poporul și încă îl mai iubește. A dovedit-o atunci, dându-le a doua șansă, poruncindu-le să se depărteze de acei oameni. O dovedește și astăzi, când ne binecuvântează și ne dă sute de motive să fim mulțumiți de ceea ce avem.

  Nu te lăsa influențat de societatea în care trăiești! Nu deveni un răzvrătit! Chiar dacă Dumnezeu nu ne-ar mai oferi nimic începând cu ziua de astăzi, tot am avea în fiecare zi motive să fim mulțumitori și supuși. Depărtează-te de cei care te influențează negativ!

  Mihai Petcu, student, Institutul Teologic Adventist – Cernica

  Datan și Abiram - 2018. Nu te lăsa influențat de societatea în care trăiești! Nu deveni un răzvrătit! Chiar dacă Dumnezeu nu ne-ar mai oferi nimic începând cu ziua de astăzi, tot am avea în fiecare zi motive să fim mulțumitori și supuși. Depărtează-te de cei care te influențează negativ!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...