Articolul precedentSmerenia
  Articolul următorConsiderația față de alții

  Balac

  Iată spre cine Îmi voi îndrepta privirile: spre cel ce suferă și are duhul mâhnit, spre cel ce se teme de cuvântul Meu. (Isaia 66:2)

  Deși Balac este unul dintre personajele Scripturii, amintit ca un exemplu al nebuniei de a încerca să împiedici voia lui Dumnezeu, putem învăța câteva lucruri foarte importante din relatările despre el.

  În primul rând, este un lider care dorește binele poporului său și acționează pentru salvarea lui. Cei care suntem părinți, lideri pentru familiile noastre, întreprindem ceea ce așteaptă Dumnezeu de la noi pentru ocrotirea și salvarea copiilor noștri? Sunt zidite altarele noastre de dimineață și seară ca să căutăm lumina și binecuvântările divine?

  În calitate de cetățeni, ne putem considera responsabili pentru amenințările reale privind binele și mântuirea comunităților din care facem parte. Facem noi tot ce putem ca semenii noștri să vină la cunoștința mântuirii și să fie pregătiți pentru a doua venire a Domnului Isus?

  Ca lideri în biserică, înțelegem noi că avem nevoie mai mult decât de un ajutor omenesc pentru a lupta împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești? Chemăm noi și implicăm comunitățile noastre în programe de creștere spirituală, rugăciune și slujire?

  Balac înțelege, în final, că nimeni nu poate să răstoarne binecuvântările și să le schimbe în blestem pentru cei ce-L iubesc pe Dumnezeu, se încred în Isus și împlinesc poruncile divine. De aceea nu a început lupta împotriva poporului lui Dumnezeu.

  Domnul este plin de îndurare și-i ajută pe cei care primesc darul pocăinței și al unei vieți curate și iubitoare prin Isus. Dumnezeu nu are nevoie de jertfe și sacrificii în primul rând, ci El dorește să trecem cu totul de partea Lui. Să se poată spune și despre noi: „El nu vede nicio fărădelege în Iacov, nu vede nicio răutate în Israel. Domnul, Dumnezeul lui este cu el, El este Împăratul lui, veselia lui (Numeri 23:21).

  Este Isus Împăratul tău, veselia ta?

  Ioan Grama, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Balac - 2018. Domnul este plin de îndurare și-i ajută pe cei care primesc darul pocăinței și al unei vieți curate și iubitoare prin Isus. Dumnezeu nu are nevoie de jertfe și sacrificii în primul rând, ci El dorește să trecem cu totul de partea Lui.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...