Articolul precedentStăpânirea de sine
  Articolul următorCurăția

  Acan

  Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul. (Deuteronomul 30:15)

  Fiecare clipă a vieţii noastre este o alegere! Dar suntem noi conştienţi de importanţa acestor alegeri?

  Acan, în urma alegerii, a adus nenorocirea în viaţa lui, a familiei lui şi în Israel. El cultivase păcatul lăcomiei şi a ajuns să fie prins în lanţuri aproape cu neputinţă de sfărâmat. Puterile conştiinţei lui fuseseră amorţite prin păcat şi, când ispita a venit, el i-a căzut uşor pradă.

  Moartea celor din popor şi durerea liderilor nu mai sensibilizau conştiinţa amorţită. A crezut că se poate ascunde. Iar când sorţul a căzut asupra lui, el n-a putut să argumenteze decât atât: „Am văzut în pradă o manta frumoasă de Şinear, două sute de sicli de argint şi o placă de aur în greutate de cincizeci de sicli; le-am poftit şi le-am luat” (Iosua 7:21).

  Păcatul lăsat în viaţa noastră ne orbeşte. Chiar şi în faţa morţii, Acan încă mai vede mantia frumoasă! Cum poţi să pierzi o mântuire aşa de mare pentru un lucru de nimic?

  Nu cumva şi noi avem în viaţa noastră lucruri, fapte, obiceiuri despre care știm că ne vor aduce nimicirea, dar tot continuăm să le vedem frumoase? Suntem noi oare conştienţi de urmările alegerilor noastre sau încercăm să ne ascundem ca Acan?

  „Atunci când comunitatea se află în greutăţi, când se dau pe faţă răceală şi decădere spirituală, care dau prilej vrăjmaşilor lui Dumnezeu să se bucure, membrii ei, în loc să-şi încrucişeze braţele pentru a se plânge de starea lor nenorocită, să cerceteze mai bine dacă nu cumva se află un Acan în tabără. Fiecare să caute cu umilinţă şi cercetare a inimii să-şi descopere păcatele ascunse, care îndepărtează prezenţa lui Dumnezeu.” (Patriarhi şi profeţi, p. 497)

  Oare sunt şi eu un Acan, un om ale cărui alegeri pot aduce nenorocirea asupra lui, asupra familiei şi comunităţii lui?

  Astăzi, Dumnezeu strigă către noi. Nu vrea să lăsăm păcatul să ne înfăşoare. El este conştient de răutatea păcatului, de faptul că, prin familiarizarea cu răul, omul devine orb faţă de grozăvia acestuia. Astăzi putem alege să-L iubim pe Domnul Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul şi cu toată puterea noastră. Te provoc să alegi viaţa… pentru tine şi familia ta!

  Bobi Ciocârlan, pastor, Conferința Muntenia

  Acan - 2018. Astăzi, Dumnezeu strigă către noi. Nu vrea să lăsăm păcatul să ne înfăşoare. El este conştient de răutatea păcatului, de faptul că, prin familiarizarea cu răul, omul devine orb faţă de grozăvia acestuia. Astăzi putem alege să-L iubim pe Domnul Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul şi cu toată puterea noastră.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...