Articolul precedentStăpânirea de sine
  Articolul următorCurăția

  Acan

  Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul. (Deuteronomul 30:15)

  Fiecare clipă a vieţii noastre este o alegere! Dar suntem noi conştienţi de importanţa acestor alegeri?

  Acan, în urma alegerii, a adus nenorocirea în viaţa lui, a familiei lui şi în Israel. El cultivase păcatul lăcomiei şi a ajuns să fie prins în lanţuri aproape cu neputinţă de sfărâmat. Puterile conştiinţei lui fuseseră amorţite prin păcat şi, când ispita a venit, el i-a căzut uşor pradă.

  Moartea celor din popor şi durerea liderilor nu mai sensibilizau conştiinţa amorţită. A crezut că se poate ascunde. Iar când sorţul a căzut asupra lui, el n-a putut să argumenteze decât atât: „Am văzut în pradă o manta frumoasă de Şinear, două sute de sicli de argint şi o placă de aur în greutate de cincizeci de sicli; le-am poftit şi le-am luat” (Iosua 7:21).

  Păcatul lăsat în viaţa noastră ne orbeşte. Chiar şi în faţa morţii, Acan încă mai vede mantia frumoasă! Cum poţi să pierzi o mântuire aşa de mare pentru un lucru de nimic?

  Nu cumva şi noi avem în viaţa noastră lucruri, fapte, obiceiuri despre care știm că ne vor aduce nimicirea, dar tot continuăm să le vedem frumoase? Suntem noi oare conştienţi de urmările alegerilor noastre sau încercăm să ne ascundem ca Acan?

  „Atunci când comunitatea se află în greutăţi, când se dau pe faţă răceală şi decădere spirituală, care dau prilej vrăjmaşilor lui Dumnezeu să se bucure, membrii ei, în loc să-şi încrucişeze braţele pentru a se plânge de starea lor nenorocită, să cerceteze mai bine dacă nu cumva se află un Acan în tabără. Fiecare să caute cu umilinţă şi cercetare a inimii să-şi descopere păcatele ascunse, care îndepărtează prezenţa lui Dumnezeu.” (Patriarhi şi profeţi, p. 497)

  Oare sunt şi eu un Acan, un om ale cărui alegeri pot aduce nenorocirea asupra lui, asupra familiei şi comunităţii lui?

  Astăzi, Dumnezeu strigă către noi. Nu vrea să lăsăm păcatul să ne înfăşoare. El este conştient de răutatea păcatului, de faptul că, prin familiarizarea cu răul, omul devine orb faţă de grozăvia acestuia. Astăzi putem alege să-L iubim pe Domnul Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul şi cu toată puterea noastră. Te provoc să alegi viaţa… pentru tine şi familia ta!

  Bobi Ciocârlan, pastor, Conferința Muntenia

  Acan - 2018. Astăzi, Dumnezeu strigă către noi. Nu vrea să lăsăm păcatul să ne înfăşoare. El este conştient de răutatea păcatului, de faptul că, prin familiarizarea cu răul, omul devine orb faţă de grozăvia acestuia. Astăzi putem alege să-L iubim pe Domnul Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul şi cu toată puterea noastră.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...