Articolul precedentSimplitatea
  Articolul următorStatornicia

  Atitudinea gabaoniților

  S-au dus la Iosua în tabără la Ghilgal şi i-au zis lui şi tuturor celor din Israel: „Noi venim dintr-o ţară depărtată, acum deci faceţi legământ cu noi.” (Iosua 9:6)

  În capitolul 9 din Iosua, găsim o istorie de recunoştinţă foarte rar întâlnită în istoria omenirii. Gabaoniţii au venit la Iosua şi la căpeteniile lui Israel pentru a face pace cu ei (Iosua 9:3-27). Marea problemă este că ei s-au folosit de înşelăciune pentru a face pace. Deşi Gabaon era un oraş de împăraţi, în care toţi oamenii erau viteji (Iosua10:2), venind din Canaan, s-au prezentat ca nişte robi care au călătorit foarte mult până la Iosua şi partea interesantă este că au şi ajuns robi. Ei puteau să procedeze ca toate popoarele şi să facă război cu poporul Israel, dar au preferat să facă pace. Gabaoniţii aveau un oraş mare, întărit, cu oameni puternici, aveau toate motivele pentru a se încrede în puterea lor fizică, dar au preferat să creadă în istorii auzite despre un popor căruia i s-a promis Canaanul.

  Ce diferenţă de atitudine între gabaoniţi şi nevasta lui Lot (Geneza 19)! Ea a trăit în casa lui Avraam şi a fost scoasă de îngeri din Sodoma; am putea spune: „Mai mult de atât ce mai vrei?” Însă totul a fost fără efect în inima ei. Soţia lui Lot a primit salvarea gratis, dar nu a preţuit-o; gabaoniţii au încercat să primească prin înşelăciune ceva ce ar fi putut să primească gratis. Soţia lui Lot a avut dovezi, şi nu a crezut, dar gabaoniţii doar din mărturii au ajuns să se teamă de un popor de sclavi. Dumnezeu a lucrat în ambele istorii, dar rezultatul final a fost alegerea omului.

  Există o vorbă care spune: „Mai bine să faci un lucru greşit din motive corecte, decât să faci un lucru bun din motive greşite.” Deşi a fost scoasă din Sodoma, soţia lui Lot a rămas cu inima acolo, dar gabaoniţii au încercat să ajungă la Dumnezeu aşa cum au ştiut ei, iar pedeapsa lor a fost să slujească la templu (Iosua 9:27). Astăzi este o nouă zi în care Îi poţi mulţumi lui Dumnezeu pentru harul Său şi poţi demonstra celor din jurul tău cum este El.

  Flavius Ardelean, pastor, Conferința Muntenia

  Atitudinea gabaoniților - 2018. Deşi a fost scoasă din Sodoma, soţia lui Lot a rămas cu inima acolo, dar gabaoniţii au încercat să ajungă la Dumnezeu aşa cum au ştiut ei, iar pedeapsa lor a fost să slujească la templu. Astăzi este o nouă zi în care Îi poţi mulţumi lui Dumnezeu pentru harul Său şi poţi demonstra celor din jurul tău cum este El.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...