Eglon

  O avere poate fi dobândită repede la început, dar sfârșitul ei poate să nu fie binecuvântat. (Proverbele 20:21)

  Eglon a fost un rege al moabiţilor, cu 1300 de ani înainte de Hristos. Prea puțin știm despre el. Dacă Eglon nu ar fi fost un bici al lui Dumnezeu pentru pedepsirea poporului ales, nimeni nu ar fi aflat vreodată despre existența acestui crai grăsuliu.

  Biblia ne spune mai întâi că Domnul îl făcuse puternic pe Eglon împotriva lui Israel. I-a permis să-i subjuge pe israeliți pentru că nu mai ascultau de Dumnezeu. Aliați cu vecinii amoniți și amaleciți, moabiții lui Eglon au trecut Iordanul și au cucerit noul Ierihon, care era cheia Canaanului.

  Timp de optsprezece ani după aceea, evreii au plătit bir lui Eglon până n-au mai putut suporta și au strigat la Dumnezeu după ajutor. Dumnezeu S-a folosit de un beniamit curajos, dar ciung de mâna dreaptă, pe nume Ehud ben-Ghera. Era chiar omul însărcinat să-i ducă lui Eglon birul anual. Folosind o stratagemă, Ehud i-a adus lui Eglon, împreună cu ultimul bir, și „un cuvânt special din partea lui Dumnezeu”. Unul tăios și profund. Ultimul cuvânt.

  În timp ce Ehud se strecurase prin altă ieșire și era departe, gărzile lui Eglon l-au găsit pe suveranul lor căzut, cu o sabie înfiptă întreagă în pântec. Ciungul, ajuns în țară, și-a alertat compatrioții, care au venit să țină piept reacției militare moabite. Oastea moabită a fost înfrântă și astfel Eglon și-a pierdut nu doar viața, ci și toate avantajele pe care urma să le lase moștenire urmașilor. Înfrângerea lui a fost atât de categorică, încât evreii au avut liniște optzeci de ani după aceea.

  Ce faci astăzi cu puterea ta? Te simți în siguranță știind că Domnul ți-a dat avantaje? Toate avantajele sunt de scurtă durată. Chiar beneficiul pe care-l aștepți astăzi ar putea fi ultimul.

  Florin Lăiu, profesor, Institutul Teologic Adventist – Cernica

  Eglon - 2018. Ce faci astăzi cu puterea ta? Te simți în siguranță știind că Domnul ți-a dat avantaje? Toate avantajele sunt de scurtă durată. Chiar beneficiul pe care-l aștepți astăzi ar putea fi ultimul.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...