Șamgar

  „Pot totul în Hristos, care mă întărește!” (Filipeni 4:13)

  Poate pentru mulți dintre noi, acest nume este necunoscut. Nu este la fel de popular ca Iosif, David, Moise sau alte personaje ale Bibliei. Șamgar a fost unul dintre judecătorii lui Israel. Totuși, atunci când este menționat, nu sunt povestite lucrurile pe care le-a făcut sau cum a ajuns să fie judecător. Nu știm nimic despre viața lui. Singurul element biografic despre el este faptul că făcea parte din familia lui Anat. (Judecătorii 3:31)

  Cel mai important lucru pe care îl știm despre el este faptul că a purtat un război împotriva filistenilor și, în acel război, a omorât șase sute de oameni cu un otig de plug, Biblia declarându-l astfel un izbăvitor al lui Israel. Atât semnificația cuvântului, cât și cuvântul însuși au fost folosite greșit de către Cornilescu. În Dicționarul Explicativ al Limbii Române, există doar o formă asemănătoare cu a lui: „otic”, ce desemnează în principal un instrument folosit la curățarea plugului. În limba ebraică însă este folosit un alt cuvânt pentru arma de care s-a folosit Șamgar în lupta împotriva filistenilor. Acolo găsim cuvântul (malmad), ce desemna unealta prin care cel ce conducea boii îi înțepa în partea din spate pentru a-i face să meargă mai departe. Șamgar a folosit-o în războiul împotriva filistenilor, iar cu această unealtă și cu ajutorul lui Dumnezeu, el a adus izbăvire lui Israel.

  Chiar dacă Șamgar este menționat o singură dată, totuși nu este un personaj lipsit de valoare, la fel cum nici tu nu ești lipsit de valoare în această nouă zi. Ai în fața ta o zi pe care nu o cunoști, o zi pe care doar Dumnezeu o știe și doar El îți poate fi călăuză. Dumnezeu nu ține seama de cât de pregătit ești, de cât de însemnat sau neînsemnat ești sau de cât de puternic sau slab ești. Nu ține cont din ce familie faci parte. Atunci când dorește să facă o lucrare cu tine, el te pregătește pentru această lucrare și te folosește după puterea Lui. Poate azi ai o situație în care nu știi cum să procedezi, nu știi care va fi rezultatul, dar fii sigur că Dumnezeu este alături de tine în această zi. Lucrul cel mai important este să spui: „Pot totul în Hristos, care mă întărește!” Pune-te la dispoziția Lui și vei avea cel mai mare succes pe care l-ai visat vreodată. O zi binecuvântată!

  „Răscumpărătorul tău îndurător te urmărește cu dragostea și mila Sa, gata să-ți asculte rugăciunile şi să-ţi dea ajutorul de care ai nevoie.” (Căminul adventist, p. 204)

  Lucian Tomoiagă, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Șamgar - 2018. Atunci când dorește să facă o lucrare cu tine, el te pregătește pentru această lucrare și te folosește după puterea Lui. Poate azi ai o situație în care nu știi cum să procedezi, nu știi care va fi rezultatul, dar fii sigur că Dumnezeu este alături de tine în această zi.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...