Șamgar

  „Pot totul în Hristos, care mă întărește!” (Filipeni 4:13)

  Poate pentru mulți dintre noi, acest nume este necunoscut. Nu este la fel de popular ca Iosif, David, Moise sau alte personaje ale Bibliei. Șamgar a fost unul dintre judecătorii lui Israel. Totuși, atunci când este menționat, nu sunt povestite lucrurile pe care le-a făcut sau cum a ajuns să fie judecător. Nu știm nimic despre viața lui. Singurul element biografic despre el este faptul că făcea parte din familia lui Anat. (Judecătorii 3:31)

  Cel mai important lucru pe care îl știm despre el este faptul că a purtat un război împotriva filistenilor și, în acel război, a omorât șase sute de oameni cu un otig de plug, Biblia declarându-l astfel un izbăvitor al lui Israel. Atât semnificația cuvântului, cât și cuvântul însuși au fost folosite greșit de către Cornilescu. În Dicționarul Explicativ al Limbii Române, există doar o formă asemănătoare cu a lui: „otic”, ce desemnează în principal un instrument folosit la curățarea plugului. În limba ebraică însă este folosit un alt cuvânt pentru arma de care s-a folosit Șamgar în lupta împotriva filistenilor. Acolo găsim cuvântul (malmad), ce desemna unealta prin care cel ce conducea boii îi înțepa în partea din spate pentru a-i face să meargă mai departe. Șamgar a folosit-o în războiul împotriva filistenilor, iar cu această unealtă și cu ajutorul lui Dumnezeu, el a adus izbăvire lui Israel.

  Chiar dacă Șamgar este menționat o singură dată, totuși nu este un personaj lipsit de valoare, la fel cum nici tu nu ești lipsit de valoare în această nouă zi. Ai în fața ta o zi pe care nu o cunoști, o zi pe care doar Dumnezeu o știe și doar El îți poate fi călăuză. Dumnezeu nu ține seama de cât de pregătit ești, de cât de însemnat sau neînsemnat ești sau de cât de puternic sau slab ești. Nu ține cont din ce familie faci parte. Atunci când dorește să facă o lucrare cu tine, el te pregătește pentru această lucrare și te folosește după puterea Lui. Poate azi ai o situație în care nu știi cum să procedezi, nu știi care va fi rezultatul, dar fii sigur că Dumnezeu este alături de tine în această zi. Lucrul cel mai important este să spui: „Pot totul în Hristos, care mă întărește!” Pune-te la dispoziția Lui și vei avea cel mai mare succes pe care l-ai visat vreodată. O zi binecuvântată!

  „Răscumpărătorul tău îndurător te urmărește cu dragostea și mila Sa, gata să-ți asculte rugăciunile şi să-ţi dea ajutorul de care ai nevoie.” (Căminul adventist, p. 204)

  Lucian Tomoiagă, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...