Debora

  Căpeteniile erau fără putere în Israel, fără putere, până când m-am sculat eu, Debora, până când m-am ridicat eu ca o mamă în Israel. (Judecătorii 5:7)

  Dacă n-ar fi inspirat, textul de astăzi ar exprima o părere de sine nepoliticoasă. În realitate, Debora, ca profet, Îi dă slavă lui Dumnezeu pentru tot ce a ajutat-o să facă într-o vreme de criză, după ce pune în practică predicile ţinute în faţa poporului.

  „Războiul era la porţi” şi biserica Domnului era lipsită de curajul unei confruntări hotărâte cu duşmanii. Oficial, conducătorii şi poporul credeau soliile Deborei, dar n-aveau curajul să se ridice la luptă, să scuture jugul robiei şi să-și afirme identitatea lor, de popor al lui Iahve.

  În aceste condiţii, „se ridică” Debora cu entuziasm şi își pune în practică crezul. Până astăzi, aceasta este cea mai mare nevoie a noastră. Devoţiunea efervescentă a Deborei, pusă în practică, este răsplătită de Dumnezeu cu o mare biruinţă. Stăruinţa lui Barac după prezenţa ei exprimă nevoia lui după prezenţa lui Dumnezeu. Debora s-a ridicat ca „o mamă în Israel”, oferind tonul şi scânteia ca poporul să iasă din starea lui paralizantă de robie şi teamă.

  Pentru o viaţă de biruinţă, biserica, în general, şi copiii noştri, în special, caută astfel de modele inspiratoare, care să le arate, prin exemplu, că predicile pot fi transpuse în viaţa zilnică.

  Astăzi, „războiul” este mai „la porţi” decât pe timpul Deborei! Avem belşug de Biblii tipărite, dar o mare sărăcie de Biblii citite! Debora ne-ar putea inspira să „citim” cu gândul la acţiune! Astfel, Domnul ne va înzestra cu „scut şi arme” împotriva tuturor atacurilor vrăjmaşului. O atitudine zilnică de biruitor ca a Deborei este garanţia că, la revenirea în glorie a Mântuitorului nostru, vom cânta imnul biruinţei împreună cu ea şi cu toţi mântuiţii.

  „Încurajat de asigurarea Deborei că tocmai a venit ziua pentru semnalul biruinţei, Barac şi-a condus armata spre câmpie, lovind cu îndrăzneală inamicul. Dumnezeul bătăliilor a luptat pentru Israel şi astfel nici profesionalismul în ale războiului, nici superioritatea numerică sau echiparea armată nu i-a putut sta în cale.” (The Signs of the Times, 16 iunie 1881 [Asemenea lui Hristos])

  Pavel Burlacu, pastor, Conferința Moldova

  Debora - 2018. O atitudine zilnică de biruitor ca a Deborei este garanţia că, la revenirea în glorie a Mântuitorului nostru, vom cânta imnul biruinţei împreună cu ea şi cu toţi mântuiţii.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...