Fiica lui Iefta

  Ea i-a zis: „Tată, ai făcut o juruinţă Domnului, fă-mi potrivit cu ceea ce ţi-a ieşit din gură, acum, când Domnul te-a răzbunat pe vrăjmaşii tăi, pe fiii lui Amon.” Şi ea a zis tatălui său: „Atât îngăduie-mi: lasă-mă slobodă două luni, să mă duc să mă pogor în munţi, ca să-mi plâng fecioria cu tovarăşele mele.” (Judecătorii 11:36-37)

  O tânără cu visuri măreţe! Această povestire seamănă cu cea a lui Iosif, care îşi vedea viitorul într-un anumit fel, aşa cum ni-l creăm fiecare în imaginaţia noastră. Este descurajat de întorsătura pe care o iau lucrurile, după care, în urma dorinţei de a-L urma pe Dumnezeu, visurile îi sunt realizate mult peste aşteptările proprii, într-un mod uimitor. De asemenea, istoria fiicei lui Iefta mai poate fi asemănată cu istoria lui Isaac. Acesta este adus pe muntele Moria din porunca lui Dumnezeu, fiind salvat în ultima clipă prin intervenţie divină. Diferenţa este aceea că, în dreptul fiicei lui Iefta, Dumnezeu tace, iar fata îşi găseşte sfârşitul în urma greşelii tatălui ei. O tânără credincioasă, o fată aşa cum şi-ar dori mulţi părinţi să aibă, care, deşi era singură la părinţi şi educată de un tată care trăise în tovărăşia păgânilor idolatri, îl respectă şi îl ascultă, chiar dacă acest lucru a însemnat curmarea tuturor visurilor ei. Nu i-a fost uşor, de aceea cere un timp ca să plângă, dar nu îl acuză pe tatăl ei pentru juruinţă, ci îl încurajează pe acesta să facă ceea ce a promis Domnului.

  Această domnişoară nu L-a acuzat pe Dumnezeu pentru faptul că îngăduie ca ea să treacă prin această suferinţă, ci hotărăşte să îndeplinească juruinţa făcută Domnului. O zi de bucurie care îi este transformată în jale… Fiica lui Iefta nu murmură, ci este credincioasă până la capăt, devenind un model pentru noi, cel puţin pentru ziua de astăzi.

  În viaţă apar şi momente în care planul lui Dumnezeu pentru noi nu se vede atât de clar sau supărarea produsă de circumstanţele nefavorabile ne întunecă vederea drumului pe care Dumnezeu vrea să îl urmăm. Să ne rugăm cu credinţă pentru ziua de astăzi: Tată bun, Te rugăm să ne ajuţi să ne respectăm părinţii oricâte greşeli ar fi făcut şi, de asemenea, Te rugăm să ne ajuţi să Te urmăm chiar şi atunci când nu înţelegem de ce trebuie să trecem prin încercările şi necazurile de pe acest pământ! Amin!

  Rahela-Rebecca Radu, Oltenia

  Fiica lui Iefta - 2018. Tată bun, Te rugăm să ne ajuţi să ne respectăm părinţii oricâte greşeli ar fi făcut şi, de asemenea, Te rugăm să ne ajuţi să Te urmăm chiar şi atunci când nu înţelegem de ce trebuie să trecem prin încercările şi necazurile de pe acest pământ! Amin!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...