Părinții lui Samson

  Îngerul Domnului S-a arătat femeii şi i-a zis: „Iată că tu eşti stearpă şi n-ai copii, dar vei rămâne însărcinată şi vei naşte un fiu.” (Judecătorii 13:3)

  Personajele din devoţionalul de astăzi au un specific aparte. Pe paginile Scripturii întâlnim multe familii: Adam şi Eva, Avraam şi Sara, Isaac şi Rebeca, Iosif şi Maria, Aquila şi Priscila…

  Însă astăzi citim dintr-un pasaj biblic, Judecătorii 13 şi 14, în care este amintit doar numele unuia dintre soţi: Manoah, tatăl lui Samson. Observăm că Manoah este amintit pe nume de multe ori, însă numele soţiei sale nu apare niciodată, ea fiind numită „femeia”, „nevasta-sa”, „soţia lui Manoah” sau „mama lui Samson”.

  La capitolul credincioşie, observăm că soţia lui Manoah stă mai bine decât soţul ei. Argumente?

  Îngerul i se arată femeii de două ori. Când Manoah spune: „Vom muri căci am văzut pe Dumnezeu” (13:22), soţia lui îl temperează: „Nu vom muri. Dimpotrivă, vom avea un copil, căci aşa ne-a spus Îngerul.”

  Oare de ce nu apare numele mamei, deşi contribuţia ei este decisivă la creşterea şi educarea lui Samson?

  Textul de azi este o amintire a atâtor eroi anonimi, necunoscuţi de majoritatea oamenilor, dar preţioşi în ochii lui Dumnezeu. Astfel, Biblia apreciază în mod deosebit pe aceia care nu aleargă după locurile dintâi, ci în mod onest, cu perseverenţă şi răbdare, îşi îndeplinesc îndatoririle zilnice.

  În Evrei 11, descoperim câţiva eroi ai credinţei, majoritatea bărbaţi, însă versetul 35 aminteşte şi de „femeile care şi-au primit înapoi pe morţii lor înviaţi”. Apoi autorul continuă: „alţii au suferit batjocuri… ei, de care lumea nu era vrednică… toţi aceştia… Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi.” În această listă cred că sunt mult mai mulţi eroii al căror nume nu îl cunoaştem decât cei al căror nume e cunoscut. Astfel, în norul aşa de mare de martori ai credinţei, cei mai mulţi sunt anonimi. Apocalipsa 19:7 şi 21:9 ne prezintă Mielul în postura de Mire. Soţia, mireasa Lui, nu este amintită pe nume. De ce? Un posibil răspuns ar fi dorinţa lui Dumnezeu de a adăuga acolo numele tău, numele meu.

  Doresc să fie şi ziua de azi un pas mare în direcţia aceasta!

  Iuliu Varadi, pastor, Conferința Moldova

  Părinții lui Samson - 2018. Textul de azi este o amintire a atâtor eroi anonimi, necunoscuţi de majoritatea oamenilor, dar preţioşi în ochii lui Dumnezeu. Astfel, Biblia apreciază în mod deosebit pe aceia care nu aleargă după locurile dintâi, ci în mod onest, cu perseverenţă şi răbdare, îşi îndeplinesc îndatoririle zilnice.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...