Părinții lui Samson

  Îngerul Domnului S-a arătat femeii şi i-a zis: „Iată că tu eşti stearpă şi n-ai copii, dar vei rămâne însărcinată şi vei naşte un fiu.” (Judecătorii 13:3)

  Personajele din devoţionalul de astăzi au un specific aparte. Pe paginile Scripturii întâlnim multe familii: Adam şi Eva, Avraam şi Sara, Isaac şi Rebeca, Iosif şi Maria, Aquila şi Priscila…

  Însă astăzi citim dintr-un pasaj biblic, Judecătorii 13 şi 14, în care este amintit doar numele unuia dintre soţi: Manoah, tatăl lui Samson. Observăm că Manoah este amintit pe nume de multe ori, însă numele soţiei sale nu apare niciodată, ea fiind numită „femeia”, „nevasta-sa”, „soţia lui Manoah” sau „mama lui Samson”.

  La capitolul credincioşie, observăm că soţia lui Manoah stă mai bine decât soţul ei. Argumente?

  Îngerul i se arată femeii de două ori. Când Manoah spune: „Vom muri căci am văzut pe Dumnezeu” (13:22), soţia lui îl temperează: „Nu vom muri. Dimpotrivă, vom avea un copil, căci aşa ne-a spus Îngerul.”

  Oare de ce nu apare numele mamei, deşi contribuţia ei este decisivă la creşterea şi educarea lui Samson?

  Textul de azi este o amintire a atâtor eroi anonimi, necunoscuţi de majoritatea oamenilor, dar preţioşi în ochii lui Dumnezeu. Astfel, Biblia apreciază în mod deosebit pe aceia care nu aleargă după locurile dintâi, ci în mod onest, cu perseverenţă şi răbdare, îşi îndeplinesc îndatoririle zilnice.

  În Evrei 11, descoperim câţiva eroi ai credinţei, majoritatea bărbaţi, însă versetul 35 aminteşte şi de „femeile care şi-au primit înapoi pe morţii lor înviaţi”. Apoi autorul continuă: „alţii au suferit batjocuri… ei, de care lumea nu era vrednică… toţi aceştia… Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi.” În această listă cred că sunt mult mai mulţi eroii al căror nume nu îl cunoaştem decât cei al căror nume e cunoscut. Astfel, în norul aşa de mare de martori ai credinţei, cei mai mulţi sunt anonimi. Apocalipsa 19:7 şi 21:9 ne prezintă Mielul în postura de Mire. Soţia, mireasa Lui, nu este amintită pe nume. De ce? Un posibil răspuns ar fi dorinţa lui Dumnezeu de a adăuga acolo numele tău, numele meu.

  Doresc să fie şi ziua de azi un pas mare în direcţia aceasta!

  Iuliu Varadi, pastor, Conferința Moldova

  Părinții lui Samson - 2018. Textul de azi este o amintire a atâtor eroi anonimi, necunoscuţi de majoritatea oamenilor, dar preţioşi în ochii lui Dumnezeu. Astfel, Biblia apreciază în mod deosebit pe aceia care nu aleargă după locurile dintâi, ci în mod onest, cu perseverenţă şi răbdare, îşi îndeplinesc îndatoririle zilnice.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...