Daniții

  Croiţi cărări drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce şchiopătează să nu se abată din cale, ci mai degrabă să fie vindecat. (Evrei 12:13)

  Este greu să stabilim influența pe care o poate avea o decizie luată de noi la un moment dat. În unele cazuri, o singură decizie poate avea influență pentru sute de ani. Acesta este și cazul relatării din Judecătorii 17–18, unde ne sunt prezentate trei astfel de situații.

  Primul exemplu este al mamei lui Mica. Aceasta a rostit un blestem atunci când a constatat că argintul i-a fost furat. Când a aflat însă că propriul fiu este hoțul, a încercat să anuleze cumva acest blestem, făcând din argintul acesta un chip cioplit. Acesta a devenit însă obiectul de închinare al seminției lui Dan până în vremea lui Solomon. Apoi a fost înlocuit cu vițelul făcut de Ieroboam.

  Al doilea exemplu este al lui Ionatan, nepotul lui Moise. În căutarea unui loc de muncă, acceptă propunerea lui Mica de a deveni preotul lui particular. Mai târziu, primește o ofertă mai bună din partea daniților de a fi preotul lor. Decizia aceasta a făcut ca toți urmașii lui să devină preoții unui sistem alternativ de închinare, neaprobat de Dumnezeu.

  Iar al treilea exemplu este al seminției lui Dan. În loc să se așeze în locul care le-a căzut la sorți pe vremea lui Iosua, ei au ales să își caute un alt loc în țară. Așa au ajuns să cucerească cetatea Lais. Iar decizia lor de a-l angaja pe Ionatan ca preot al lor a dus la închinarea păgână până pe vremea robirii țării. La Dan s-a instituit un centru al închinării păgâne în Israel care a ținut mai bine de opt secole.

  Fie că suntem conștienți sau nu, fie că dorim sau nu, noi suntem modele pentru cei ce ne privesc. Deciziile noastre îi influențează și pe alții, mai ales pe cei din familia noastră. De aceea, alege astăzi să iei doar acele decizii pe care ai dori să le ia și urmașii tăi de acum înainte!

  Silviu Țuțuianu, pastor, Conferința Muntenia

  Daniții - 2018. Fie că suntem conștienți sau nu, fie că dorim sau nu, noi suntem modele pentru cei ce ne privesc. Deciziile noastre îi influențează și pe alții, mai ales pe cei din familia noastră. De aceea, alege astăzi să iei doar acele decizii pe care ai dori să le ia și urmașii tăi de acum înainte!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...