Daniții

  Croiţi cărări drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce şchiopătează să nu se abată din cale, ci mai degrabă să fie vindecat. (Evrei 12:13)

  Este greu să stabilim influența pe care o poate avea o decizie luată de noi la un moment dat. În unele cazuri, o singură decizie poate avea influență pentru sute de ani. Acesta este și cazul relatării din Judecătorii 17–18, unde ne sunt prezentate trei astfel de situații.

  Primul exemplu este al mamei lui Mica. Aceasta a rostit un blestem atunci când a constatat că argintul i-a fost furat. Când a aflat însă că propriul fiu este hoțul, a încercat să anuleze cumva acest blestem, făcând din argintul acesta un chip cioplit. Acesta a devenit însă obiectul de închinare al seminției lui Dan până în vremea lui Solomon. Apoi a fost înlocuit cu vițelul făcut de Ieroboam.

  Al doilea exemplu este al lui Ionatan, nepotul lui Moise. În căutarea unui loc de muncă, acceptă propunerea lui Mica de a deveni preotul lui particular. Mai târziu, primește o ofertă mai bună din partea daniților de a fi preotul lor. Decizia aceasta a făcut ca toți urmașii lui să devină preoții unui sistem alternativ de închinare, neaprobat de Dumnezeu.

  Iar al treilea exemplu este al seminției lui Dan. În loc să se așeze în locul care le-a căzut la sorți pe vremea lui Iosua, ei au ales să își caute un alt loc în țară. Așa au ajuns să cucerească cetatea Lais. Iar decizia lor de a-l angaja pe Ionatan ca preot al lor a dus la închinarea păgână până pe vremea robirii țării. La Dan s-a instituit un centru al închinării păgâne în Israel care a ținut mai bine de opt secole.

  Fie că suntem conștienți sau nu, fie că dorim sau nu, noi suntem modele pentru cei ce ne privesc. Deciziile noastre îi influențează și pe alții, mai ales pe cei din familia noastră. De aceea, alege astăzi să iei doar acele decizii pe care ai dori să le ia și urmașii tăi de acum înainte!

  Silviu Țuțuianu, pastor, Conferința Muntenia

  Daniții - 2018. Fie că suntem conștienți sau nu, fie că dorim sau nu, noi suntem modele pentru cei ce ne privesc. Deciziile noastre îi influențează și pe alții, mai ales pe cei din familia noastră. De aceea, alege astăzi să iei doar acele decizii pe care ai dori să le ia și urmașii tăi de acum înainte!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...