Naomi

  Nu-mi mai ziceţi Naomi (Plăcută), ziceţi-mi Mara (Amărăciune), căci Cel Atotputernic m-a umplut de amărăciune. (Rut 1:20)

  Vă aduceţi aminte de Naomi? Din cauza foametei din Israel, a plecat în Moab. Însă acolo, soţul ei, Elimelec, a decedat, iar fiii ei, Mahlon şi Chilion, de asemenea. Doar o noră a rămas lângă ea. Rămasă singură, s-a întors acasă, iar când a ajuns, toată cetatea s-a pus în mişcare. „Vai, ce frumos… S-a întors Naomi!” Plină de amărăciune, le-a spus: „Staţi puţin, eu nu mai sunt Naomi! Nu îmi mai ziceţi aşa, spuneţi-mi Mara!” De ce a cerut să i se schimbe numele? Pentru că această femeie a înmormântat trei bărbaţi, tot ce era mai drag sufletului ei.

  Însă avea dreptate Naomi când a cerut să i se spună Mara? Da! Femeia aceasta era copleşită, suferinţa erau pâinea şi apa ei de zi cu zi! E natural ca copiii să-şi înmormânteze părinţii, dar când părinţii îşi înmormântează copiii, e de nesuportat. O femeie înţelege, oarecum, atunci când soţul ei se stinge la bătrâneţe, dar nu la tinereţe. Noi, oamenii, înţelegem decesul unui membru din familie, dar nu a trei deodată. Câtă durere în inima lui Naomi! Ea avea dreptate – „Spuneţi-mi Mara!” Şi totuşi, avea cumva motive să fie şi bucuroasă? Da, pentru că nora ei Rut s-a întors cu ea. Da, pentru că toată cetatea s-a pus în mişcare din pricina lor! (Rut 1:19). Da, pentru că Dumnezeu îi salvase viaţa în timpul foametei.

  Asemenea lui Naomi, suntem şi noi înclinaţi să privim la ce lipseşte, la ce este rău, la suferinţă. Nu-i aşa că se întâmplă să fie zile în viaţa noastră în care să nu vedem niciun lucru care ne-ar putea determina să zâmbim? Poate ne confruntăm cu o suferinţă fizică, mentală sau emoţională. Există multe lucruri negative în jurul nostru. Dar sunt şi motive să zâmbim și să fim fericiți? Poate că nu le vedem din cauza lacrimilor. Poate că azi nu avem pentru ce să zâmbim, dar sigur avem pentru Cine.

  Să ne amintim de Iov, totul i-a fost luat: copii, case, turme, slujitori, prieteni ş.a. Adică tot ce-l putea face să zâmbească. Şi deşi Iov nu a mai avut pentru ce zâmbi, a avut pentru Cine zâmbi! „Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ” (Iov 19:25). În temniţa Egiptului, Iosif era fericit pentru că era în ascultare de voia Lui. Daniel, în groapa leilor, era liniştit şi fericit. Apostolii cântau cu picioarele în butuci. Poate că nu ai pentru ce să zâmbeşti, dar ai pentru Cine! Poate că nu ai pentru ce să trăieşti, dar sigur ai pentru Cine trăi!

  Claudiu Miron, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Naomi - 2018. În temniţa Egiptului, Iosif era fericit pentru că era în ascultare de voia Lui. Daniel, în groapa leilor, era liniştit şi fericit. Apostolii cântau cu picioarele în butuci. Poate că nu ai pentru ce să zâmbeşti, dar ai pentru Cine! Poate că nu ai pentru ce să trăieşti, dar sigur ai pentru Cine trăi!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...