Rut

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; unde vei muri tu, voi muri şi eu şi voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărţi de tine decât moartea.” (Rut 1:16-17)

  Caracterul acestei moabite strălucește prin atașamentul și credincioșia față de soacra ei și față de Dumnezeul adevărat.

  Deși nu avea motive întemeiate să-și urmeze soacra, ci doar obiceiul oriental de a rămâne în familie chiar și după moartea soțului, totuși merge împreună cu Naomi. Văzând devotamentul nurorilor ei, Naomi le sfătuiește să se întoarcă la familia lor. În timp ce Orpa o părăsește pe Naomi, Rut rămâne atașată de ea.

  Declarația remarcabilă pe care o face de a-și urma soacra în orice condiții, chiar până la moarte, arată un caracter hotărât. Rut nu este atașată doar de Naomi, ci și de Dumnezeul adevărat. Este gata să împărtășească aceleași condiții de viață pe care le va avea și soacra ei. Îi permite lui Dumnezeu să fie Stăpânul vieții ei pentru că Rut a descoperit că Dumnezeul pe care-L slujea Naomi este Dumnezeul adevărat și ia hotărârea definitivă de a fi consacrată pe deplin lui Dumnezeu. Aceasta este o declarație de iubire și devoțiune pe care Dumnezeu n-a trecut-o cu vederea. Credincioșia lui Rut este răsplătită din belșug. S-a dovedit a fi o credincioasă devotată Dumnezeului lui Israel.

  „Înaintea noastră sunt puse cele mai puternice stimulente pentru credincioşie, motivaţia cea mai înaltă şi răsplata cea mai glorioasă. Creştinii trebuie să fie reprezentanţi ai Domnului Hristos, fii şi fiice ale lui Dumnezeu. Ei sunt pietrele Lui preţioase, comoara Sa deosebită. Despre toţi aceia care îşi vor păstra neclintită credinţa, El declară: «Ei vor umbla împreună cu Mine, îmbrăcaţi în alb, fiindcă sunt vrednici.» Aceia care ajung la porţile binecuvântărilor veşnice vor considera că niciun sacrificiu pe care l-au făcut nu a fost prea mare. Dumnezeu să te ajute să treci cu bine proba şi să-ţi păstrezi integritatea! Prinde-te prin credinţă de Isus! Nu-L dezamăgi pe Răscumpărătorul tău!” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 368, orig.)

  Ilie Panaite, pastor, Conferința Moldova

  Rut - 2018. Aceia care ajung la porţile binecuvântărilor veşnice vor considera că niciun sacrificiu pe care l-au făcut nu a fost prea mare. Dumnezeu să te ajute să treci cu bine proba şi să-ţi păstrezi integritatea! Prinde-te prin credinţă de Isus! Nu-L dezamăgi pe Răscumpărătorul tău!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...