Rut

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; unde vei muri tu, voi muri şi eu şi voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărţi de tine decât moartea.” (Rut 1:16-17)

  Caracterul acestei moabite strălucește prin atașamentul și credincioșia față de soacra ei și față de Dumnezeul adevărat.

  Deși nu avea motive întemeiate să-și urmeze soacra, ci doar obiceiul oriental de a rămâne în familie chiar și după moartea soțului, totuși merge împreună cu Naomi. Văzând devotamentul nurorilor ei, Naomi le sfătuiește să se întoarcă la familia lor. În timp ce Orpa o părăsește pe Naomi, Rut rămâne atașată de ea.

  Declarația remarcabilă pe care o face de a-și urma soacra în orice condiții, chiar până la moarte, arată un caracter hotărât. Rut nu este atașată doar de Naomi, ci și de Dumnezeul adevărat. Este gata să împărtășească aceleași condiții de viață pe care le va avea și soacra ei. Îi permite lui Dumnezeu să fie Stăpânul vieții ei pentru că Rut a descoperit că Dumnezeul pe care-L slujea Naomi este Dumnezeul adevărat și ia hotărârea definitivă de a fi consacrată pe deplin lui Dumnezeu. Aceasta este o declarație de iubire și devoțiune pe care Dumnezeu n-a trecut-o cu vederea. Credincioșia lui Rut este răsplătită din belșug. S-a dovedit a fi o credincioasă devotată Dumnezeului lui Israel.

  „Înaintea noastră sunt puse cele mai puternice stimulente pentru credincioşie, motivaţia cea mai înaltă şi răsplata cea mai glorioasă. Creştinii trebuie să fie reprezentanţi ai Domnului Hristos, fii şi fiice ale lui Dumnezeu. Ei sunt pietrele Lui preţioase, comoara Sa deosebită. Despre toţi aceia care îşi vor păstra neclintită credinţa, El declară: «Ei vor umbla împreună cu Mine, îmbrăcaţi în alb, fiindcă sunt vrednici.» Aceia care ajung la porţile binecuvântărilor veşnice vor considera că niciun sacrificiu pe care l-au făcut nu a fost prea mare. Dumnezeu să te ajute să treci cu bine proba şi să-ţi păstrezi integritatea! Prinde-te prin credinţă de Isus! Nu-L dezamăgi pe Răscumpărătorul tău!” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 368, orig.)

  Ilie Panaite, pastor, Conferința Moldova

  Rut - 2018. Aceia care ajung la porţile binecuvântărilor veşnice vor considera că niciun sacrificiu pe care l-au făcut nu a fost prea mare. Dumnezeu să te ajute să treci cu bine proba şi să-ţi păstrezi integritatea! Prinde-te prin credinţă de Isus! Nu-L dezamăgi pe Răscumpărătorul tău!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...