Isai, Betleemitul

  Samuel a făcut ce zisese Domnul şi s-a dus la Betleem. Bătrânii cetăţii au alergat înspăimântaţi înaintea lui şi au zis: „Ce vesteşte venirea ta: ceva bun?” El a răspuns: „Da, vin să aduc o jertfă Domnului. Sfinţiţi-vă şi veniţi cu mine la jertfă.” A sfinţit şi pe Isai cu fiii lui şi i-a poftit la jertfă.” (1 Samuel 16:4-5)

  Este uimitor felul în care Dumnezeu alege să conducă firul evenimentelor, atât în viaţa unei persoane, cât şi a unei naţiuni. Aproape întotdeauna Dumnezeu ne cheamă la sfinţire, la punerea deoparte a unui timp special, înainte de a ne încredinţa misiunea Sa.

  Despre Isai, Betleemitul, Biblia nu ne spune prea multe. Se pare că era cunoscut de profetul Samuel, deşi acesta nu-i cunoştea întreaga familie. Isai primeşte onoarea de a participa la „jertfă”, împreună cu toţi fiii săi. Au fost momente în care m-am întrebat de ce Isai nu l-a chemat şi pe fiul cel mai tânăr, David, la acest eveniment important, încă de la început. Să fi fost oare Isai un părinte părtinitor?! Să fi fost mândru de fiul cel întâi născut? Ellen G. White îi descrie pe cei şapte fii care au trecut prin faţa profetului ca având o înfăţişare nobilă. „Privindu-l pe primul, cu trăsături atrăgătoare, bine dezvoltat la trup şi cu o ţinută princiară, profetul a exclamat: «Negreşit, unsul Domnului este aici, înaintea Lui.»” (Educație, p. 266)

  Îmi place cum păstrează profetul „contactul” cu Dumnezeu, iar El îi spune ce are de făcut. „Samuel nu-i descoperise nici măcar familiei lui Isai însărcinarea sa, iar ceremonia ungerii lui David se săvârşise în taină. Ea era pentru tânăr un semn al înaltei chemări care îl aştepta, pentru ca, în mijlocul întâmplărilor şi primejdiilor anilor viitori, această cunoaştere să-l inspire să rămână credincios planului lui Dumnezeu ce urma să fie adus la îndeplinire prin viaţa sa.” (Patriarhi şi profeţi, pp. 638–639)

  Isai ne este cunoscut ca fiind nepotul lui Boaz şi tatăl lui David. Numele lui apare şi în genealogia Domnului Isus. Ce onoare pentru un om!

  Tatălui meu îi place foarte mult un verset pe care l-a dat ca reper multor tineri: „Iată am văzut pe un fiu al lui Isai, Betleemitul, care ştie să cânte; el este un om tare şi voinic, un războinic, vorbeşte bine, este frumos la chip, şi Domnul este cu el” (1 Samuel 16:18).

  Mă rog ca această descriere să ni se potrivească, iar numele tău şi al meu să rămână scris în cartea vieţii!

  Laura Vațe, prim-colportor Muntenia

  Isai, Betleemitul - 2018. Tatălui meu îi place un verset pe care l-a dat ca reper multor tineri: „Iată am văzut pe un fiu al lui Isai, Betleemitul, care ştie să cânte; el este un om tare şi voinic, un războinic, vorbeşte bine, este frumos la chip, şi Domnul este cu el” Mă rog ca această descriere să ni se potrivească, iar numele tău şi al meu să rămână scris în cartea vieţii!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...