David

  Domnul Şi-a ales un om după inima Lui şi Domnul l-a rânduit să fie căpetenia poporului Său. (1 Samuel 13:14)

  Regele David este de departe una dintre figurile cele mai controversate ale Bibliei, având în vedere faptele sale, precum şi înclinaţiile sale încă din tinereţe, dar și o mulțime de incompetenţe. Și totuși, atunci când se trage linia finală în dreptul caracterului său, este declarat ca fiind om după inima lui Dumnezeu. Este cumva o afacere între David şi Dumnezeu sau avem un Tată ceresc care judecă după alte criterii? Nicidecum. Să observăm cum procedează atât David, cât şi Dumnezeu. Să descoperim alte șapte feţe ale adevăratului caracter al lui David:

  1. Pocăinţă autentică. Este demn de menţionat că la Dumnezeu nu are valoare cantitatea de păcate, cât atitudinea de după păcat. David, atunci când regretă, se şi pocăieşte, îşi cere iertare public şi părăseşte păcatul.

  2. Urmărirea unui ţel nobil în viaţă. Toată energia vieţii sale o consacră pentru construcţia Casei lui Dumnezeu, deşi este denumit om al sângelui.

  3. Îl laudă pe Dumnezeu. Timpul liber era o dedicaţie continuă spre slava lui Dumnezeu, mărturie stând psalmii săi inspiratori.

  4. Manifestă dragoste. Caracterul său a fost schimbat în sensul că nu a purtat resentimente casei lui Saul, dovadă fiind faptul că la masa regală era prezent în permanenţă un moştenitor al lui Saul, cu dizabilităţi fizice.

  5. Respect şi onoare. Era un om de cuvânt şi al onoarei, deoarece pentru el unsul Domnului avea o valoare supremă, chiar dacă Dumnezeu îl renegase pe Saul.

  6. Erou naţional. Vitejia sa în luptă este atât de evidentă deoarece pentru el nu avea importanţă viaţa lui, cât onoarea lui Israel şi a Domnului. Fie că luptă cu mâinile goale sau înarmat, el dedică toate victoriile pentru slava divină.

  7. Înţelepciune. David ştie că este mai bine să fie tratat de Dumnezeu decât de oameni, deoarece prea de multe ori a fost dezamăgit de semenii săi.

  Toate aceste realizări sunt urmarea harului divin transformator. Deşi David are calităţi infinit mai multe, înţelegem că nu întâmplător numele David înseamnă „cel iubit de Dumnezeu” – pentru că el a ştiut lucrul acesta şi s-a comportat ca atare.

  Cred din toată inima că acest model nu este unic, ci Dumnezeu poate reface orice caracter asemenea Lui dacă voinţa și înfăptuirea vor fi orientate spre cer.

  Doresc ca, în ziua aceasta, Dumnezeu să fie pacea noastră și să ne ofere gândul schimbării asemenea lui David!

  Doru Ciupag, pastor, Conferința Oltenia

  David - 2018. Deşi David are calităţi infinit mai multe, înţelegem că nu întâmplător numele David înseamnă „cel iubit de Dumnezeu” – pentru că el a ştiut lucrul acesta şi s-a comportat ca atare. Cred din toată inima că acest model nu este unic, ci Dumnezeu poate reface orice caracter asemenea Lui dacă voinţa și înfăptuirea vor fi orientate spre cer.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...