Preotul Ahimelec

  Ahimelec a răspuns împăratului: „Care dintre slujitorii tăi poate fi pus alături de credinciosul David, ginerele împăratului, gata la poruncile lui şi înconjurat cu cinste în casa ta? Oare de astăzi am început eu să întreb pe Dumnezeu pentru el? Departe de mine aşa ceva!” (1 Samuel 22:14-15)

  Vremuri tulburi în Israel. Primul împărat al ţării, modest şi viteaz, ajunge să creeze o situaţie de neîncredere şi dezbinare ce duce la măcinarea naţiunii. David, ginerele acestuia, este nevoit să fugă pentru a-şi scăpa viaţa. Cortul întâl-nirii era la Nob, unde slujea preotul Ahimelec, speriat de sosirea lui David. Acesta îl înşală cu privire la vizita lui şi îl determină pe Ahimelec să-i dea pâinile pentru punerea înainte şi sabia lui Goliat şi să-L întrebe pe Domnul pentru el. Preotul a săvârşit toate acestea cu toată inima, în necunoştinţă de starea de fugar a lui David, conştient că acesta este ginerele împăratului, credincios acestuia şi înconjurat cu cinste în casa sa (1 Samuel 22:14). Consecinţele acestui comportament binevoitor şi amabil al lui Ahimelec au degenerat în uciderea a optzeci şi cinci de preoţi din cetate. De asemenea, Saul a trecut prin ascuţişul sabiei toată suflarea din Nob. Pe bună dreptate ne putem întreba de ce a îngăduit Dumnezeu acest lucru asupra unor oameni nevinovaţi, în urma unei înşelăciuni clare a lui David. Este greu de răspuns. Poate nu avem toate datele pe care le cunoaşte Dumnezeu, în înţelepciunea Sa, privind planul de mântuire, cât şi soarta veşnică a celor în cauză.

  Credincioşia şi responsabilitatea spirituală pot costa frustrare, suferinţă sau moarte. Constatăm că şi în zilele noastre, în urma terorismului, mulţi oameni credincioşi nevinovaţi pier decapitaţi, împuşcaţi, înjunghiaţi, şi Dumnezeu nu intervine pentru ei… De ce? Urmările păcatului sunt greu de cunoscut în totalitatea lor şi încă şi mai greu de evaluat. Ahimelec este un model de credincioşie şi statornicie indiferent de situaţie. În lumea tulbure şi confuză de astăzi, există un singur Adevăr: Hristos şi Evanghelia Sa. Avem iarăşi bucuria de a face din aceasta temelia vieţii noastre.

  Doamne, ajută-ne să rămânem şi astăzi alături de Tine, în orice situaţie!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Preotul Ahimelec - 2018. Urmările păcatului sunt greu de cunoscut în totalitatea lor şi încă şi mai greu de evaluat. Ahimelec este un model de credincioşie şi statornicie indiferent de situaţie. În lumea tulbure şi confuză de astăzi, există un singur Adevăr: Hristos şi Evanghelia Sa. Avem iarăşi bucuria de a face din aceasta temelia vieţii noastre.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...