Preotul Ahimelec

  Ahimelec a răspuns împăratului: „Care dintre slujitorii tăi poate fi pus alături de credinciosul David, ginerele împăratului, gata la poruncile lui şi înconjurat cu cinste în casa ta? Oare de astăzi am început eu să întreb pe Dumnezeu pentru el? Departe de mine aşa ceva!” (1 Samuel 22:14-15)

  Vremuri tulburi în Israel. Primul împărat al ţării, modest şi viteaz, ajunge să creeze o situaţie de neîncredere şi dezbinare ce duce la măcinarea naţiunii. David, ginerele acestuia, este nevoit să fugă pentru a-şi scăpa viaţa. Cortul întâl-nirii era la Nob, unde slujea preotul Ahimelec, speriat de sosirea lui David. Acesta îl înşală cu privire la vizita lui şi îl determină pe Ahimelec să-i dea pâinile pentru punerea înainte şi sabia lui Goliat şi să-L întrebe pe Domnul pentru el. Preotul a săvârşit toate acestea cu toată inima, în necunoştinţă de starea de fugar a lui David, conştient că acesta este ginerele împăratului, credincios acestuia şi înconjurat cu cinste în casa sa (1 Samuel 22:14). Consecinţele acestui comportament binevoitor şi amabil al lui Ahimelec au degenerat în uciderea a optzeci şi cinci de preoţi din cetate. De asemenea, Saul a trecut prin ascuţişul sabiei toată suflarea din Nob. Pe bună dreptate ne putem întreba de ce a îngăduit Dumnezeu acest lucru asupra unor oameni nevinovaţi, în urma unei înşelăciuni clare a lui David. Este greu de răspuns. Poate nu avem toate datele pe care le cunoaşte Dumnezeu, în înţelepciunea Sa, privind planul de mântuire, cât şi soarta veşnică a celor în cauză.

  Credincioşia şi responsabilitatea spirituală pot costa frustrare, suferinţă sau moarte. Constatăm că şi în zilele noastre, în urma terorismului, mulţi oameni credincioşi nevinovaţi pier decapitaţi, împuşcaţi, înjunghiaţi, şi Dumnezeu nu intervine pentru ei… De ce? Urmările păcatului sunt greu de cunoscut în totalitatea lor şi încă şi mai greu de evaluat. Ahimelec este un model de credincioşie şi statornicie indiferent de situaţie. În lumea tulbure şi confuză de astăzi, există un singur Adevăr: Hristos şi Evanghelia Sa. Avem iarăşi bucuria de a face din aceasta temelia vieţii noastre.

  Doamne, ajută-ne să rămânem şi astăzi alături de Tine, în orice situaţie!

  Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

  Preotul Ahimelec - 2018. Urmările păcatului sunt greu de cunoscut în totalitatea lor şi încă şi mai greu de evaluat. Ahimelec este un model de credincioşie şi statornicie indiferent de situaţie. În lumea tulbure şi confuză de astăzi, există un singur Adevăr: Hristos şi Evanghelia Sa. Avem iarăşi bucuria de a face din aceasta temelia vieţii noastre.
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...