Articolul precedentÎn dezvoltarea fizică
  Articolul următorÎn biruința asupra apetitului

  Mefiboșet

  Împăratul a zis: „Nu mai este nimeni din casa lui Saul ca să mă port cu el cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu?” Şi Ţiba a răspuns împăratului: „Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare.” (2 Samuel 9:3)

  În Asociaţia „Ridică-te şi umblă” este un om în cărucior care, atunci când vrea să meargă singur, merge pe genunchi. El consideră că este un mare har că se poate deplasa şi aşa. Şi-a făcut casa pe genunchi până la centură. S-a căsătorit şi are o fetiţă. Și mai are o bucurie, generată de o prietenie cu cineva foarte special, care îi asigură toate nevoile fizice şi sufleteşti.

  Mefiboşet depindea mereu de cineva. Și avea și o teamă: făcea parte din casa lui Saul, adversarul lui David, care a murit în lupta cu filistenii. Se aştepta la represalii şi la tot ce poate fi mai rău. Însă David a fost prieten cu tatăl lui, Ionatan, şi în baza acestei prietenii, el oferă har tuturor celor care au fost în tabăra lui Saul. Nu era o bunătate uzuală. De obicei împăraţii care veneau la putere îi eliminau pe toţi oponenţii lor, chiar şi dintre cei care le erau apropiaţi sau rude. David riscă o soluţie netradiţională şi primejdioasă pentru viaţa lui: îi apropie pe vrăjmaşi de el prin dragostea şi bunătatea cerească. La oferta împăratului, apare Mefiboşet. Un om cu dizabilităţi şi cu un comportament de oportunist. Atunci când David îşi părăseşte tronul din cauza complotului iscat de fiul său Absalom, Mefiboşet nu-l urmează, dovedindu-şi duplicitatea. David îl iartă, pe aceeaşi bază a prieteniei cu Ionatan. Ce conţinut are această bunătate pe care David doreşte să o aşeze în viaţa celui care este dezavantajat? Onoarea este mare: va mânca zilnic la masă cu împăratul!

  „Mai este cineva faţă de care să mă port cu o bunătate dumnezeiască?” se aude vocea Împăratului cerului. Şi apărem noi, care am pierdut întrebuinţarea originară a picioarelor, a ochilor, a mâinilor şi a limbii, a gândirii. Din cauza păcatului, suntem vrăjmaşi ai lui Dumnezeu. Dar El aşteaptă să-mi recunosc neputinţa şi să accept să stau la masa Lui. Pe ce bază ne acordă Dumnezeu bunătatea Lui veşnică? Pe baza prieteniei cu Cel care a murit pe planeta noastră în lupta cu Diavolul, dar nu ca învins, ci ca învingător. Moartea lui Isus a procurat bunătatea unui har nemeritat pentru toţi. E de neînţeles de ce acceptă aşa de puţini oameni invitaţia de a sta la masă cu Împăratul, care dă tuturor mâinile Lui, picioarele Lui, ochii Lui. Viaţa lui!

  Aşa se explică zâmbetul mare şi senin al lui Cătălin Pacu atunci când îl întâlneşti. E de înţeles: stă zilnic cu Împăratul la masa Lui!

  George Uba, pastor, Conferința Muntenia

  Mefiboșet - 2018. Moartea lui Isus a procurat bunătatea unui har nemeritat pentru toţi. E de neînţeles de ce acceptă aşa de puţini oameni invitaţia de a sta la masă cu Împăratul, care dă tuturor mâinile Lui, picioarele Lui, ochii Lui. Viaţa lui!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....