Bat-șeba

A venit un călător la omul acela bogat. Şi bogatul nu s-a îndurat să se atingă de oile sau de boii lui ca să pregătească un prânz călătorului care venise la el, ci a luat oaia săracului şi a gătit-o pentru omul care venise la el. (2 Samuel 12:4)

La Ierusalim, mai există şi astăzi ruinele casei cu presupusul loc de unde împăratul David ar fi zărit-o pe soţia lui Urie Hetitul făcând baie. Sunt ziduri vechi, ziduri cu o formă neclară, părăsite, doar cu valoare turistică. Pentru a înţelege cele întâmplate, trebuie să înţelegem şi standardele civilizaţiei antice israelite. În ciuda atâtor păcate oribile şi aspiraţii păcătoase, iubirea lui Dumnezeu se implică cu atâta înţelepciune şi speranţă, mai ales dacă privim la urmarea celor întâmplate.

Bat-Şeba, o tânără soţie frumoasă, zărită de împăratul ei tocmai într-un moment nepotrivit, este invitată imediat la curte. Nu este menţionat că s-ar fi opus. Ce putea să facă decât să i se supună conducătorului naţiunii iudaice.

David, un împărat tânăr, în momente lipsite de activitate, ajunge să cadă pradă unei ispite atât de inteligente. Probabil nu s-ar fi întâmplat nimic dacă ar fi fost un fapt fără consecinţe vizibile. Drept urmare, David devine criminalul lui Urie, slujitorul său credincios. Dumnezeu intervine prin prorocul Natan şi clarifică lucrurile cu o istorioară.

De același autor

Eben-Ezer

Duhul Sfânt

Nu reuşim să evaluăm corect păcatul şi urmările sale. Niciodată Dumnezeu nu a fost de acord cu modul de a trata familia în felul în care a făcut-o David. În cele din urmă, Bat-Şeba reuşeşte să-i smulgă lui David promisiunea că fiul ei, Solomon, va fi moştenitor al tronului.

„Lucrarea vrăjmaşului nu se face pe neaşteptate; la început nu este bruscă, nici bătătoare la ochi, ci este o tainică subminare a citadelei principiului. Începe în lucruri care par a fi mărunte – neglijenţa de a fi sincer cu Dumnezeu şi de a te sprijini în totul numai pe El, dispoziţia de a urma obiceiurile şi practicile lumii.” (Patriarhi şi profeţi, p. 639)

Lumea de astăzi priveşte imoralitatea şi anumite păcate personale cu o indulgenţă şi motivaţie acceptabile. Atenţie, nimeni nu este scutit de ispită!

Doamne, vreau să fiu şi azi cu Tine, în faţa oricărei ispite!

Iosif Suciu, pastor, Conferința Transilvania de Sud

1 comentariu
  1. Puiu Mihaela Magdalena spune

    O mentiune cu privire la o propozitie mai sus citita cum ca „In cele din urma , Bat-Seba , reuseste sa smulga lui David promisiunea ca fiul ei , Solomon, va fi mostenitor al tronului „, conform versetelor Biblice din 1 Cronici 22, 7.8.9, Dumnezeu ii promite lui David ca i se va naste un fiu, care va fi un om al odihnei, ii spune chiar si cum se va numi :”caci numele lui va fi Solomon , si voi aduce peste Israel pacea si linistea in timpul vietii lui.”v.9 si in v.10 scrie : „El va zidi o casa Numelui Meu.El imi va fi fiu, si Eu ii voi fi Tata;si voi intari pe vecie scaunul de domnie al imparatiei lui in Israel.” Deci nu Bat-Seba a trebuit sa intervina ci chiar Dumnezeu l-a ales , inainte ca Solomon sa se fi nascut. A se vedea si alte versete Biblice : Cronici 28, 5.6.7.

    Cu respect, Mihaela -Magdalena Puiu.

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Bat-șeba - 2018. „Lucrarea vrăjmaşului nu se face pe neaşteptate; la început nu este bruscă, nici bătătoare la ochi, ci este o tainică subminare a citadelei principiului. Începe în lucruri care par a fi mărunte – neglijenţa de a fi sincer cu Dumnezeu şi de a te sprijini în totul numai pe El, dispoziţia de a urma obiceiurile şi practicile lumii.” pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.