Natan

  A venit un călător la omul acela bogat. Şi bogatul nu s-a îndurat să se atingă de oile sau de boii lui ca să pregătească un prânz călătorului care venise la el, ci a luat oaia săracului şi a gătit-o pentru omul care venise la el. (2 Samuel 12:4)

  Știința salvării de suflete presupune înțelepciunea de a comunica adevărul de așa manieră încât să nu provoci ostilitatea mândriei, dar să trezești conștiința. Această înțelepciune ne este descoperită chiar de Dumnezeu în Grădina Edenului, când s-a apropiat de Adam și de Eva după căderea în păcat. Deși știa bine unde sunt, a întrebat cu dragoste: „Unde ești?” Mai târziu, Mântuitorul a prezentat adevărul în dreptul lui Simon sub forma unei parabole, acordându-i gazdei Sale șansa de a se descoperi pe sine în situația dată. Deși Simon o amăgise pe femeia pe care o dispreţuia acum, se considera mai bun decât Maria. Prin metoda exprimării alegorice, Isus dorea ca el să vadă gravitatea vinovăţiei lui.

  Natan, profetul Domnului de pe vremea lui David, este trimis de Dumnezeu la rege cu misiunea de a aduce la lumină eroarea din inima lui. Aceasta implică descoperirea adevărului, lucru riscant pentru oricine ar fi încercat acest lucru. Va reuși oare în misiunea lui? Sau va eșua lamentabil? Ce efecte ar putea produce o confruntare directă? Pe de altă parte, regele îi este și prieten. O soluție ar fi să mai îndulcească puțin solia sau să o amâne pentru o altă dată. Să-l urmărim însă cu atenție pentru reușită deplină în această zi în misiunea noastră.

  Soluția se bazează pe inspirația Duhului lui Dumnezeu. Natan vine înaintea lui David folosind o ilustrație care apelează la responsabilitatea sa morală de conducător. Pentru început crede că este vorba de o situație reală, față de care trebuie să ia atitudine, și se dovedește a fi un judecător drept, declarând că omul care a luat oaia săracului este vrednic de moarte. Fără să-și dea seama, rostește o sentință în dreptul său. Descoperirea lui Dumnezeu prin intermediul profetului produce o pocăință profundă, pentru că, în adâncul inimii lui, David este sincer și încrezător în Dumnezeu.

  Să-L rugăm și astăzi pe Domnul pentru înțelepciune de sus în comunicarea adevărului către semeni!

  Adrian Butuc, pastor, Conferința Oltenia

  Natan - 2018. Descoperirea lui Dumnezeu prin intermediul profetului produce o pocăință profundă, pentru că, în adâncul inimii lui, David este sincer și încrezător în Dumnezeu. Să-L rugăm și astăzi pe Domnul pentru înțelepciune de sus în comunicarea adevărului către semeni!
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...