Absalom

  „Nu era om în tot Israelul așa de vestit ca Absalom în privința frumuseții lui; … Când își tundea capul … greutatea părului de pe capul lui era de două sute de sicli.” (2 Samuel 14:25-26)

  Părul lui Absalom este un simbol al identității și destinului lui, dar cel mai șocant este că, într-o secundă, din podoabă devine laț, dintr-o calitate se transformă într-un defect fatal. Iată câteva șuvițe și bucle care alcătuiesc podoaba capilară absalomiană:

  Se naște într-o casă regală. Ce atu pe care și l-ar dori orice muritor! Mulți au dezavantajul zestrei ereditare pe care trebuie să-l accepte și să-l „târască” toată viața. Istoria lui Absalom este un semnal de alarmă pentru cei ce au „noroc” în viață și o veste bună pentru cei oropsiți. Cu cât avem mai multe daruri, cu atât suntem mai responsabili. „Cui i s-a încredințat mult, i se va cere mai mult” (Luca 12:48).

  Un fizic plăcut. Oamenii mai frumoși primesc multe mesaje pozitive, de apreciere, din partea tuturor. Dumnezeu le recomandă celor frumoși din naștere să dezvolte trăsături ale frumuseții interioare: „omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând şi liniștit (1 Petru 3:3-4). Frumusețea exterioară fără cea interioară devine, în timp, un mare blestem pentru purtător și pentru admiratori.

  O educație defectuoasă. Se pare că Absalom primea prea multe aprecieri pentru calități și prea puține mustrări pentru defecte, ceea ce l-a transformat într-un copil răsfățat. O educație corectă ține cont de ambele aspecte. „Unul dintre motivele serioase pentru care mulți copii sunt îndrăzneți, obraznici și impertinenți este acela că li se acordă atenție și sunt lăudați prea mult, iar spusele lor inteligente și istețe sunt repetate în auzul lor. Străduiți-vă să nu-i mustrați pe nedrept, dar nici să nu-i copleșiți cu laude și flatări.” (Îndrumarea copilului, p. 15)

  Doamne, am nevoie să mă înveți cum să îmi întrețin aspectul fizic și spiritual pentru a fi o binecuvântare pentru mine și semenii mei!

  Simion Buciuman, pastor, Conferința Transilvania de Nord

  Absalom - 2018. „Unul dintre motivele serioase pentru care mulți copii sunt îndrăzneți, obraznici și impertinenți este acela că li se acordă atenție și sunt lăudați prea mult, iar spusele lor inteligente și istețe sunt repetate în auzul lor. Străduiți-vă să nu-i mustrați pe nedrept, dar nici să nu-i copleșiți cu laude și flatări.”
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...