Articolul precedentRevenim…
  Articolul următorÎn voie bună

  Itai

  Itai a răspuns împăratului şi a zis: „Viu este Domnul şi viu este domnul meu, împăratul, că în locul unde va fi domnul meu, împăratul, fie ca să moară, fie ca să trăiască, acolo va fi şi robul tău.” (2 Samuel 15:21)

  Itai strălucește prin atașamentul său necondiționat față de împăratul legitim al lui Israel. El este un străin care face de rușine pe evreul de tip Absalom sau Ahitofel. Căci „iudeu nu este acela care se arată pe din afară că este iudeu” (Romani 2:28).

  Itai este un exemplu de credincioșie. Dar această loialitate nu vine din mărimea soldei. Ea este determinată de acceptarea stăpânirii divine. Pentru Itai, nu David este stăpânul, ci Domnul este Regele lui. Deși este evident că ține foarte mult la David, până acolo că este dispus să-și dea și viața, totuși Itai este atașat mai întâi de Dumnezeul lui Israel. „Viu este Domnul”, se pare a fi crezul lui Itai. Credincioșia față de Dumnezeu îl face pe Itai loial împăratului.

  Slujirea lui Itai nu este o slujire instituțională. El nu mai este de mult un simplu mercenar, ci este un slujitor al dragostei împărtășite. Dacă Ioab și Abișai sunt legați prin sânge de David, Itai, un străin, este legat de împărat cu o dragoste neprefăcută, simțită de David, oferită cu generozitate în fapte ce ajungeau până la sacrificiu, cei din jur fiind beneficiarii dragostei divine ce curgea prin viața sa (vezi 2 Samuel 18:5).

  Itai trăiește cu dragoste, slujește cu dragoste, luptă cu dragoste, căci „viu este Domnul” în viața lui.

  Itai este un slujitor al lui Dumnezeu care exercită influență în jurul său. Caracterul său este strălucitor în ziua încercării. „Când întunericul va fi mai profund, lumina unui caracter dumnezeiesc va străluci mai puternic” (Faptele apostolilor, p. 431). Influența lui spirituală depășește zona familiei, încât „Itai din Gat a trecut înainte, cu toţi oamenii lui şi toţi copiii care erau cu el” (2 Samuel 15:22).

  Itai – model inspirațional a cărui forță vine din trăirea lui Hristos în el.

  Constantin Rădoi, pastor, Conferința Muntenia

  Itai - 2018. „Când întunericul va fi mai profund, lumina unui caracter dumnezeiesc va străluci mai puternic”
  365 repere
  Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...